ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Αφιέρωμα στον Παπουλή!

Το soccerbase.info, επιλέγει κάθε μέρα και ένα διαφορετικό ποδοσφαιριστή και παραθέτει την ιστορία του σε αριθμούς, από την πλούσια βάση δεδομένων του soccerbase.gr. Για σήμερα(20/8) επέλεξε τον Ελλαδίτη μεσοεπιθετικό της ομάδας μας Φώτη Παπουλή.

Διαβάστε το αφιέρωμα:

Στα 21 χρόνια του ο Φώτης Παπουλής βρίσκει τη διέξοδο από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και  εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που του δίνεται. Στον Αχαρναϊκό έχει προπονητή τον Κώστα Βρεττό, που του δίνει τις ευκαιρίες και όσοι βλέπουν από κοντά την ομάδα, ανακαλύπτουν ένα ταλέντο. Με την ταχύτητά του και την εκρηκτικότητά του ο Φώτης ξεχωρίζει, αλλά ψάχνει για την πείρα και την αποτελεσματικότητα.

Το 2008 πηγαίνει στη Λαμία, κάνει καλό εξάμηνο και  ακολουθεί η Παναχαϊκή, όπου δεν θα προσαρμοστεί. Ακολουθεί ο φιλόδοξος Πυρσός Γρεβενών και τότε έρχεται η μεγάλη ευκαιρία. Ο Πανθρακικός τον καλεί στην Σούπερ Λιγκ, όπου σκοράρει στο ντεμπούτο του στην Κομοτηνή στο τοπικό ντέρμπι με την Ξάνθη και στο “διπλό” επί του Άρη. Ωστόσο ο Πανθρακικός υποβιβάζεται, ο Φώτης συνεχίζει τα καλά παιχνίδια και για τρίτο Γενάρη στη σειρά αλλάζει ομάδα.

Στον ΟΦΗ θα ταιριάξει το στιλ του παιχνιδιού του με την ατμόσφαιρα του γηπέδου και  πανηγυρίζει άνοδο ενώ στην Σούπερ Λιγκ κάνει σπουδαία παιχνίδια.

Και το 2012 έρχεται η πρόταση που θα τον σημαδέψει. Από την Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού, μαζί με τρεις ακόμα Έλληνες, Θεοδωρίδη, Φροξυλιά και Σουάνη. Η πορεία στο πρωτάθλημα δεν είναι η αναμενόμενη, αλλά η ομάδα κατακτά το Κύπελλο και όπως σε όλη τη σεζόν, έτσι και στον τελικό ο Φώτης είναι παρών και κερδίζει πέναλτι στην παράταση, που θα φέρει τη νίκη. Είναι το πρώτο από τα τρία Κύπελλα που παίρνει με τον Απόλλωνα, τα άλλα δύο το 2016, όπου ανοίγει το σκορ στον τελικό με την Ομόνοια και το 2017.

Κατακτά και τα Σούπερ καπ 2016 και 2017, αν και στο τελευταίο δεν είναι παρών λόγω τραυματισμού. Ανάλογη είναι και η προσφορά του στην Ευρώπη, όπου έπαιξε και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στη σεζόν 2017-18 ψηφίστηκε από τον Σύνδεσμο των παικτών στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν. Συνεχίζει με την ίδια διάθεση, νιώθοντας πλέον ένα κομμάτι του Απόλλωνα Λεμεσού.

 

Comments
To Top