ΑΝΤΡΕΣ

“Tο κατεστημένο συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει/Kανείς Βασιλάκης δεν έχει το δικαίωμα να ασελγεί με τέτοιο τρόπο”

Ανακοίνωση από την ομάδα μας με αφορμή τον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Οι διοικούντες εκφράζουν τα παράπονα τους για την διαιτησία του Βασίλη Δημητρίου. Αναρωτιούνται μεταξύ άλλων γιατί ο επιλέγεται ο Βασίλης Δημητρίου στα σημαντικά παιχνίδια τους ενώ σημειώνουν πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προβούν σε διάφορες ενέργειες και διαβήματα. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας του Απόλλωνα Λεμεσού αισθάνεται υποχρεωμένο, έναντι της τεχνικής ηγεσίας, των ποδοσφαιριστών και των χιλιάδων οπαδών του να τοποθετηθεί, όσο πιο νηφάλια γίνεται, στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος 2018-2019 εναντίον του ΑΠΟΕΛ το απόγευμα της Δευτέρας (03/12) στο ΓΣΠ και γενικότερα στα παραδεκτά από όλους, κακώς κείμενα στο χώρο της Κυπριακής Διαιτησίας και κατ’ επέκταση στο απαξιωμένο εδώ και χρόνια Κυπριακό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, ο Πρόεδρος της ομάδας μας κ. Νίκος Κίρζης, τοποθετήθηκε δημόσια, εγείροντας σοβαρότατα ερωτήματα και προβληματισμούς γύρω από την Κυπριακή Διαιτησία, η οποία ολισθαίνει σε επικίνδυνα για όλους μονοπάτια, καθορίζοντας αποτελέσματα και αποτελώντας ταυτόχρονα μία εκ των βασικών αιτιών απαξίωσης του Κυπριακού Ποδοσφαίρου από το φίλαθλο κοινό και όχι μόνο.

Αλήθεια, αντικειμενικά ομιλούντες, είναι κάποιος που μπορεί να ισχυριστεί ότι στο προχθεσινό παιγνίδι πρωταγωνιστές ήταν οι ποδοσφαιριστές και όχι ο διαιτητής, ο οποίος με μεγάλη ευκολία σφυρούσε μονόπλευρα και προκλητικά;

Θα πρέπει άμεσα να αντιληφθούν όλοι αν και είναι γνωστόν τοις πάσι ότι μία εκ των βασικών αιτιών για την πλήρη εγκατάλειψη του φίλαθλου κοινού από τα γήπεδα είναι η Κυπριακή Διαιτησία, οι ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες εντεταλμένες διαιτησίες και πρόσωπα τα οποία έχουν ταυτιστεί με την διαφθορά και την απαξίωση του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα προχθές, έπεσαν τα πέπλα και παρακολουθήσαμε στο θέατρο του παραλόγου ένα διαιτητή, ο οποίος με τις αποφάσεις του κατακερμάτισε την Ομάδα μας, καθορίζοντας το αποτέλεσμα.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, για το οποίο κάποιοι θα πρέπει να δώσουν κάποια στιγμή, κάποιες εξηγήσεις, ότι ο ΙΔΙΟΣ διαιτητής εδώ και χρόνια ανάλαβε να σφυρίξει όλα τα σημαντικά ντέρμπι της Ομάδας μας, τα οποία, πέραν κάποιων εξαιρέσεων, έχουμε χάσει, λόγω των λανθασμένων, προκλητικών και καθοδηγούμενων αποφάσεων του.

