ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Τι είχε πει ο Τσολάκης για Σούγιο σε παλαιότερη συνέντευξη!

Σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο μεγάλος Άγγελος Τσολάκης στο apollon.365 είχε πει για τον Σούγιο:

Την ποδοσφαιρική περίοδο 1990-91 μαζί με τον Σουάτ Πεσίρεβιτς, συνθέσατε ένα «δολοφονικό» δίδυμο, που διέλυε οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Μαζί πετύχετε 30 γκολ (19 ο Σούγιο 11 από σένα) και η ομάδα έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ήταν ο καλύτερος παρτενέρ που είχες στην καριέρα σου;

«Ναι, ήταν ο καλύτερος. Με τον Σούγιο είχαμε μια μοναδική χημεία, εγώ έπαιζα πιο πολύ σαν περιφερειακός, δεκάρι, και  πραγματικά βρίσκαμε ο ένας τον άλλο με κλειστά τα μάτια. O Σούγιο ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ήξερε πολύ μπάλα, ήταν πολύ aggressive επιθετικός, γεμάτος δύναμη και πάθος και ήταν ο φόβος και ο τρόμος κάθε αμυντικού. Διέθετε εξαιρετικό κράτημα της μπάλας, μπορούσε να την σπάσει δεξιά-αριστερά ήταν πανέξυπνος και είχε φοβερό εκτόπισμα μέσα στην περιοχή. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν γρήγορος ήταν πάρα πολύ καλός στο έδαφος ενώ ήταν εξαιρετικός κεφαλοσφαιριστής ίσως ο καλύτερος που είχε ποτέ ο Απόλλωνας. Πραγματικά στο αέρα ήταν ασυναγώνιστος και δεν είχε αντίπαλο, σημείωσε πολλά γκολ  με το κεφάλι αλλά το κύριο του χαρακτηριστικό είναι ότι ήταν πάντοτε μέσα στις φάσεις και είχε το εύκολο γκολ.

Ο Πεσίρεβιτς σε παλαιότερη συνέντευξη του στο apollon.365 σε είχε αποκαλέσει ο «Μέσι» της Κύπρου. Θα ήθελες να πεις κάτι πάνω σε αυτό; «Ναι, το έχω διαβάσει και τον ευχαριστώ πολύ για τα καλά του λόγια. Η εκτίμηση είναι αμοιβαία και παρά το γεγονός ότι μόνο μια χρονιά είχαμε την τύχη να παίξουμε μαζί, γιατί έχασα ολόκληρη την περίοδο 1991/92 λόγω τραυματισμού, εντούτοις σε εκείνη την χρονιά έχω την εντύπωση ότι τα κάναμε όλα!»

Comments
To Top