ΑΝΤΡΕΣ

Οι 23 κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος α΄ κατηγορίας της σεζόν 2017-2018

Λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει για τη μεγάλη γιορτή του κυπριακού ποδοσφαίρου, τα «PASP Football Awards 2018» -τα ετήσια βραβεία που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) και στα οποία τιμώνται οι κορυφαίοι της σεζόν.

Στο πλαίσιο της τελετής, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 20:30 (ζωντανά από Primetel) στο Royal Hall στη Λευκωσίας, θα ανακοινωθεί η κορυφαία 11άδα της σεζόν 2017/18, η οποία προέκυψε μέσα από την ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών και των 14 ομάδων της α΄ κατηγορίας και οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν συμπαίκτες τους.

Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι σε θέση να ανακοινώνει την τελική 23άδα -σε αλφαβητική σειρά- των ποδοσφαιριστών που πήραν τις περισσότερες ψήφους για συμπερίληψη στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς.

Ο Απόλλωνας είναι η ομάδα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στην 23άδα, με οκτώ, ενώ ακολουθούν Ανόρθωση και ΑΕΚ με πέντε παίκτες. Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει τέσσερις ποδοσφαιριστές στην 23άδα, ενώ η Ομόνοια ένα.

Διοργανωτής των φετινών PASP Football Awards είναι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.). Χορηγός μετάδοσης η Primetel και μέγα χορηγός το Υποκατάστημα Λούκα Πιερή της εταιρείας MetLife. Τα «PASP Football Awards» διεξάγονται υπό την αιγίδα της ΚΟΠ. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι Stoiximan, University of Nicosia, Lander Polar Ice, Buffalo Wings & Rings και χορηγός επικοινωνίας το AlfaSports.TV.

Κανείς Κύπριος

Άκρως αρνητικό στοιχείο είναι η πλήρης απουσία Κυπρίων ποδοσφαιριστών από την καλύτερη 23άδα του κυπριακού πρωταθλήματος και επομένως και από την κορυφαία 11άδα της χρονιάς. Είναι η πρώτη φορά που κανένας Κύπριος δεν επιλέχθηκε στην 11άδα της χρονιάς, ένα στοιχείο που φανερώνει γι΄ άλλη μια φορά το μέγεθος του προβλήματος σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή Κυπρίων στο πρωτάθλημα…

Οι κορυφαίοι προπονητές

Εξάλλου, ο ΠΑ.Σ.Π. ανακοινώνει και τους τρεις κορυφαίους προπονητές της σεζόν 2017/18, με το όνομα του νικητή να ανακοινώνεται το βράδυ της Πέμπτης (10/05) στα PASP Football Awards. Οι τρεις κορυφαίοι είναι (με αλφαβητική σειρά) οι Imanol Idiakez (ΑΕΚ), Ronny Levy (Ανόρθωση) και Σοφρώνης Αυγουστή (Απόλλων).

Αξίζει να αναφερθεί ότι με το πέρας της τελετής βραβεύσεων την ερχόμενη Πέμπτη, ο ΠΑ.Σ.Π. για πρώτη φορά θα ανακοινώσει την κορυφαία 11άδα κατά ομάδα, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών της κάθε μιας.

Η κορυφαία 23άδα (με αλφαβητική σειρά):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ariel Harush (Ανόρθωση)

Bruno Vale (Απόλλωνας)

Juan Pablo (AEK)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Carlao (ΑΠΟΕΛ)

Danijel Pranjic (Ανόρθωση)

David Catala (AEK)

Emilio Nsue (ΑΠΟΕΛ)

Gordon Schildenfeld (Ανόρθωση)

Jander Santana (Απόλλωνας)

Joao Pedro (Απόλλωνας)

Valentin Roberge (Απόλλωνας)

ΜΕΣΟΙ

Alef Dos Santons (Απόλλωνας)

Esteban Sachetti (Απόλλωνας)

Ghayas Zahid (ΑΠΟΕΛ)

Jorge Larena (ΑΕΚ)

Lorenzo Ebecilio (ΑΠΟΕΛ)

Ruben Rayos (Ανόρθωση)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Acoran (ΑΕΚ)

Emilio Zelaya (Απόλλωνας)

Florian Taulemesse (ΑΕΚ)

Matt Derbyshire (Ομόνοια)

Michal Duris (Ανόρθωση)

Φώτης Παπουλής (Απόλλωνας)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Imanol Idiakez (ΑΕΚ)

Ronny Levy (Ανόρθωση)

Σοφρώνης Αυγουστή (Απόλλωνας)

Comments
To Top