ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους στον επαναληπτικό κόντρα στη Σιάμροκ

Τέλος καλό όλα καλά στον χθεσινό(1/8) επαναληπτικό αγώνα της ομάδας μας, αφού αν και στην παράταση πήραμε την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο και πλέον το μυαλό βρίσκεται στην Αούστρια.

Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής μας ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου:

Ζόελ Μολ: Δέχτηκε ένα άπιαστο γκολ που δεν φέρει καμία ευθύνη. Στις υπόλοιπες φάσεις είχε σωστές τοποθετήσεις και σωστές αντιδράσεις.

Ζοάο Πέδρο: Πάρα πολύ καλός ο Πορτογάλος. Αμυντικά μάρκαρε σωστά, δεν επέτρεψε πολλά στον αντίπαλο, ενώ είχε και αρκετές προωθήσεις.

Ντιέγκο Αγκίρε: Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Ισπανό. Σωστός αμυντικά, αν και υστερούσε στη δύναμη, πολύ καλός επιθετικά με αρκετές ενέργειες. Πιστεύω πως του πάει πιο πολύ όμως η θέση του εξτρέμ. Θεωρώ πως τοποθετήθηκε εκεί για λόγους τακτικής.

Έκτορ Γιούστε: Πολύ καλό παιχνίδι με σωστές τοποθετήσεις και κοψίματα. Έβγαινε πάντα πρώτος και έκλεβε μπάλες.

Χάμπος Κυριάκου: Έδειξε και πέρσι πως δεν μπορεί στην θέση του σέντερ μπακ. Έδειξε πως και με την τοποθέτηση του εκεί δεν χάνουμε μόνο ατομικά αλλά και ομαδικά αφού η ποιότητα του στην μεσαία γραμμή είναι αδιαμφισβήτητη. Κακό πρώτο ημίχρονο και πολύ καλό υπόλοιπο παιχνίδι.

Εμ Πιντά: Μεστό, ώριμο παιχνίδι από τον νεαρό Γάλλο, που κέρδισε αρκετές μονομαχίες και είχε καλές πρώτες πάσες. Έδειξε πως θα βοηθήσει.

Σάσα Μάρκοβιτς: Είχε αρκετά τρεξίματα στην μεσαία γραμμή, μάρκαρε σωστά αλλά είχε και αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Πρέπει να είναι περισσότερο συγκεντρωμένος.

Φώτης Παπουλής: Έδειξε να μπαίνει ορεξάτος αλλά δεν είχε συνέχεια. Ξεκίνησε τις διαμαρτυρίες από νωρίς, την γλύτωσε πέντε λεπτά πιο πριν σε ένα κόρνερ δικό μας, που έκανε την ίδια κίνηση προς τον αντίπαλο, όμως δεν την γλύτωσε μετά. Έχει αρκετούς μήνες που λέμε για τα νεύρα στο παιχνίδι και ως αρχηγός οφείλει να το ελέγξει και όχι να το προκαλεί. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε αυτό το «κρέμασμα».

Σέργκε Γκακπέ: Έδειξε πως δεν είναι φορ. Πιο άνετος στα πλάγια όταν του έβγαινε η φάση ή όταν αγωνιζόταν εκεί σε ειδικές περιπτώσεις και όταν θες αντεπιθέσεις.

Γιάννης Γιαννιώτας: ‘Αλλη μια ασίστ, άλλη μια εμφάνιση γεμάτη πάθος. Πήρε πολλές προσπάθειες πάνω του, είχε και ευκαιρίες για γκολ. Όταν “βρεθεί” πιο πολύ με τον Πέδρο τότε θα δούμε ακόμη πιο πολλά πράγματα.

Εμίλιο Ζελάγια: Σκόραρε, έδωσε ασίστ, άνοιξε χώρους, μάρκαρε μέχρι το 120 και πίεζε ακόμα και όταν οι δυνάμεις του έδειχναν να τον εγκαταλείπουν. Συγκλονιστική εμφάνιση.

Αττίλα Σάλαι: Πέρασε στο δεύτερο και είχε πολύ καλή εμφάνιση. Είχε και κάποιες λάθος τοποθετήσεις αλλά με τα παιχνίδια θα ανεβαίνει. Σίγουρα ένιωθες πιο άνετος στο μαρκάρισμα των αντιπάλων παρά με τον Χάμπο. Να μην ξεχνάμε πως σκόραρε και το δεύτερο του γκολ.

Αντριάν Σαρδινέρο: Κέρδισε την κόκκινη, σκόραρε το γκολ πρόκρισης,ε νώ ήταν και σωστός τακτικά όταν μπήκε και είμασταν με δέκα. Υπάρχει πολυκοσμία στην θέση του, αλλά πήρε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ιωάννης Πίττας: Πολύτιμη βοήθεια από τον νεαρό που έτρεξε πολύ, δημιούργησε χώρους και βρήκε και τις φάσεις του. Με λίγη περισσότερη ψυχραιμία θα μπορούσε και να σκοράρει. Ο ενθουσιασμός του νικά σε κάποιες φάσεις την τακτική αλλά το θεωρώ θέμα χρόνου να βελτιωθεί.

Φακούντο Περέιρα: Μπήκε και ομόρφυνέ το παιχνίδι της ομάδας μας,κράτησε μπάλα, μοίρασε παιχνίδι και έλεγξε τον ρυθμό. Πολύ καλή εμφάνιση.

Προπονητής: Επέλεξε το 4-2-3-1 που γινόταν εύκολα και 4-4-2, με τον ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν πίσω από τον επιθετικό να έχει τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού πιο πολύ, παρά του δεκαριού. Οι παίκτες που κλήθηκαν να παίξουν τον ρόλο αυτό δεν ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά σε αυτό το στυλ. Στο ρόλο του κεντρικού αμυντικού δεν ανταποκρίθηκε και ο Χάμπος σε ένα ακόμη αποτυχημένο περσινό πείραμα που έδειξε πως ζημιώνει την ομάδα παρά να την βελτιώνει. Τα λάθη αυτά όταν διορθώθηκαν, η ομάδα ρόλαρε ακόμη και με 10. Και αφού ρόλαρε η ομάδα και καθάρισε το μυαλό, έγιναν και οι υπόλοιπες σωστές αλλαγές που βελτιώσαν αλλά και ηρέμησαν την ομάδα και στο τέλος έφεραν την πρόκριση, μια πρόκριση που θα μπορούσε να ήταν και πιο εύκολη. Ελπίζουμε να ήταν η τελευταία φορά που είδαμε αυτό το υπερβολικό ανακάτεμα της τράπουλας, ειδικά όταν υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην θέση τους. Επίσης δεν χρειάζονται δύο αριστερά μπακ στον πάγκο και καθόλου κόφτες. Ο καταρτισμός δεν γίνεται με βάση ονόματα, αλλά βάση αναγκών. Στα πολύ θετικά η αντίδραση μετά την κόκκινη και το άμεσο γκολ. Αυτά θέλει να βλέπει ο φίλαθλος, την σωστή διαχείρηση, τις σωστές αλλαγές και την κατανόηση των λαθών και την μη επανάληψη τους. Όλο αυτό οδήγησε στην πρόκριση, μια πρόκριση που πρέπει να έδωσε πολλά μαθήματα σε όλους.

Comments
To Top