ΣΤΗΛΕΣ

Τι πρέπει να προσεχθεί κόντρα στην ΑΕΚ

Την ΑΕΚ εκτός έδρας αντιμετωπίζει σήμερα (31/3) η ομάδα μας. Πάμε να δούμε τι πρέπει να προσεχθεί.

Τέτε: Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στο αριστερό άκρο  είτε σε όλη την γραμμή,είτε στην επίθεση,ανάλογα με την διάταξη.Ταχύτατος,διεμβολιστής με καλή τελική πάσα.Πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός.

Μπαρέρα Ακοράν: Ο έτερος ακραίος στην άλλη πλευρά.Δεν έχει την ταχύτητα του Τέτε αλλά είναι πιο τεχνίτης και έχει πιο συχνή επαφή με τα δίχτυα αφού διαθέτει πολύ καλό πόδι.

Χόρχε Λαρένα: Το μυαλό στην μεσαία γραμμή.Πολύ καλό πόδι,εξαιρετικό σουτ και πάσα ακριβείας ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του.Αναλαμβάνει τις πλείστες στατικές φάσεις.

Γενικά: Ο Βάσκος προπονητής του αντιπάλου επιλέγει το 3-5-2(με αυτό μας αντιμετώπισε) ή το 4-2-3-1 (με αυτό πορεύθηκε στους τελευταίους αγώνες).

Και στα δύο σχήματα σημαντικό ρόλο παίζουν οι πλάγιοι του αντιπάλου που ανεβαίνουν ψηλά,κάτι που είναι δίκοπο μαχαίρι για αυτούς.Δυνατό τους όπλο θεωρώ τις στατικές φάσεις αφού διαθέτουν καλούς εκτελεστές αλλά και κεφαλοσφαιριστές.

Αδύνατο τους σημείο βλέπω τα άκρα τους αν αγωνιστούν με 3-5-2 αφού δύσκολα θα βγουν με παραπάνω παίκτη είτε στην άμυνα,είτε στην επίθεση.Άλλο ευάλωτο σημείο είναι η απουσία δυναμικού και γρήγορου αμυντικού χαφ που μοιραία δημιουργεί κενό μπροστά από την άμυνα.Γενικά η ταχύτητα είναι ένα αδύνατο σημείο του αντιπάλου που πρέπει να εκμεταλλευθούμε στην μεταφορά του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση.Αυτό σε συνδυασμό με την θέληση και το πάθος για την νίκη πιστεύω πως θα γύρουν την πλάστιγγα με το μέρος μας.

Comments
To Top