ΑΝΤΡΕΣ

Ο πιο «μαύρος» αγώνας στην ιστορία της Εθνικής Κύπρου! (φωτό)

Δεκέμβριος 1996 και η Εθνική μας, στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου 1998, ετοιμάζεται να υποδεχθεί την έκπληξη του τελευταίου παγκοσμίου κυπέλλου, Βουλγαρία.

Τίποτα δεν προδικάζετε ότι ο αγώνας αυτός θα έμενε στην ιστορία της εθνικής μας ως ο πιο «μαύρος αγώνας» αφού σχετίζεται με το σκάνδαλο με τα στοιχήματα σε βάρος της εθνικής μας, σκάνδαλο το οποίο ταρακούνησε για αρκετούς μήνες το κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά ουδέποτε
αποκαλύφθηκε οτιδήποτε με τις φήμες να παραμένουν φήμες μέχρι και σήμερα!

Ο Γιάννος Ιωάννου, στο βιβλίο «Εθνική Κύπρου: Πορεία μέσα στο χρόνο 1960-1999» αναφέρει σχετικά: «το κλίμα στην Εθνική ήταν εξαίσιο κι οφειλόταν βασικά στην προσπάθεια που έκανε ο προπονητής της Εθνικής Αντρέας Μιχαηλίδης αλλά και στα αποτελέσματα της. Ήλθε όμως το σκάνδαλο με τα στοιχήματα και ισοπέδωσε τα πάντα. Λέχθηκαν πολλά αλλά τίποτα δεν αποδείχτηκε τελικά και πιστεύω ότι μέχρι και σήμερα όλοι όσοι αγωνιστήκαμε εκείνη την ημέρα παραμένουμε εκτεθειμένοι. Προσωπικά η όλη υπόθεση με βασάνισε πάρα πολύ και πιέστηκα για να παραμείνω στην ομάδα. Το σκάνδαλο με τα στοιχήματα είναι το μελανό σημείο στην ιστορία της Εθνικής Κύπρου. Είναι ένα αγκάθι το οποίο καρφώθηκε ξαφνικά στο κορμί της Εθνικής».

Ένα αγκάθι το οποίο ανάγκασε τον Αντρέα Μιχαηλίδη να παραιτηθεί το Γενάρη του 1997 μετά από πέντε χρόνια πιστής και αφοσιωμένης προσφοράς στην Εθνική Κύπρου!

Για την ιστορία οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εθνική Κύπρου (Αντρέας Μιχαηλίδης):
Σκόρερ: 29’ Πίττας

Νίκος Παναγιώτου, Άριστος Αριστοκλέους, Πάμπος Πίττας, Δημήτρης Ιωάννου, Γιώργος Χριστοδούλου, Σάκης Ανδρέου, Μάριος Χριστοδούλου, Κώστας Σταύρου (46’ Νεόφυτος Λάρκου), Σίνισσα Γκόκιτς, Γιάννος Ιωάννου (81’ Πανίκος Ξιούρουππας), Κώστας Μαλέκκος.

Εθνική Βουλγαρία (Κρίστο Μπόνεφ):
Σκόρερ: 23’ Kostadinov, 34’ Balakov, 70’ Iliev

Borislav Mihailov (46’ Zdravko Zdravkov), Radostin Kishishev (78’ Georgi Antonov), Gocho Guintchev, Trifon Ivanov, Tzanko Tzvetanov, Krasimir Balakov, Ivailo Iordanov, Ilian Iliev, Anatoli Nankov, Georgi Donkov (61’ Kostadin Vidolov), Emil Kostadinov.

Comments
To Top