ΑΝΤΡΕΣ

«Ο μεγάλος εμπαιγμός των ομάδων της Λεμεσού…»

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΤΑΛΙΩΤΗ

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν στη Λεμεσό και κατέκρινε ανοικτά και δημόσια το διοικητικό συμβούλιο του ΓΣΟ, για κωλυσιεργία στην επιδιόρθωση/συντήρηση ή και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο Τσίρειο.

Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια, αντέκρουσε τις κατηγορίες και επέρριψε τις ευθύνες σε τρίτους που δήθεν καθυστερούν τις μελέτες κλπ. Δικαιολογίες που ακούμε για πολλά χρόνια, γεγονός που διατηρεί σε τριτοκοσμική κατάσταση το μοναδικό στάδιο της πόλης.

Αποτέλεσμα είναι οι ομάδες που καταφέρνουν να εξασφαλίσουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να προσφυγοποιούνται, χρησιμοποιώντας έδρα σε άλλη πόλη, με επακόλουθο χιλιάδες Λεμεσιανοί φίλαθλοι να ξοδεύουν εκατοντάδες ευρώ και να ταλαιπωρούνται αφάνταστα, βράδυα εργάσιμων ημερών, για να δουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας τους.

Τους τελευταίους μήνες, καταβλήθηκε προσπάθεια από μια εταιρεία, να διορθώσει το πιο σοβαρό από τα προβλήματα που καθιστούν το Τσίρειο ακατάλληλο για νυκτερινή χρήση σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, δηλαδή το φωτισμό. Η προσπάθεια της, έμοιαζε με την εικόνα του να ρίχνεις αυγά στον τοίχο!

Οι ιθύνοντες του ΓΣΟ, κωλυσιεργούσαν, έβρισκαν διάφορες προφάσεις για να καθυστερούν και ακόμα δεν έχουν δώσει μια απάντηση στην εν λόγω εταιρεία. Οπότε για άλλη μια φορά, ο Απόλλωνας είναι υποχρεωμένος να αγωνιστεί μακρυά από τη φυσική του έδρα και οι οπαδοί του να τρέχουν βραδυάτικα τις Πέμπτες του Ιούλη, ίσως και του Αυγούστου, στη Λάρνακα ή τη Λευκωσία, σπαταλώντας χρόνο και χρήματα…

Δεν ξέρουμε γιατί συμπεριφέρονται οι διοικούντες του ΓΣΟ με αυτό τον τρόπο. Περιμένουμε τη δική τους θέση για το όλο θέμα, που φθάνει τα όρια του σκανδάλου. Διότι ενώ επικαλούνταν τόσα χρόνια το…τεράστιο κόστος που θα έπρεπε να επωμιστούν για τη διόρθωση του φωτισμού, σήμερα έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύπτεται πως με 33 χιλιάδες ευρώ (!), μπορεί να αναβαθμιστεί ο φωτισμός σε 1.400 λουξ, επίπεδο που υπερκαλύπτει τις ανάγκες και τις προϋποθέσεις της ΟΥΕΦΑ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσιάμπιονς Λιγκ και τα πλέϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ!

Σήμερα, το συμβούλιο του ΓΣΟ καλείται να δώσει εξηγήσεις για την κοροϊδία που παίζεται τόσα χρόνια σε βάρος των συλλόγων της Λεμεσού. Μια εξήγηση που μπορεί να δοθεί, είναι ότι εκδικούνται τα σωματεία, γιατί η συμφωνία για το νέο γήπεδο στο Κολόσσι, δεν περιλαμβάνει και τον ΓΣΟ μέσα. Μετά από τόσο δούλεμα και τις απίστευτες υπερχρεώσεις των ομάδων εδώ και δεκατίες (θυμάστε πέρσι πόσος καβγάς έγινε από τον Άρη που ήθελε να αλλάξει έδρα), είχαν την απαίτηση να έχουν λόγο και στο νέο γήπεδο!

