ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Πρόκριση… και μετά διορθωτικές κινήσεις!

Στο πρώτο σοβαρό τεστ της ποδοσφαιρικής σεζόν και στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Σιάμροκ εκτός έδρας η ομάδα μας φανέρωσε περισσότερα μειονεκτήματα παρά αρετές.

Στοιχεία που έπρεπε να φανερωθούν στην ομάδα μας σε σχέση με την περσινή σεζόν όπως η ψυχραιμία, η πειθαρχία και η αλλαγή ταχύτητας στον ρυθμό του παιχνιδιού ανάλογα με τις συνθήκες δεν τα είδαμε καθόλου στο πρώτο μας σοβαρό τεστ, αντιθέτως ακόμη και στο 4-0 με Ζαλκίρις δεχτήκαμε αδικαιολόγητες κάρτες και φανερώθηκε απειθαρχία.

Από πλευρά ρυθμού δεν μπορέσαμε να τον διαχειριστούμε, αφού μετά που προηγηθήκαμε δεχθήκαμε άμεσα την ισοφάριση, ανεβάσαμε ρυθμό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και στην επανάληψη πέσαμε πάρα πολύ.

Από αγωνιστικής πλευράς άποψη μας είναι ότι, δεν μπορεί ο Παπουλής πίσω από τον επιθετικό σαν μόνιμη λύση, παρά μόνο όταν οι συνθήκες ενός αγώνα του απαιτούν. Αν υπολογίζεται εκεί είναι καλύτερο να ψαχτούμε για κάτι άλλο.

Το δίδυμο Σακέττι-Μάρκοβιτς δεν μπορεί να ελέγξει ρυθμό και να κρατήσει μπάλα, πόσο μάλλον με Παπουλή ή Γκακπέ μπροστά τους. Αυτοί οι δύο κάνουν το παιχνίδι άναρχο. Υπάρχει ο Χάμπος και αν δεν μπορεί, ο Ντανίλο που είναι πιο «καλουπωμένοι» ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται δίπλα τους.

Ο  Γκακπέ, ναι ίσως μπορεί να αγωνιστεί κατά συνθήκη στον άξονα, αλλά η θέση του είναι πλάγια. Υπάρχει υπερφόρτωση στα εξτρέμ και η λογική λέει πως ξεφορτώνω από εκεί και γεμίζω στη θέση που έχω κενό. Απουσιάζει ο ποδοσφαιριστής ρολίστας, αυτός που θα μοιράσει παιχνίδι, θα σπάσει και θα αυξήσει ρυθμό, θα επιτεθεί από πλάγια ή κάθετα από τον άξονα, αυτό που λέμε κλασσικό δεκάρι. Η αμυντική μας γραμμή υπολείπεται εμπειρίας, ενώ καθυστερεί η μεταγραφή του κλασσικού επιθετικού.

 Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχουν πολλά που χρήζουν διόρθωσης από τον προπονητή και τους υπεύθυνους προγραμματισμού. Το πλέον ορθό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να κοιτάξουμε να προκριθούμε γιατί αλλιώς θα είναι καταστροφή και από κει και πέρα όλα διορθώνονται.

Τονίζουμε ξανά ότι δεν μηδενίζουμε τίποτα και ούτε είμαστε απ΄αυτούς που θέλουν το κακό της ομάδας μας. Ένα θέλουμε, να περάσουμε στον επαναληπτικό και μετά υπάρχουν οι λύσεις στα μειονεκτήματα, με διορθωτικές κινήσεις, έτσι ώστε να εξελιχθούν και να γίνουν αρετές στην ομάδα μας.

Comments
To Top