ΑΝΤΡΕΣ

Στον τελικό για το 10ο Κύπελλο

Στον τελικό Κυπέλλου ο Απόλλωνας για 17η φορά στην ένδοξη ιστορία του. Στους προηγούμενους 16 έχει 9 κατακτήσεις κάτι που αναλογεί σε 56,2% επιτυχία. Η φετινή είναι τρίτη συνεχόμενη παρουσία σε τελικό (2015-2018) και αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες στιγμές της ζωής του συλλόγου αλλά δεν είναι η μοναδική. Έχει ξαναγίνει την τριετία 1964-1967 και τότε κατάφερε να το κατακτήσει τις δύο από τις τρεις φορές.

Τα τελευταία χρόνια ο Απόλλωνας είναι μία από τις σταθερότερες ομάδες στο θεσμό καθώς από το 2010 έχει βρεθεί σε 6 (έξι) τελικούς κερδίζοντας τους 5 (πέντε) πραγματοποιώντας μια αξιοσημείωτη επίδοση. Στον τελικό ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί σε ημιτελική φάση δύο φορές και ακόμη δύο σε φάση ομίλων.

Αναλυτικά η προϊστορία των δύο ομάδων στο θεσμό:

Την περίοδο 1995-96 Απόλλων και ΑΕΚ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Κύπελλο. Οι αγώνες ήταν στην ημιτελική φάση με τις δύο ομάδες να εξέρχονται ισόπαλες με την ΑΕΚ ωστόσο να παίρνει την πρόκριση χάρις στα εκτός έδρας γκολ. Συγκεκριμένα το αποτέλεσμα στο Τσίρειο ήταν 2-2 και στο ΓΣΖ 1-1.

Την περίοδο 2002-03 οι δύο ομάδες ήταν στον Α’ όμιλο του Κυπέλλου, μαζί με ΑΠΟΕΛ και Άρη. Οι δύο ομάδες είχαν τους ίδιους βαθμούς στον όμιλο ωστόσο η την πρόκριση την πήρε η ομάδα της Λάρνακας έχοντας καλύτερη επίδοση στα εκτός έδρας γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. 1-1 στο ΓΣΖ και 2-2 στο Τσίρειο.

Την περίοδο 2004-05 οι δύο ομάδες ήταν στον Β’ όμιλο του Κυπέλλου με Ανόρθωση και ΑΠΟΠ Κινύρας Πέγειας. Οι αναμετρήσεις με την ΑΕΚ έληξαν με το ίδιο σκορ, 4-1 στο ΓΣΖ και 4-1 στο Τσίρειο.

Η τελευταία τους συνάντηση στο Κύπελλο ήταν την περίοδο 2012-13. Αναμετρήθηκαν για μία θέση στο τελικό με την ομάδα της Λεμεσού να παίρνει την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-1. 2-0 στο Τσίρειο και 1-1 στο ΓΣΖ.

Αναλυτικά: Σε οκτώ αναμετρήσεις ο Απόλλωνας μετρά δύο νίκες, μία ήττα ενώ οι υπόλοιποι πέντε αγώνες έληξαν ισόπαλοι.

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

Comments
To Top