ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Ο Σωφρόνης των ανατροπών!!!

Μόνο ένας και μοναδικός Kύπριος προπονητής έχει καταφέρει στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας μας, να ανατρέψει τρεις εκτός έδρας ήττες πρώτου αγώνα και να οδηγήσει την ομάδα μας σε πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Σωφρόνη Αυγουστή αφού ανέτρεψε χρονολογικά την ήττα με 2-1 από την Αμπερντίν, την ήττα με 1-0 από την Στούμπρας και την ήττα με 3-2 από τη Βασιλεία!

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος Κύπριος προπονητής που κατάφερε να ανατρέψει ευρωπαϊκό αποτέλεσμα ήταν ο Αντρέας Μουσκάλλης ο οποίος στις 23 Αυγούστου 2001 οδήγησε τον Απόλλωνα στην ανατροπή της ήττας με 3-2 του πρώτου αγώνα από τα Τίρανα Αλβανίας κερδίζοντας στο ΓΣΠ με 3-1!

Η εκπληκτική σύμπτωση είναι ότι και στους τέσσερις αυτούς αγώνες είχε συμμετοχή ο Σωφρόνης, αφού στον αγώνα της ομάδας μας κόντρα στα Τίρανα αγωνίστηκε στην βασική ενδεκάδα!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι, πέραν του Αντρέα Μουσκάλλη, ο προπονητής που έχει καταφέρει στην ευρωπαϊκή ιστορία του Απόλλωνα να ανατρέψει εκτός έδρας ήττα πρώτου αγώνα και να οδηγήσει την ομάδα μας σε πρόκριση στον επόμενο γύρο είναι ο «στρατηγός» Ντίτλμ Φέρνερ, επίτευγμα που έχει καταφέρει δύο φορές, κόντρα στην Κραιόβα Ρουμανίας και κόντρα στη Βατς Ουγγαρίας ανατρέποντας μάλιστα ήττες με 2-0!

Comments
To Top