ΑΝΤΡΕΣ

«Παράταση εφαρμογής του μέτρου…»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ, απευθύνει έκκληση προς τους οπαδούς του Απόλλωνα, όπως παρευρεθούν και στηρίξουν τη δύσκολη προσπάθεια της ομάδας μας την ερχόμενη Πέμπτη στο Γήπεδο ΓΣΠ, για να πετύχει την είσοδο της στους ομίλους του UEFA Europa League για τέταρτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ιστορικό αγώνα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η Βασιλεία, στον οποίο η βοήθεια από τον κόσμο μας θα είναι, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας μας, καταλυτική για την έκβαση του.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε, επίσης, πόσο σημαντική θα είναι η πρόκριση της ομάδας μας, αγωνιστικά, ψυχολογικά αλλά και οικονομικά.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας να τοποθετηθούμε δημόσια, απευθυνόμενοι στον κόσμο μας, για το πολυσυζητημένο θέμα της Κάρτας Φιλάθλου.

Παρακολουθούμε και αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες όλων των οπαδών μας, οργανωμένων και μη και αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο προβληματίζει πάρα πολύ έντονα.

Για την ώρα, αυτό που προέχει είναι να εξαντλήσουμε όλες τις προσπάθειες μας για να μην εφαρμοστεί το μέτρο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι άδικο για τις ομάδες που απλά́, λόγω κλήρωσης, καλούνται να δώσουν τόσο σημαντικούς αγώνες, ταυτόχρονα με την εφαρμογή́ του μέτρου ενώ ακόμη δεν δόθηκε η στοιχειώδης ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να ενημερωθεί ορθά και περιεκτικά.

Όσον αφορά τον αγώνα της επόμενης Πέμπτης, ζητήσαμε έγκαιρα και επίσημα από τους αρμόδιους την αναβολή του μέτρου (και θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας) αφού θα επηρέαζε αρνητικά τις προσπάθειες όλων των ομάδων για επίτευξη επιτυχιών στην Ευρώπη.

Καλούμε, λοιπόν, εκ νέου, δημόσια, έστω και την ύστατη τον Κ.Ο.Α. όπως δώσει μία παράταση στην εφαρμογή του μέτρου.

Δεν κινδυνεύει η τύχη του Κυπριακού Ποδόσφαιρο από το φαινόμενο της βίας εάν δοθεί μια ολιγοήμερη παράταση, τουναντίον δίνεται η ευκαιρία στις αρμόδιες αρχές να μελετήσουν καλύτερα το θέμα και να αποδείξουν έμπρακτα πως αφουγκράζονται και αντιλαμβάνονται τις έντονες ανησυχίες των ομάδων και του κόσμου τους.

Σε σχέση με την Κάρτα Φιλάθλου, ως θεσμού, εμείς από την πλευρά μας, θέσαμε, με συνέπεια και σοβαρότητα, τις επιφυλάξεις, τις διαφωνίες αλλά και τις θέσεις μας, όπου και όταν έπρεπε.

Παράλληλα, πιστεύουμε πραγματικά πως θα πρέπει να βρεθούν τρόποι καταστολής της βίας στα γήπεδα και στη συζήτηση αυτή θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, διοικήσεις, αθλητικές αρχές και οι οργανωμένοι οπαδοί.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε στις εξελίξεις στο θέμα, με γνώμονα την αποτελεσματική πάταξη της βίας στα γήπεδα με πιο ορθά και μελετημένα μέτρα αλλά βεβαίως και χωρίς να δημιουργούμε το φαινόμενο των άδειων κερκίδων (πρεμιέρα του πρωταθλήματος, διά του λόγου του αληθές) που θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Δεν θεωρούμε πως το μέτρο που επέλεξαν οι αρμόδιοι για την καταστολή της βίας στα γήπεδα είναι το ιδανικό. Θέλουμε και εμείς, όπως ο καθένας, όλους τους φιλάθλους – ιδιαίτερα τους οργανωμένους οπαδούς – στα γήπεδα να απολαμβάνουν το άθλημα αλλά πάντα μέσα σε κόσμια πλαίσια, χωρίς ακρότητες και με συμμόρφωση στους νόμους και τους κανονισμούς του Κράτους και της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Επαναλαμβάνουμε πως θέλουμε και ζητούμε από ΟΛΟΥΣ τους οπαδούς μας να είναι στο γήπεδο, όχι μόνο αυτή την Πέμπτη αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Μαζί και τους οργανωμένους οπαδούς μας.

Όσοι πάμε στο γήπεδο με αγνές προθέσεις, για να στηρίξουμε την ομάδα μας γιατί την αγαπούμε, για να φωνάξουμε, να χειροκροτήσουμε, να κλάψουμε, να χαρούμε, να πανηγυρίσουμε, δεν έχουμε να ανησυχούμε τίποτα από καμιά κάρτα ή από οποιοδήποτε άλλο μέτρο.

Επίρριψη ευθυνών στον επίσημο Απόλλωνα για τις, όποιες, εξελίξεις στο θέμα της Κάρτας Φιλάθλου, θα ήταν αδιανόητο. Το πιο εύκολο για εμάς, θα ήταν να εκδίδαμε αρεστές, προς μερίδα του κόσμου, ανακοινώσεις για να κερδίζουμε εντυπώσεις ενώ πίσω από κλειστές πόρτες και υπόγεια, να λέγαμε και να πράτταμε άλλα.

Το Δ.Σ. του Απόλλωνα Λεμεσού απέδειξε, με έργα και όχι με λόγια, πως αυτές οι τακτικές δεν είναι συμβατές με το κύρος και την αξιοπρέπεια της ομάδας μας. Πιθανόν για κάποιους άλλους να είναι προσφιλείς τακτικές, για εμάς δεν θα γίνουν ποτέ. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή και σε ανοικτό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και με τους οπαδούς μας.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε το άπαν των δυνάμεων μας για το καλώς νοούμενο συμφέρον της ομάδας μας αλλά και για την ευρύτερη αναβάθμιση του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Για την πάταξη, όχι μόνο της βίας αλλά και της διαφθοράς που ταλανίζει το Κυπριακό Ποδόσφαιρο και όλων των άλλων, μεγαλύτερων, προβλημάτων.

Για τη δημιουργία, επιτέλους, νέου γηπέδου στη Λεμεσό, για να σταματήσει όλη αυτή η παράλογη αδικία εις βάρος της ομάδας και του κόσμου μας.

Η θέση όλων μας είναι στο γήπεδο, εκεί όπου γράφεται η ιστορία. Με προσωπικές θυσίες και υπερβάσεις του καθενός από εμάς, προέδρων, συμβούλων, προπονητών αλλά κυρίως εσάς, του μεγάλου κόσμου του Απόλλωνα.

Ανεξάρτητα από το αν καταφέρουμε να κερδίσουμε το δίκαιο αίτημα μας για αναβολή του μέτρου, δίνουμε ραντεβού με όλες και όλους τους Απολλωνίστες, την Πέμπτη στις κερκίδες του ΓΣΠ για την πρόκριση.

Διοικητικό Συμβούλιο

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

Comments
To Top