ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Ένα «κυανόλευκο» διήμερο στη Φρανκφούρτη!(χρονικό)

Η ιστοσελίδα μας βρέθηκε στην Φρανκφούρτη από την Τετάρτη(25/10) για να καλύψει τον αγώνα της ομάδας μας κόντρα στην Άιντραχτ και ήταν μέσα σε όλα τα γεγονότα που συνέβησαν το διήμερο της Τετάρτης και Πέμπτης και ενημερώθηκε εκτενώς για τα συμβάντα της Τρίτης(24/10) που έγιναν.

Μέσα από το συγκεκριμένο μας άρθρο – χρονικό θα προσπαθήσουμε να παραθέσουμε τα γεγονότα όπως τα ζήσαμε, αντιληφθήκαμε αλλά και ενημερωθήκαμε.

Τρίτη(23/10): Οι πρώτοι φίλοι της ομάδας μας καταφθάνουν στη Φρανκφούρτη. Το βράδυ κάποιοι απ΄αυτούς, εφτά στο σύνολο αποφασίζουν να πάνε σε κάποια μπυραρία για να δουν και ποδοσφαιρικούς αγώνες. Εκεί δέχονται αναίτια και άνανδρα από τρεις άγνωστους, όχι κουκουλοφόρους επίθεση μέσα στο μαγαζί. Στην προσπάθεια τους να ξεμπλέξουν, βρίσκονται αντιμέτωποι με περίπου τριάντα άλλους έξω που ήταν έτοιμοι για «μάχη». Αφού ξέμπλεξαν πήγαν στο ξενοδοχείο τους χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Στο ξενοδοχείο έφτασε η Γερμανική αστυνομία όπου πήρε καταθέσεις και παρέμεινε στον έξω χώρο του ξενοδοχείου μέχρι το πρωί.

Τετάρτη(24/10): Ο κύριος όγκος των οπαδών μας καταφθάνει στη Φρανκφούρτη και γεμίζουν Απολλωνίστες οι πλατείες και τα ξενοδοχεία. Χωρίς διακριτικά και χωρίς να προκαλέσουν οι φίλοι της ομάδας μας κάνουν περιπάτους στην πόλη. Στις 18:30 μεταφερόμαστε στο γήπεδο για να καλύψουμε την καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου και την προπόνηση της ομάδας μας. Μετά το τέλος και κατά την επιστροφή μας ενημερωνόμαστε ότι φίλος της ομάδας μας κτυπήθηκε από Γερμανούς. Φτάνοντας στον χώρο του καθιερωμένου pre game το βράδυ της Τετάρτης και συνομιλώντας με άλλους μαθαίνουμε ότι δεν είχε πάθει κάτι σοβαρό απλά κάποιους μώλωπες και του είχαν πάρει μια τσάντα με προσωπικά αντικείμενα. Στον χώρο του pre game πάρτι η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη για τον φόβο επεισοδίων, Το πάρτι έληξε ευτυχώς τις πρωινές ώρες χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι συνομιλώντας με αστυνομικούς μάθαμε ότι μια μερίδα οπαδών της Άιντραχτ, μαζεύετε στην περιοχή και επιτίθεται άνανδρα σε αντίπαλους οπαδούς θέλοντας να πάρει «λάφυρα», κασκόλ, σημαίες κ.α. Αυτό το ζήσαμε και εμείς αφού ενώ περπατούσαμε κάποιοι μας ρώτησαν αν είμαστε Απόλλων και ήθελαν καυγάδες κάτι που αποφύγαμε!

Πέμπτη(25/10, μέρα αγώνα): Οι τελευταίοι οπαδοί της ομάδας μας καταφθάνουν συνεχώς στην Φρανκφούρτη, ενώ οι βόλτες συνεχίζονται στην πόλη. Λίγο μετά τις 14:00 ο κόσμος της ομάδας μας άρχισε να μαζεύετε στην πλατεία «BÖRSENPLATZ» εκεί όπου με τραγούδια και συνθήματα ετοιμάζονταν για το γήπεδο. Κάποια μικροπαρατράγουδα με άναμμα πυρσού και καπνογόνου που συνέβησαν, έφεραν συλλήψεις από την αστυνομία. Γύρω στις 18:00 και ενώ όλοι ήταν ενήμεροι ότι θα έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στο γήπεδο με τη συνοδεία αστυνομίας μεταφέρονται οι οπαδοί μας σε σταθμό του τρένου εκεί κοντά για να μεταβούν στο γήπεδο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στο τρένο που επιβιβάστηκαν στις 18:45 ήταν και οπαδοί της Άιντραχτ. Το τρένο σταματά μέσα στο δάσος έξω από το γήπεδο και με περπάτημα μιας ώρας περίπου φτάνουν στην είσοδο της κερκίδας όπου θα φιλοξενούνταν οι οπαδοί μας. Μετά από διπλό έλεγχο μέσα και έξω μπαίνουν στο γήπεδο με τους τελευταίους φίλους της ομάδας μας να εισέρχονται με την έναρξη του αγώνα.

