ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Θέλει δυνατό ξεκίνημα στην καριέρα του ο Ιβάν…

Ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς είναι επίσημα πλέον ο νέος προπονητής της ομάδας μας, βάζοντας ένα τέλος στην αναμονή αλλά και την αγωνία που πήγε να δημιουργηθεί στις τάξεις των οπαδών μας. Πρόκειται για 42χρονο Σέρβο, ο οποίος σαν προπονητής έχει εργαστεί σε μόνο δύο ομάδες, αλλά σαν ποδοσφαιριστής είχε πλούσια καριέρα.

Στην θητεία του σαν προπονητής, κατάκτησε ένα κύπελλο, με την Σλόβαν Μπρατισλάβας το 2017. Η καριέρα του σαν προπονητής ξεκίνησε την περίοδο 2013-14 σαν βοηθός προπονητής στην Στάνταρ Λιέγης, όπου τον Οκτώβριο του 2014 ανέλαβε την ομάδα σαν πρώτος προπονητής, παίρνοντας την θέση του Guy Luzon που απολύθηκε.

Η θητεία του στην ομάδα της Λιέγης δεν ήταν μεγάλη (από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο 2015) καθώς έμεινε μόλις για 18 παιχνίδια, έχοντας εννιά νίκες, δύο ισοπαλίες και εφτά ήττες. Όμως, με την Στάνταρ Λιέγης κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση και συμμετείχε στις δύο διαδοχικές παρουσίες της ομάδας στους ομίλους του Europa League. Στην πρώτη φορά ήταν βοηθός προπονητή.

Η επόμενη και τελευταία του δουλειά ήταν στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, την οποία ανέλαβε τον Αύγουστο του 2016 και έμεινε μέχρι τον Οκτώβρη του 2017. Στην ομάδα της Σλοβακίας έμεινε για 55 παιχνίδια (34 νίκες, 9 ισοπαλίες και 12 ήττες), με την οποία κατέκτησε το κύπελλο το 2017. Από τη Σλόβαν έφυγε τον 30 Οκτωβρίου 2017 και από τότε δεν έχει εργαστεί σε καμία ομάδα.

Σαν ποδοσφαιριστής έπαιξε σε αρκετές ομάδες και έχει αποκτήσει εμπειρίες από διάφορα πρωταθλήματα. Πέραν από την πατρίδα του, αγωνίστηκε στην Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Ισραήλ και Κίνα. Ξεχωρίζει η παρουσία του στην Γαλλική Μπρορντό, την Δυναμό Μόσχας, αλλά και τον Ερυθρό Αστέρας. Ήταν κεντρικός αμυντικός και έπαιξε στις μικρές Εθνικές ομάδες της Σερβίας.

Η πρόσληψη του ήταν εκτός προβλέψεων αφού ναι μεν ο νέος μας προπονητής ήταν στη Λεμεσό από την Παρασκευή, αλλά κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό. Ευελπιστούμε ότι στο πρόσωπο του θα βρούμε αυτό που λείπει από την ομάδα μας.

Comments
To Top