Θα πρέπει όλοι, όσοι απαρτίζουν την Επιτροπή Διαιτησίας, να εξηγήσουν στο φίλαθλο κοινό την δράση της και με ποιο σκεπτικό προχωρεί στους ορισμούς των Διαιτητών. Με ποια κριτήρια επιλέγεται ο Βασίλης Δημητρίου σε κάθε σημαντικό παιχνίδι της Ομάδας μας;

Οι υπόλοιποι διεθνείς και μή διαιτητές κρίνονται ανεπαρκείς ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος πίσω από τους συνεχόμενους ορισμούς του σε κρίσιμους αγώνες της Ομάδας μας;

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και προσθέτουμε ότι είναι τα θεμέλια ενός συστήματος, το οποίο φαίνεται να τελειοποιείται και το οποίο στόχο έχει να καθοδηγήσει και να πλήξει ότι καθαρό και τίμιο έχει απομείνει στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο.

Όσα χρόνια είναι στο πηδάλιο της Ομάδας η παρούσα διοίκηση, έχουμε προβεί επανειλημμένως σε πλήθος διαβημάτων προς πλήθος αρμοδίων για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να επέλθει η ποθούμενη εξυγίανση του Κυπριακού Ποδόσφαιρου γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι τα παιχνίδια θα πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και όχι οπουδήποτε αλλού.

Κάποιες φορές βρήκαμε πρόσκαιρους συμμάχους προς την κατεύθυνση αυτή πλην όμως το χθεσινό παιχνίδι αποδεικνύει περίτρανα ότι καμία πρόοδος δεν έγινε, τουναντίον το κατεστημένο συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει.

Αυτό φαίνεται να ζητά πολύ περισσότερο σήμερα ο κόσμος, ο οποίος αντιλαμβάνεται πλήρως την πραγματική κατάσταση και επιλέγει να εγκαταλείψει τα γήπεδα.

Τούτων εχόντων των πραγμάτων, δεν έχουμε άλλη επιλογή ως διοίκηση της Ομάδας, παρά να προστατεύουμε με κάθε τρόπο και κάθε κόστος την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές μας, οι οποίοι αναγνωρίζονται από όλους τους Ποδοσφαιρικούς Παράγοντες σε Κύπρο και Ευρώπη, ακόμη και από τον προπονητή της προχθεσινής μας αντιπάλου.

Συνεπώς, δεν έχει κανείς Βασιλάκης το δικαίωμα να ασελγεί με τέτοιο τρόπο πάνω σε μία Ομάδα, πολύ δε περισσότερο στην δική μας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προβούμε σε διάφορες ενέργειες και διαβήματα και θα προσπαθήσουμε ούτως ώστε να γίνουν, όσο δεν είναι αργά, οι ανάλογες διορθωτικές κινήσεις (πχ η εφαρμογή του VAR), καθιστώντας υπεύθυνους όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, λοιπόν, να ενεργοποιηθούν, να καταστήσουν με τις πράξεις και όχι με απάθεια και Ποντιοπιλατισμούς ή δήθεν σολομώντειες λύσεις, τα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου για το καλό όλων.

Πάντως, θέλουμε ο κόσμος της Ομάδας να γνωρίζει ότι τα προχθεσινά γεγονότα, σε συνδυασμό με άλλα προηγούμενα, πεισμώνουν ακόμη περισσότερο όλο το οικοδόμημα του Απόλλωνα και μας ενώνουν ακόμη πιο πολύ.

Θα πρέπει, όμως, όλοι να καταλάβουν ότι το άρρωστο κατεστημένο δεν ξεριζώνεται εύκολα. Θέλει ακόμη δουλειά πολλή!!!

Αλλά να γνωρίζουν όλοι ότι αυτή η αρρωστημένη μανία κάποιων εκπορεύεται από τον φόβο τους ότι ο Απόλλωνας όλο και προοδεύει, έχει όραμα και είναι εδώ και θα εκπαραθυρώσει όλους όσοι διεκδικούν αδίκως και πίσω από κλειστές πόρτες, πρωταθλήματα.

Γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο μας να συμπορευτεί μαζί μας και να μας δώσει ώθηση να εκπληρώσουμε τους μεγάλους μας στόχους.

Διοικητικό Συμβούλιο Απόλλωνα Λεμεσού

Comments
To Top