ΑΝΤΡΕΣ

«Ήταν λάθος που δεν εμβολιάσαμε την ομάδα τον Γενάρη με νέους ποδοσφαιριστές».

Για όλα όσα αφορούν την ομάδα μας μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας Φανούριος Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά:

«Ήταν δύσκολη μέρα η χθεσινή. Η ομάδα κλήθηκε να αποχαιρετήσει ένα συνοδοιπόρο 7ετίας, ένα ποδοσφαιριστή και ένα άνθρωπο που συνέδεσε το όνομα του με τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες του Απόλλωνα. Σε κομβικά σημεία των τελευταίων χρόνων δήλωσε παρόν διαφοροποιώντας το ρουν της ιστορίας», δήλωσε αρχικά.

Δάκρυσε ο Βάλε στο αντίο του και αυτό δείχνει πόσο συνδέθηκε με την ομάδα: «Δεν θυμάμαι να έχει δακρύσει κόσμος, το προσωπικό, προπονητές και διοίκηση για άλλον ποδοσφαιριστή. Τον βλέπαμε περισσότερο και από τις οικογένειες μας. Αυτά έχει οι ποδοσφαιρική ζωή, κάποιοι κύκλοι κλείνουν, είναι σκληρό αλλά πάντα υπάρχει και η επόμενη μέρα. Έδωσε πολλά στον Απόλλωνα αλλά καρπώθηκε επίσης πολλά και δεν μιλώ για το οικονομικό, εκτίμηση, σεβασμό, αγάπη και παντοτινούς φίλους».

Πλέον θα πρέπει να αποφασίσετε για τον αντικαταστάτη του: «Το κάναμε και το 2012 όταν ο πρόεδρος έπρεπε να πάρει μια σημαντική απόφαση για να λύσει την συνεργασία με τον Σβαλόφσκι. Ήταν κάτι ανάλογο για την τότε εποχή. Βρήκαμε τότε τον Βάλε και κανείς δεν πίστευε ότι θα έχει τόση διάρκεια και θα συνδέσει το όνομα του με τόσες επιτυχίες. Στόχος είναι η νέα επιλογή να έχει την ίδια προσφορά με τους δύο προαναφερθέντες. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων την εξέλιξη μιας μεταγραφής».

Σας ενδιαφέρει ο Ζόελ Μολ της Πάφου; «Ποτέ δεν θα μπούμε στην ονοματολογία. Δεν υπάρχει οποιοδήποτε υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Θα γραφτούν πολλά ονόματα αλλά η ουσία είναι τι θα αποφασίσει ο Σωφρόνης Αυγουστή».

Θα πάτε για δύο τερματοφύλακες, έχετε αποφασίσει σε πιο κατάλογο θα καλύψουν θέση ή αν κάποιος θα είναι Κύπριος; «Δεν έχει παρθεί η απόφαση αυτή, είναι θέμα του κ. Αυγουστή με τον κ. Κονναφή, αυτοί οι δύο παίρνουν τις αποφάσεις».

Ποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν ότι αποχωρούν; «Να περιμένετε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι και το διαδικαστικό κομμάτι, δεν είναι μόνο η ενημέρωση αλλά να λυθούν και τυπικά τα όποια συμβόλαια θέλουμε να τερματίσουμε. Σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε τι ψάχνει η ομάδα. Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη, θα πρέπει να αξιολογήσουμε λεπτομερώς τα στοιχεία που έφεραν την αγωνιστική καθίζηση. Σίγουρα κάναμε κάποιες παραλήψεις που ίσως να ήταν μοιραίες στην προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές. Θα δούμε τι πήγε λάθος, να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο για να γίνουν σωστές επιλογές και να επανέλθουμε. Πέρσι τα κάναμε όλα τέλεια και δεν ξέρουμε πως χάθηκε το πρωτάθλημα, φέτος κάναμε λάθη».

Για το ντεφορμάρισμα του τελευταίου διαστήματος; «Δεν ήταν ντεφορμάρισμα. Ήταν και θαύμα μέχρι εκεί που έφτασε η ομάδα με τόσους τραυματίες. Ήταν λάθος που δεν εμβολιάσαμε την ομάδα τον Γενάρη με νέους ποδοσφαιριστές. Χάθηκε η συνοχή, κόλλησαν και 2-3 αποτελέσματα ανεπιτυχή και χάθηκε και η ψυχολογία».

Για τις σημαντικές αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ; «Αλλαγές θα υπάρξουν. Αν αφαιρέσουμε τους παίκτες που δεν βοήθησαν την ομάδα και λίγο πολύ ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, ο βασικός κορμός κατά 80% παραμένει ο ίδιος. Στις προσθήκες προσδοκούμε ότι θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα».

Πότε θα έχουμε οριστικές εξελίξεις; «Υπάρχει ο χρόνος, δεν μπορώ εγώ να θέτω χρονοδιαγράμματα για τους διοικούντες, μάλλον ανώριμο θα είναι. Θα πρέπει να μειώσουμε το ρίσκο μας το οποίο το έχει σε πολύ μικρά πλαίσια ο πρωταθλητισμός».

Για την προετοιμασία έχει αποφασιστεί κάτι; «Δεν έχει παρθεί απόφαση. Υπάρχει συνάντηση του διευθυντή ποδοσφαίρου με τον προπονητή και συζητούν για όλα τα θέματα».

Τώρα θα κυνηγήσετε την 2η θέση στο φινάλε: «Αυτή την στιγμή η μόνη μας έγνοια είναι ο προγραμματισμός, κυρίως μετά την ήττα από το ΑΠΟΕΛ. Αυτή είναι ωμή πραγματικότητα και το κάνουμε συνειδητά. Άλλα θέλαμε αλλά το κορμί δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Εξετάζεται αν θα πάνε κάποιοι νωρίτερα για διακοπές. Πρέπει να δούμε και την ανθρώπινη πτυχή, κάποιοι τράβηξαν αρκετό κουπί».

Comments
To Top