ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Θα είναι μεγάλη μάχη…»!

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Γκολ και Θέαμα», βρέθηκε ο προπονητής της ομάδας μας Σωφρόνης Αυγουστή, που ανέφερε:

«Είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, κάθε ομάδα έχει τους δικούς της στόχους, είναι ακόμη πολύ γρήγορα όμως, μιας και είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Το ΑΠΟΕΛ πήρε ένα μικρό προβάδισμα από εμάς και την ΑΕΛ».

Για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες: «Είναι πιο ανταγωνιστικό»

Για τους δανεικούς Πίττα, Σπόλιαριτς, Καρώ: «Είναι σημαντικό ότι βοηθούν τις ομάδες τους, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Όλες οι μεγάλες ομάδες που διεκδικούν πρωταθλήματα έχουν πολλούς ποδοσφαιριστές και είναι πολύ καλό το ότι παίρνουν λεπτά συμμετοχής».

Για την ουσία που είναι οι τρεις βαθμοί: «Στον Α’ γύρο οι ομάδες μας αντιμετώπιζαν με διπλή ζώνη, ήταν ξεκάθαρο. Βλέπουμε την ομάδα μας, θέλουμε τόσο το θέαμα όσο και τα γκολ, αλλά το πιο σημαντικό είναι να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς. Στην Κύπρο αυτό που μετρά είναι οι τίτλοι και το αποτέλεσμα».

Για την Ανόρθωση: «Η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα, σιγά σιγά θα ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Για τον Ιωάννου, γνώριζα πόσο καλός είναι, ήμουν σίγουρος γιατί έχει ποδοσφαιρική παιδεία».

Για τους τραυματισμούς: «Οι ποδοσφαιριστές μας έδωσαν αρκετά μέχρι στιγμής, παίζοντας Τετάρτη- Κυριακή. Ο Γιούστε είναι κοντά στην επιστροφή του, όπως και οι υπόλοιποι. Παρά τις απουσίες όμως, η ομάδα είναι εκεί»

Η άποψη του για τη διαιτησία: «Όπως και για εμάς είναι ένα δύσκολο έργο, έτσι και για τους διαιτητές. Το πιο σημαντικό είναι να βλέπουμε και να αντιλαμβανόμαστε τα λάθη. Ο κόσμος έχει άποψη, βλέπει. Σίγουρα, σιγά-σιγά ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι είναι λογικό να γίνονται λάθη. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Οι διαιτητές πρέπει να συνεργάζονται στο γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές».

Τον λόγο που η Ευρώπη επηρέασε περισσότερο φέτος: «Πέρσι είχαμε παίξει 56 παιχνίδια, την δική μας εποχή ήταν μόλις 24-26. Ξεκινήσαμε γρήγορα την χρονιά, χρειάστηκε να παίξουμε περισσότερα παιχνίδια από άλλες Κυπριακές ομάδες. Όμως παρά την δύσκοληκλήρωση στους ομίλους, πήραμε 7 βαθμούς».

Για τους ποδοσφαιριστές του: «Όσοι βρίσκονται στο Κολόσσι είναι σημαντικοί. Είμαστε η μοναδική ομάδα που χρησιμοποίησε ολόκληρο της το ρόστερ. Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να αγωνιστούν σε διαφορετικές θέσεις απέδωσαν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου. Είμαι ο πρώτος που θέλει το πρωτάθλημα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ΑΠΟΕΛ και θα τα δώσουμε όλα. Δεν είμαι οπαδός, είμαι προπονητής και έχω την υποχρέωση να υποστηρίξω τους ποδοσφαιριστές μου».

Για τον Νίκο Κίρζη και τη διοίκηση: «Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο, έρχονται πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα. Είναι μεγάλες οι ευθύνες, όλοι διψάμε για ένα πρωτάθλημα και θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Ο καλύτερος θα πάρει τον τίτλο».

Για τις ακαδημίες: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Για να μειωθούν οι αποστάσεις, θα πρέπει να υπάρξουν U23.

Για τον Χάμπο: «Με την ποιότητα που έχει, μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Τα πάει εξαιρετικά, προσφέρει αρκετή ποιότητα για να ξεκινήσει τις επιθέσεις της η ομάδα».

Για τη συμπεριφορά του στο γήπεδο: «Δεν μου αρέσει να χάνω, έξω από το γήπεδο είμαι με όλους φίλος, αυτό αλλάζει όμως όταν μπαίνω στο γήπεδο, μου αρέσει να ζώ το παιχνίδι, χωρίς να προκαλώ».

Για την μάχη του πρωταθλήματος: «Θα είναι μια μεγάλη μάχη, είναι και η ΑΕΛ στο κόλπο για τον τίτλο».

Comments
To Top