ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Πάντοτε θα αναπολώ αυτές τις στιγμές επί Σωφρόνη! (video)

Ο Σωφρόνης Αυγουστή σε αυτούς τους 33 μήνες στο πάγκο του Απόλλωνα, μας έχει προσφέρει κάποιες μοναδικές στιγμές που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα τις αναπολούμε νοσταλγικά!

Απομονώσαμε τις 11 καλύτερες στιγμές και σας τις παρουσιάζουμε!

Ξεκινάμε λοιπόν!

1. Μετρώντας μόλις 18  μέρες στον πάγκο του Απόλλωνα, ο Σωφρόνης, μπαίνει στα πολύ βαθιά, εκστρατεύοντας στη Λάρνακα κόντρα στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΑΕΚ,  η οποία σε 8 παιγνίδια ήταν αήττητη στο γήπεδο της και η οποία είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 8 γκολ!

Στις 3 Ιανουαρίου, 2017 λοιπόν ο Σωφρόνης και η αρμάδα του πηγαίνει εκεί στο ΑΕΚ Αρένα, στο οποίο η ΑΕΚ σε 720 αγωνιστικά λεπτά είχε δεχτεί μόνο 3 γκολ, και τις  ρίχνει με συνοπτικές διαδικασίες 3 τεμάχια,  σε διάστημα μόλις 19 λεπτών αναγκάζοντας την ΑΕΚ, που δείχνει να τα έχει χαμένα, στην πρώτη της ήττα μέσα στο ΑΕΚ Αρένα!

2. Στις 18 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play-offs η ομάδα μας αντιμετωπίζει εντός έδρας, σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα, την ΑΕΚ. Με το χρονόμετρο να σημαδεύει το 90’ και την ομάδα μας να βρίσκεται στο καναβάτσο χάνοντας με 2-1 πετυχαίνει μια επική ανατροπή, ισοφαρίζοντας στο 91’ με κεφαλιά του Βινίσιους και σημειώνοντας το 3-2 στο 93’ με κεφαλιά του Γκιε Γκιέ στέλλοντας  τον κόσμο του Απόλλωνα στον έβδομο ουρανό και κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας μας για τον τίτλο με τον προπονητή της ομάδας μας, Σοφρώνης Αυγουστή να αναφωνεί το περίφημο «Έχει Θεό ρε»!

3. Πρώτος αγώνας ημιτελικής φάσης κόντρα στην Ανόρθωση εντός έδρας και η ομάδα μας ρίχνει έτσι για πλάκα μισή ντουζίνα γκολ στην Ανόρθωση και στον υπερόπτη προπονητή της Ρόνι Λέβι, γράφοντας ιστορία όχι γιατί αποτελεί την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ομάδας μας κόντρα στην «μεγάλη κυρία» αλλά γιατί το 6-0 αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει ομάδα σε ημιτελική φάση κυπέλλου από την περίοδο 1947/48 δηλαδή εδώ και περίπου 72 χρόνια!

Χάιλαιτ της βραδιάς οι παραληρούντες οπαδοί μας στη δυτική ζητώντας επίμονα κι άλλα γκολ φωνάζοντας ρυθμικά «θρύλε βάλε κι άλλο γκολ» μια φάση μοναδική που θα μνημονεύεται για χρόνια κι τυχεροί όσοι παρευρέθηκαν στη δυτική γιατί μετά από δεκαετίες, θα έχουν να διηγούνται στα παιδιά και στα εγγόνια τους «ναι στο μυθικό 6-0 επί της Ανόρθωσης ήμουν κι εγώ εκεί»!