Ο Μάρκος Ευριπίδου, εκ μέρους της DIMCO, αποκαλύπτει σήμερα τι έγινε στους τελευταίους 6 μήνες και τον εμπαιγμό του οποίου έτυχε η εταιρεία από τη διοίκηση του ΓΣΟ, εμπαιγμός που επεκτείνεται βέβαια για πολλοστή φορά και στις ομάδες της πόλης, που ελλείψει άλλου γηπέδου, τελούν υπό ομηρία από το 1975!

Πάμε να δούμε το χρονικό, όπως το παραθέτει ο κ. Ευριπίδου:

Θέμα: Αντικατάσταση/ Ενίσχυση Φωτισμού Τσιρείου Σταδίου για να εμπίπτει στα πρότυπα τηςUEFA

Ιστορικό/Συναντήσεις

«Μετά από συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας DIMCO PLC , με τους υπευθύνους του Σταδίου, και μετά από συνεννόηση που είχα με τον κυρ. Κώστα Τσιγαρή πήγα στο Στάδιο, στις 20/12/2017 με σκοπό να μετρήσω τα φώτα και να δω από κοντά τις ανάγκες του Σταδίου. Όπως μου ζήτησε ο κυρ. Τσιγαρής ετοίμασα και του έστειλα μία προσφορά, με ημερομηνία 3/01/2018 με τιμές μονάδας για ένα προβολέα, ένα σποτ και ένα τετράγωνο πάνελ οροφής. Θα την προωθούσε στην επιτροπή/συμβούλιο και θα επανέρχονταν πίσω σε εμάς.

Μετά από πιέσεις και τηλεφωνήματα από εμάς, μας ενημέρωσαν ότι η προσφορά μας δεν ήταν σωστή (αυτά μας ζήτησαν) και ήθελαν μία ολοκληρωμένη προσφορά για αντικατάσταση των περισσότερων φωτιστικών μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του Σταδίου και των γραφείων με LED όπως και ξεχωριστή  προσφορά με μετρήσεις για την ενίσχυση του φωτισμού εντός του αγωνιστικού χώρου (προβολείς)

Προσωπικά επισκέφθηκα 2 φορές το Στάδιο, και μετά από υποδείξεις του κυρ. Τσιγαρή καταμέτρησα όλα σχεδόν τα φωτιστικά προς αντικατάσταση και στην Ανατολική και στην Δυτική κερκίδα του Σταδίου, και στις 17/1/2017 μετά την λήξη του αγώνα πρωταθλήματος Απόλλωνα –Ομόνοιας, εγώ με ένα από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, το Μάριο Δημήτριου, μετρήσαμε το φωτισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καταγράψαμε όλες τις μετρήσεις σε ειδικό έντυπο, το οποίο στάλθηκε στην κατασκευάστρια εταιρεία στην Ιταλία, για ολοκλήρωση της μελέτης φωτισμού του Τσιρείου Σταδίου.

Στις 29/1/2018 υποβλήθηκε η προσφορά μας, ολοκληρωμένη, με όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές στους υπευθύνους του Σταδίου. Επίσης στείλαμε και τη μελέτη από την εταιρεία στη Ιταλία (72 σελίδες) και προσφορά για αντικατάσταση των φωτιστικών των κοινόχρηστων χώρων.

Η προσφορά αποτελείτο από 2 υπαλλακτικές προτάσεις. Μία για ολική αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού των προβολέων και μία δεύτερη για ενίσχυση των υφιστάμενων προβολέων ώστε να ανταποκρίνονται στα πρότυπα της UEFA και παραδόθηκε και σε έντυπη μορφή στα γραφεία του Σταδίου.

Μετά από κάποιες αναβολές συνεδριάσεων και μετά από διάφορες πιέσεις από εμάς και άλλους εμπλεκόμενους, μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας στάλθηκε μία επιστολή, στις 5/4/2018, μετά από 2 μήνες,  από το Γενικό Διευθυντή, Ρογήρο Αγγελίδη, με την οποία μας ζητούσαν κάποιες διευκρινήσεις, από τις οποίες οι περισσότερες ήταν ξεκάθαρες στην αρχική μας προσφορά! Σαν DIMCO απαντήσαμε ξανά με επιστολή, στις 11/4/2018.

