ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Τον Σωφρόνη να τον σέβεστε!

Επειδή από την μέρα αποχώρησης του Σωφρόνη από την ομάδα μας πολλά ακούω και διαβάζω από φίλους του ΑΠΟΕΛ που έχουν βγάλει την γλώσσα τους περίπατο χλευάζοντας τον με ειρωνικά σχόλια, θα τους αναφέρω τα εξής.

Ναι είναι αλήθεια και κανένας δεν μπορεί να το παραγνωρίσει, ότι ο Σωφρόνης τα 2 τελευταία χρόνια διεκδίκησε και έχασε 2 πρωταθλήματα από το ΑΠΟΕΛ, ενώ την περσινή χρονιά έχασε και στους 4 αγώνες κόντρα στο ΑΠΟΕΛ.

Όμως οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ έχουν επιλεκτική μνήμη φαίνεται και δεν εξηγείται αλλιώς!

Να τους θυμίσω λοιπόν ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή με τον Απόλλωνα κέρδισε έναν τελικό Κυπέλλου κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, μέσα στην έδρα τους, με αριθμητικό μειονέκτημα από το 60’!

Να τους θυμίσω επίσης ότι στον καθιερωμένο αγώνα Σουπερ καπ,  ο Σωφρόνης Αυγουστή με την ομάδα του να βρίσκεται νωρίς πίσω στο σκορ από το 9’ και από το 71’ με 10 παίκτες ανέτρεψε το αποτέλεσμα σε 2-1 και κατάκτησε το Σούπερ καπ και πάλι πάνω τους!

Να τους θυμίσω επίσης ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή με τον Απόλλωνα στον εξ αναβολής αγώνα στο ΓΣΠ, λόγω των περίφημων «ρουπινέττων», τους διέσυρε ισοπεδώνοντας τους κυριολεκτικά, αναγκάζοντας τους να βιώσουν μια από τις  πιο ταπεινωτικές εντός έδρας ήττες στην ιστορία τους, αφού μέχρι τα πρώτα 14 λεπτά του αγώνα το σκορ ήταν ήδη 3-0 και μέχρι το 49’ 4-0, με τον Σωφρόνη δείχνοντας σεβασμό να ρίχνει ακολούθως ταχύτητα σε ένα αγώνα που αν ο Απόλλωνας συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό κανείς δεν ξέρει που μπορεί το κοντέρ να έφτανε!

Να τους θυμίσω επίσης ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή με τον Απόλλωνα την περίοδο 2017-18 τους έχει ρίξει για πλάκα 2 μεγαλοπρεπέστατες τεσσάρες και οι ρεπόρτερ του ΑΠΟΕΛ ας ανατρέξουν στην ιστορία να μας διαφωτίσουν πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο!

Να τους θυμίσω επίσης ότι η ομάδα τους στην έδρα τους σε αγώνα πρωταθλήματος ούτε την εφηβική ομάδα του Απόλλωνα επί Σωφρόνη Αυγουστή δεν μπορούσαν να κερδίσουν και χρειάζονταν ένα γκολ στις καθυστερήσεις από καταφανέστατη θέση οφσάιντ για να ισοφαρίσουν σε 2-2!

Τέλος για στατιστικούς λόγους, θα αναφέρω ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή αντιμετώπισε 13 φορές το ΑΠΟΕΛ από τον πάγκο του  Απόλλωνα, σε όλες τις διοργανώσεις! Ο Σωφρόνης κέρδισε τις 6 φορές, έχασε άλλες 6 ενώ ένας αγώνας (ο προαναφερθέν 2-2) έληξε ισόπαλος!

Γι αυτό κύριοι εκ Λευκωσίας… τον Σωφρόνη να τον σέβεστε!

Comments
To Top