ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Προσπάθεια ανασυγκρότησης σε νέες βάσεις με νέους στόχους…»

Νέα δεδομένα θα έχουμε φέτος στο Γυναικείο τμήμα πετόσφαιρας του Σωματείου μας αφού η διαχείριση του το πιο πιθανόν να επιστρέψει στο Σωματείο μας που καλείται να βρει τις λύσεις έτσι ώστε το τμήμα να μπει ξανά σε πρωταγωνιστικούς στόχους. Βέβαια υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να δούμε κάποιον να αναλαμβάνει κάτι που με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται πολύ δύσκολο.

Ο ακούραστος εργάτης του τμήματος Άνδρος Χρυσοστόμου παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα balla.com, μιλώντας για τη χρονιά που πέρασε, τη δουλειά που γίνεται στα αναπτυξιακά τμήματα αλλά και τις επιτυχίες του τμήματος που άπαντες ευελπιστούν να έχουμε ξανά.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο balla.com:

Ανάσες παίρνουν στον Απόλλωνα και στο Τμήμα Πετόσφαιρας των «κυανόλευκων».

Ο προπονητής και επικεφαλής της ομάδας γυναικών και συμπαραστάτης των αναπτυξιακών ηλικιών, Άνδρος Χρυσοστόμου, μίλησε για το έργο που γίνεται στη Λεμεσό, τη δική του φιλοσοφία και τους νέους στόχους που μπαίνουν για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Balla:

Πώς έκλεισε η σεζόν 2018-19 για το Τμήμα Πετόσφαιρας του Απόλλωνα;

«Αγαπητέ Τάσο, πέρσι ξεκινήσαμε με αρκετά προβλήματα για τη γυναικεία ομάδα, κυρίως λόγω του οικονομικού κομματιού. Θέσαμε ως στόχο την τετράδα στο πρωτάθλημα, τον οποίο τελικά πετύχαμε στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Στην πορεία των πλέι-οφς αποδεσμευτήκαν λόγω αυτής της δυσκολίας οι ξένες μας πετοσφαιρίστριες, με αποτέλεσμα να επανδρώσουμε την ομάδα με τις παίκτριες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων που δεν είχαν αρκετή εμπειρία. Αυτό είχε ως συνέπεια αλυσιδωτή όλες οι ομάδες του Τμήματος να επηρεαστούν αρνητικά. Ωστόσο, η δουλειά που έγινε στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα κατορθώθηκε αρκετές παίκτριες του Απόλλωνα να πλαισιώσουν την Εθνική μας ομάδα, κάτι που για μας αποτελεί τιμή».

Ο Άνδρος Χρυσοστόμου πόσα χρόνια βρίσκεται στην ομάδα και πως σχολιάζει την πορεία του;

«Κλείνω σχεδόν δύο δεκαετίες στον Απόλλωνα και στο Τμήμα Πετόσφαιρας της ομάδας. Πανηγυρίσαμε τον πρώτο τίτλο το 2010-11, με προπονητή το Δημήτρη Λέτσιεφ, ακολούθως με την εμπλοκή των γυναικών προπονητριών πετύχαμε τέσσερα συνεχή τρεμπλ και πέμπτο πρωτάθλημα με πρόεδρο τον κ. Ηροδότου. Θεωρώ ότι τόσα χρόνια στο χώρο, η δουλειά που γίνεται καταφέρνουμε στον Απόλλωνα να δημιουργήσουμε πρώτα σωστούς χαρακτήρες και ανθρώπους και μετά αθλητές. Έχει αποδειχθεί ότι σχεδόν όλες οι παίκτριες που θήτευσαν μαζί διέπρεψαν στη συνέχεια στη ζωή τους, στις σπουδές τους και στον επαγγελματικό τους τομέα. Σε αυτό το σημείο να πω ότι ο Απόλλωνας διέθετε και ανδρική ομάδα πετόσφαιρας μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000».