Αποτέλεσμα:

Εκτός από την αχρείαστη ή/και σκόπιμη καθυστέρηση, του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν ενημερωθήκαμε ποτέ επίσημα σαν DIMCO, για το τι έχουν αποφασίσει! Έμμεσα μάθαμε ότι δεν θα προχωρήσουν δια το λόγο ότι η εταιρεία μας δεν μπορούσε να δώσει πριν την τοποθέτηση των προβολέων, πιστοποίηση/βεβαίωση για το αποτέλεσμα ή την ισχύ του φωτισμού. ΠΩΣ μπορούσε αυτό να γίνει; Κανένας δεν γνωρίζει ή ακόμα κανένας δεν ξέρει γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο είχε την απαίτηση να δώσουμε πιστοποίηση (και μάλιστα από πριν) για τους υφιστάμενους προβολείς, που δεν ήταν δικοί μας και φυσικά δεν εγκαταστάθηκαν από εμάς, αλλά  από κάποιο άλλον πριν από πολλά χρόνια!

Δεν μας κάλεσε ποτέ κανένας, ούτε έστω τηλεφωνικά να δώσουμε περαιτέρω εξηγήσεις ή να λύσουμε οποιεσδήποτε τεχνικές απορίες είχε το Συμβούλιο στη Συνεδρία του!

Η όλη καθυστέρηση αναγκάζει και φέτος τις ομάδες της Λεμεσού που συμμετέχουν σε  Ευρωπαϊκές διοργανώσεις να δηλώνουν σαν έδρα τους γήπεδα όπως το Αντώνης Παπαδόπουλος, την ΑΕΚ Αρένα και το ΓΣΠ και εκτός από το να επιβαρύνονται οικονομικά, να ταλαιπωρούν και τις χιλιάδες οπαδούς τους.

Αν κάποιος μελετήσει έστω για λίγο τις προσφορές της εταιρείας μας και δει το κόστος αγοράς και τοποθέτησης του φωτισμού, αμέσως θα διερωτηθεί γιατί τόσα χρόνια δεν γινόταν αυτή η αναβάθμιση εκ μέρους του ΓΣΟ και έμμεσα καταρρίπτεται ο μύθος που κάποιοι έντεχνα πουλούσαν στα σωματεία και στα συμβούλια των ομάδων, για τα υπέρογκα ποσά, πέραν των €250,000-300,000 ευρώ, που χρειάζονταν για να γίνει δήθεν αυτή η αναβάθμιση.

Το Τσίρειο Στάδιο έμεινε ακόμα μία χρονιά ανεκμετάλλευτο από τις τοπικές ομάδες και σε κακή κατάσταση φωτισμού (υπάρχουν σημεία τα οποία είναι σχεδόν σκοτεινά όταν οι αγώνες διεξάγοντα νύκτα).

Εκτός από το σχετικά χαμηλό κόστος αντικατάστασης ή ενίσχυσης των υφιστάμενων προβολέων, η εταιρεία μας εισηγήθηκε και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όσον αφορά την αποπληρωμή των προβολέων, αλλά για ακόμα μια φορά, κανένας δεν μας κάλεσε επίσημα να το συζητήσουμε ή να παρουσιάσουμε τυχόν εναλλακτικές λύσεις!

Σημείωση: Επισυνάπτονται οι προσφορές, και η επικοινωνία που είχαμε με μέλη του Συμβουλίου και γραμματεία του Σταδίου, όπως και ολόκληρη η μελέτη από την κατασκευάστρια εταιρία στην Ιταλία.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου οποιαδήποτε στιγμή.

Με εκτίμηση,

Μάρκος Ευριπίδου

Business Development DIMCO PLC Ltd».

Οι προσφορές για το Τσίρειο:

Ο οδηγός της UEFA για τον φωτισμό ανάλογα με την διοργάνωση:

Comments
To Top