ΑΝΤΡΕΣ

Αφιερωμένος στο Equal Game ο τελικός του Κυπέλλου Νέων

Ο σημερινός τελικός του Κυπέλλου Νέων U19 μεταξύ του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ (17:30, Αμμόχωστος) είναι αφιερωμένος στην εκστρατεία της UEFA EqualGame.

Το κύριο μήνυμα της εκστρατείας είναι «Όλοι έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, από πού είναι ή πως αγωνίζονται».

Η εκστρατεία EqualGame δίνει έμφαση στη σημασία της ένταξης, της πολυμορφίας και της δεκτικότητας στο χώρο του ποδοσφαίρου.  Ο στόχος είναι διπλός : να αυξηθεί η συνειδητοποίηση των ευκαιριών που υπάρχουν για να συμμετέχετε και να απολαμβάνετε το παιχνίδι. Nα προσφέρει μια πλατφόρμα σε όλους τους ποδοσφαιριστές (ελίτ, ερασιτέχνες, grassroots) να προβάλουν το πάθος τους για το ποδόσφαιρο.

Η εκστρατεία EqualGame αποτελεί μέρος του προγράμματος UEFA RESPECT για την κοινωνική ευθύνη του ποδοσφαίρου, το οποίο ξεκίνησε το 2008, για την καταπολέμηση των διακρίσεων, ενώ παράλληλα ενισχύει την υγεία και την ακεραιότητα τόσο του ποδοσφαίρου όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Πρόκειται για μια εκστρατεία που ακολουθεί την καμπάνια ενάντια στο ρατσισμό επεκτείνοντας το πεδίο RESPECT της UEFA που συμπεριλαμβάνει ένα μήνυμα ένταξης, διαφορετικότητας και δεκτικότητας ως θετική έννοια και έχει ως στόχο να προάγει την ενότητα και τον σεβασμό της εθνικότητας, του φύλου, της ηλικίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού , φυσικών ικανοτήτων και κοινωνικών διαφορών.

Comments
To Top