Αποτελεί τιμή για μια ομάδα πετόσφαιρας που αντιμετωπίζει προβλήματα να έχει παίκτριες στην Εθνική…

«Ταλέντο υπάρχει πάρα πολύ στον Απόλλωνα. Και όταν η ομάδα ήταν υπό την ευθύνη του κ. Σπύρου, ανεξαρτήτως ηλικίας και καταβολής η ομάδα μας προσελκύει από τότε παιδιά από την πόλη μας και τα πλείστα χωριά της επαρχίας. Αυτό αποτελεί την ισχυρότερη απόδειξη ότι ο Απόλλωνας εξακολουθεί να είναι αθλητοπατέρας και μια ισχυρή δύναμη στη γυναικεία πετόσφαιρα. Το επιστέγασμα αγαπητέ Τάσο όλης αυτής της δουλειάς και της πορείας φαίνεται στα πρόσωπα των Κατερίνας Ζακχαίου, η οποία είναι σήμερα η βασική κεντρική παίκτρια της Εθνικής μας ομάδας και σήμερα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Πειραιώς

Μαζί με την Κατερίνα και Εβίτα Λεωνίδου που παίζει στον Παναθηναϊκό και μεγάλωσε σε εμάς, η Ιωάννα Λεωνίδου η αδερφή της που παίζει στην Εθνική επίσης, έπαιξε στην Ελλάδα και επέστρεψε σε εμάς, η Ράνια Στυλιανού και αρκετές άλλες που δεν θέλω να αδικήσω αυτή τη στιγμή αν τις ξεχνώ».

Το Τμήμα Πετόσφαιρας υπάγεται στην Εταιρεία του Απόλλωνα; Πως είναι η δομή σας;

«Καλή η ερώτηση σου. Ναι σε αυτό το σημείο για όσους δεν γνωρίζουν πρέπει να πω ότι ανήκουμε στις τάξεις του Σωματείου του Απόλλωνα. Αγωνιζόμαστε στο κλειστό γήπεδο που ανήκει στον Απόλλωνα και αποτελεί τη φυσική μας έδρα και διατηρούμε Ακαδημίες σε δύο περιφέρειες».

Γιατί κάποιος γονιός να εμπιστευτεί τον Άντρο Χρυσοστόμου και τους συνεργάτες του στο Τμήμα Πετόσφαιρας του Απόλλωνα;

«Να εμπιστευτεί τον Απόλλωνα και όχι το πρόσωπό μου. Εμείς είμαστε υπηρέτες της ιδέας που πρεσβεύει ο Απόλλωνας αγαπητέ Τάσο. Πραγματικά αισθάνομαι ότι χρόνο με το χρόνο η δουλειά που γίνεται είναι βελτιωμένη και φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Ήδη φέτος ξεκινούμε μια νέα αρχή. Γίνεται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης της γυναικείας ομάδας, με στόχο να απεμπλακούμε από τα οικονομικά προβλήματα και άλλα εμπόδια που είχαν προκύψει και είμαστε σε συνεχή επαφή με το σωματείο το οποίο τη Δευτέρα έχει μια γενική σύναξη όπου θα μπουν ξανά οι νέες βάσεις και οι νέοι στόχοι. Πρώτα να δημιουργηθούν σωστοί χαρακτήρες και άνθρωποι όπως είπα και ακολούθως αθλήτριες και πρωταγωνίστριες. Πάντα σε αθλητικά και πετοσφαιρικά πλαίσια».

Τίτλοι:

Γυναικών

Πρωτάθλημα:

Πρωταθλήτρια (5): 2011, 2014, 2015, 2016, 2017

Κύπελλο Κύπρου:

Κυπελλούχος (4): 2014, 2015, 2016, 2017

Super Cup:

Νικητής (5): 2003, 2013, 2014, 2015, 2016

Νεανίδες

Πρωτάθλημα:

Πρωταθλήτρια (7): 1989, 1998, 2003, 2005, 2013, 2014, 2015

Κύπελλο:

Κυπελλούχος (1): 2001

Κορασίδες

Πρωτάθλημα:

Πρωταθλήτρια (8): 2001, 2006, 2007, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015

Παγκορασίδες

Πρωτάθλημα:

Πρωταθλήτρια (6): 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments
To Top