4. Τελικός κυπέλλου κόντρα στον μόνιμο πρωταθλητή των τελευταίων ετών το ΑΠΟΕΛ, μέσα στην έδρα του, με αριθμητικό μειονέκτημα από το 60’ λόγω αποβολής του Ντα Σίλβα, η ομάδα μας κερδίζει το βαρύτιμο τρόπαιο με  κεφαλιά δυναμίτη του Βινίσιους στο 79’ χαρίζοντας το 9ο κύπελλο στην ιστορία μας με τον προπονητή της ομάδας μας Σοφρώνη Αυγουστή να αφιερώνει το κύπελλο στην αγαπημένη του μητέρα που «έφυγε» από τη ζωή, λίγους μήνες νωρίτερα συμπληρώνοντας ότι είναι περήφανος που είχε τέτοια μητέρα.

5. Στις 9 Αυγούστου 2017 η ομάδα μας τίθεται αντιμέτωπη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με το ΑΠΟΕΛ στον καθιερωμένο αγώνα σουπερ καπ. Η ομάδα μας βρίσκεται νωρίς πίσω στο σκορ από το 9’ και στο 71’ η ομάδα μας μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιώργου Βασιλείου αλλά δεν πτοείται και με 2 γκολ του Άλεξ Ντα Σίλβα και Σκέμπρι στο 79’ και 87’ αντίστοιχα κατακτά το σούπερ καπ!

6. Ο εξ αναβολής αγώνας ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνας λόγω των περίφημων «ρουπινέττων» λαμβάνει τελικά χώρα στις 24 Ιανουαρίου, 2018 όπου ένας κυανόλευκος οδοστρωτήρας παρασέρνει σαν σίφουνας στο διάβα του το ΑΠΟΕΛ ισοπεδώνοντας τον κυριολεκτικά αφού μέχρι τα πρώτα 14 λεπτά το σκορ ήταν ήδη 3-0 και μέχρι το 49’ 4-0 κάνοντας επίδειξη δύναμης ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας μετατρέποντας το πολυδιαφημισμένο ντέρμπι σε υγιεινό περίπατο! 

7. Πρώτη αγωνιστική των play-offs και η ομάδα μας αντιμετωπίζει τη συμπολίτιδα ΑΕΛ όπου μια γαλάζια θύελλα 5 μποφόρ την διασύρει με 5-1 πετυχαίνοντας την πιο μεγάλη νίκη στην ιστορία μας επί της ΑΕΛ με 5-1!

8. Δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και η ομάδα μας κόντρα σε όλα τα προγνωστικά μετά από μια μάγκικη εμφάνιση και σωστές κινήσεις από τον Σωφρόνη φεύγει αλώβητη από την έδρα της Έβερτον, αποσπώντας ισοπαλία 2-2 παρά το γεγονός ότι μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρομπέρζ αναγκάζοντας την ποδοσφαιρική Ευρώπη να υποκλιθεί!

9. Με κανονιά του Χάμπου η ομάδα μας κάνει την έκπληξη στα play-off του Europa League και κερδίζει την περίφημη Βασιλεία σφραγίζοντας την είσοδο της στους ομίλους του Europa League για την 3η φορά με την ομάδα μας να γράφει ιστορία αφού για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα αποκλείει Ελβετική!

10. Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League η ομάδα μας αναγκάζει ξανά την ποδοσφαιρική Ευρώπη να παραμιλά κερδίζοντας τη φημισμένη Λάτσιο των εκατομμυρίων μέσα στο ΓΣΠ με 2-0 με μαγικό ανάποδο ψαλίδι του Φοπαλά, το οποίο ψηφίστηκε ένα από τα καλύτερα γκολ του Europa League, γράφοντας την ίδια στιγμή ιστορία ως η πρώτη κυπριακή ομάδα που κερδίζει ιταλική!

11. Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League η ομάδα μας ταξιδεύει στο «Βελεντρόμ» για να αντιμετωπίσει την φιναλίστ του Europa League, Μαρσέιγ των €200 εκατομμυρίων, της οποίας 8 ποδοσφαιριστές της ήταν παρών στον μεγάλο τελικό του Europa League 7 μήνες νωρίτερα, και  την φιλοδωρεί με 3 γκολ σημειώνοντας μια περήφανη και ανεπανάληπτη εκτός έδρας νίκη που θα μνημονεύεται για χρόνια!

Comments
To Top