ΑΝΤΡΕΣ

«Ήταν λάθος μου, έπρεπε να μιλήσω μετά την απώλεια του πρωταθλήματος»

Ως το δυσκολότερο καλοκαίρι από τη μέρα που κάθισε στον διοικητικό θώκο  χαρακτήρισε ο Νίκος Κίρζης το φετινό. Μιλώντας στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ ο πρόεδρος μίλησε για την απώλεια των τίτλων πέρυσι, την επική πρόκριση επί της Βασιλείας και τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς και τους στόχους της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Όλος ο φίλαθλος κόσμος χαίρεται το ποδόσφαιρο που παίζει ο Απόλλωνας.  Περάσαμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Ήταν το πλέον δύσκολο της εξαετίας που είμαστε στον Απόλλωνα αλλά βγήκαμε πιο δυνατοί.

Ήρθε η πρώτη επιτυχία που ήταν και ένας από τους στόχους που θέσαμε, να ξαναμπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι κάτι φανταστικό για την ομάδα μας. Τα καταφέραμε και πάμε παρακάτω. Θέλουμε να χτυπήσουμε και τους δύο εγχώριους τίτλους».

Για το μέλλον του Χάμπου: «Συζητάμε τα πάντα με τον ίδιο τον Χάμπο όπως και όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο Χάμπος βοήθησε πολύ πέρσι την ομάδα να μπει στους ομίλους αλλά δεν είχε την ευκαιρία να παίξει εκεί γιατί παραχωρήθηκε δανεικός στην Εστορίλ. Φέτος και πάλι ήταν από τους πρωταγωνιστές για να φτάσουμε στους ομίλους και θα έχει την ευκαιρία να παίξει και να δείξει ξανά ποιος είναι. Είναι νεαρός και το μέλλον του ανήκει. Από εκεί και πέρα, ξέρετε ότι στον Απόλλωνα κάνουμε τις κινήσεις μας αθόρυβα και την ώρα που πρέπει. Όταν έρθει η ώρα για την επέκταση του συμβόλαιο του, όπως και άλλων ποδοσφαιριστών, θα το μάθετε όταν τελειώνουμε τις υποθέσεις και όχι από πριν».

Γιατί δεν έκανε δηλώσεις μετά την απώλεια του πρωταθλήματος: «Ήταν λάθος μου. Πρώτα έπρεπε να ηρεμήσουμε γιατί μάθαμε να μην παίρνουμε αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής και μετά να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Μετά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και ήθελα να περιμένουμε ακόμα λίγο. Μετά απολογήθηκα γιατί ο κόσμος του Απόλλωνα άξιζε να βγει μπροστά ο πρόεδρος στην δύσκολη στιγμή. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βγω να πω κάποια πράγματα που δεν έστεκαν εκείνη τη στιγμή».

Αν έχει περισσότερες πιθανότητες φέτος ο Απόλλωνας για το πρωτάθλημα: «Δεν το ξέρω αυτό. Η περσινή χρονιά ήταν απίστευτη. Σε 35 παιχνίδια χάσαμε μόνο τρία αλλά χάσαμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ότι δεν μας σκοτώνει, μας δυναμώνει. Εμείς από την αρχή λέγαμε πως η ομάδα θα είναι εξίσου δυνατή. Το πιστεύαμε και ελπίζω να το πιστέψει και όλος ο κόσμος».

Για τα οικονομικά δεδομένα στην εταιρεία μετά την πρόκριση στους ομίλους: «Είναι καλή οικονομική ανάσα. Είναι καλό και για τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τον κόσμο. Αυτές οι εμπειρίες κάνουν τον Απόλλωνα να μεγαλώνει».

Για την τιμή των πακέτων στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ: «Να μας δώσετε ακόμη 24 ώρες ώστε να αποφασίσουμε».

Γιατί δεν αναλάβετε το κόστος φωτισμού του Τσιρείου: «Θα ήταν παράλογο νομίζω να αναλάβουμε εμείς το κόστος. Υπάρχουν άλλες δύο ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο. Δίνουμε έτσι κι αλλιώς πολλές χιλιάδες. Θα ήταν παράλογο να βάλουμε φωτισμό σε ένα γήπεδο που δεν μας ανήκει».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Υπάρχουν πολλές απόψεις για το τι χρειάζεται η ομάδα και τι όχι. Εμείς προσπαθούμε να υλοποιούμε τα θέλω του προπονητή. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την… αρρώστια των μετεγγραφών. Βλέπουμε μια Τότεναμ που δεν έκανε μετεγγραφή και ο κόσμος είναι δίπλα της. Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα, λέγαμε τι μετεγγραφές να κάνει ο Απόλλωνας. Δεν δουλεύουμε έτσι στον Απόλλωνα».

Για τον Σωφρόνη Αυγουστή: «Κλείνουμε τον Νοέμβριο δύο χρόνια στον πάγκο της πρώτης ομάδας, έχει πετύχει πάρα πολλά. Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα πετύχει ακόμη περισσότερα».

Τι απαντά στους οργανωμένους για την κάρτα φιλάθλου: «Έχουμε βγάλει και ανακοίνωση. Θέλουμε την άποψη οποιουδήποτε που δεν θέλει να κάνει κάρτα φιλάθλου. Σαν Απόλλωνας δεν πιστεύουμε πως αυτό το μέτρο θα λύσει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν κι άλλοι τρόπο. Και οι οργανωμένοι αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος είναι μέρος του ποδοσφαίρου, έτσι καλό θα ήταν να κάτσουμε όλοι να βρούμε μια λύση. Από την στιγμή που πέρασε από την βουλή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό σαν πρόεδροι. Είναι κρίμα το βράδυ της Πέμπτης να μην ήταν όλος ο κόσμος του Απόλλωνα στο γήπεδο. Ελπίζουμε στο μέλλον να αλλάξουν τα πράγματα».

Comments
To Top