Στο χώρο όπου βρίσκονταν κάποιοι από αυτούς δέχθηκαν πρώτα από τους άντρες ασφαλείας και μετά από τους αστυνομικούς αναίτιες επιθέσεις για κάποια κασκόλ και φούτερ και είχαμε συλλήψεις κάτι που αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας μας σε δηλώσεις του. Μετά το τέλος του αγώνα και αφού με περπάτημα και πάλι από την ίδια διαδρομή βρέθηκαν ξανά μέσα στο τρένο, περίμεναν εκεί για περισσότερο από μία ώρα μέχρι η αστυνομία να δώσει την έγκριση της για να ξεκινήσουν για την επιστροφή. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η διοίκηση της ομάδας μας έκανε τα απαραίτητα διαβήματα προς τη Γερμανική αστυνομία. Τελικά στις δύο το πρωί, 3:00 ώρα Κύπρου το τρένο που τους μετέφερε έφτασε στο σταθμό. Πολλοί απ΄ αυτούς έτρεχαν να προλάβουν τις πτήσεις τους, ενώ και πάλι οπαδοί της Άιντραχτ έκαναν τις εμφανίσεις τους στους δρόμους προκαλώντας. Η παραμονή της αστυνομίας στον χώρο ήταν εμφανής και απέτρεψε τα χειρότερα.

Παρασκευή(26/10): Πολλοί από τους φίλους της ομάδας μας αναχώρησαν όπως και η αποστολή της ομάδας μας και όλα πλέον μπήκαν στον ρυθμό τους.

Συμπέρασμα: Δυστυχώς κάποιοι ανεγκέφαλοι και άνανδροι οπαδοί της Άιντραχτ, άλλωστε είχαμε και προηγούμενα στην Κύπρο και στη Γερμανία, χαλούν τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που ζήσαμε για περίπου δυο ώρες μέσα στο γήπεδο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού δεν σέβονται γυναίκες, παιδιά αλλά και τους αντίπαλους οπαδούς. Δεν γίνεται να είμαι σε μια ευρωπαϊκή πόλη και να μην μπορούμε να περπατήσουμε χωρίς να κοιτάζουμε πίσω μας και να φοβόμαστε για άνανδρες επιθέσεις από δήθεν «ανδράκια». Αυτά ας τα δει η ΟΥΕΦΑ…

Διαβάστε πιο κάτω απόσπασμα από την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας μας προς τους οπαδούς μας μετά την αστυνομική σύσκεψη και με βάση όσα αναφέραμε πιο πάνω κρίνεται πως ενήργησε η Γερμανική αστυνομία μεταφέροντας με τρένο τους οπαδούς μας μαζί με αντίπαλους οπαδούς και βάζοντας τους να περπατήσουν για χιλιόμετρα μέσα στο δάσος και στο σκοτάδι για να πάνε στο γήπεδο: Τα συμπεράσματα δικά σας…

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ενημερώνει τους φίλους της ομάδας μας οι οποίοι βρίσκονται στην Φρανκφούρτη ότι θα δρομολογηθούν λεωφορεία τα οποία θα τους μεταφέρουν στο γήπεδο.

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η πλατεία BÖRSENPLATZ (φώτο) με ώρα αναχώρησης τις 18:00 και προορισμό το γήπεδο “COMMERZBANK ARENA”.

Υ.Γ: Η πόλη της Φρανκφούρτης ένιωσε για τα καλά τον “κυανόλευκο” παλμό, αφού πλατείες και δρόμοι για ένα διήμερο γέμισαν από οπαδούς μας. Όσο για κάποια “ανδράκια” που προσπάθησαν άνανδρα να κάνουν οποιοδήποτε κακό δεν τα κατάφεραν και απλά ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ τους!!!

 

 

Comments
To Top