ΑΝΤΡΕΣ

Ο Φρίξος Σαββίδης αποκάλυψε για Ιωάννου και Αβραάμ!

Στην εκπομπή «Όλα Μάλε» είναι φιλοξενούμενος ο Φρίξος Σαββίδης.

Για τα πρώτα του χρόνια στον Απόλλωνα:

«Όταν έγινε το εμπάργκο στην Γιουγκοσλαβία μας είπαν για τον Μιλένκο Σπόλιαριτς. Δεν τον σήκωνε το κλίμα με τις φασαρίες και ήθελε να πάει στο εξωτερικό. Η συμφωνία έγινε στο δικηγορικό γραφείο του Ερωτοκρίτου και υπογράψαμε συμβόλαιο. Ακολούθησε ο Τσέποβιτς και μετά ο Κρισμάρεβιτς. Για τον Τσέποβιτς η μεταγραφή έγινε λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Ήταν μέσα του Σεπτέμβρη. Αυτά τα τρία παιδιά με τον Φέρνερ στο πηδάλιο, έβαλαν τον Απόλλωνα στον χάρτη».

Για ένα περιστατικό που θυμάται:

«Μου χρεώνουν την μεταγραφή του Παπίρα. Θέλαμε κάποιον να έχουμε ως μπαλαντέρ στο κέντρο. Παίζαμε ένα παιχνίδι και ήταν εκτός αποστολής. Το βράδυ στο ξενοδοχείο κάποιος αρρώστησε. Του τηλεφώνησαν να έρθει αλλά ο Χριστοφή ήταν στο κλαμπ ως το πρωί. Όταν μπήκε στην αποστολή δεν είπε σε κανένα ότι δεν κοιμήθηκε. Σε κάποια φάση, στο 70΄ μπήκε αλλαγή. Του έκαναν φάουλ και έπεσε. Μέχρι να μπει η ομάδα να τον βοηθήσει, κοιμήθηκε μέσα στο γήπεδο!».

Για τα οικονομικά δεδομένα της τότε εποχής:

«Είχαμε αρωγό την Columbia με σοβαρά λεφτά ως σπόνσορας. Νοικοκυρέψαμε κάπως τα οικονομικά μας, είχαμε κάνει και την μεταγραφή του Δημήτρη Ιωάννου στην Ανόρθωση».

Για τις πωλήσεις των Ανδρέα Αβραάμ και Δημήτρη Ιωάννου:

«Όταν αρχίσει να γίνεται βαρύ το κλίμα για ένα παίκτη,. Για οποιοδήποτε λόγο, έχεις δυο επιλογές. Ή τιμωρείς των ποδοσφαιριστή και τον χάνεις από το ρόστερ σου, δημιουργώντας ένα πολύ κακό κλίμα στα αποδυτήρια του, ή τον δίνεις να πάει κάπου άλλου, αφού είναι και στο τοπ της αξίας του. Στην περίπτωση του Δημήτρη, ήταν πολύ καλή μεταγραφή για την Ανόρθωση. Εμείς δεν είχαμε βασικά απώλεια γιατί ήταν τιμωρημένος πολύ βαριά, σε σημείο που είπαμε να του κόψουμε το ποδόσφαιρο, πάνω στην ένταση, αλλά έπρεπε να μπουν και λεφτά στο ταμείο. Η μεταγραφή ήταν 280.000 λίρες συν 50.000 λίρες η ποινική ρήτρα. Ήταν ρεκόρ για την τότε εποχή.

Για τον Ανδρέα Αβραάμ, τα τρελά της προσφοράς ήταν τρελά! Εκτός του ότι ο ίδιος επηρεάστηκε. Εγώ του είπα ότι δεν θα κάνει καλά να πάει γιατί δεν μπορεί να παίξει στην Ομόνοια το ποδόσφαιρο που έπαιξε στην Ομόνοια. Η προσφορά ήταν 800.000 λίρες cash και αφαιρέσαμε και την ελευθέρα μεταγραφή του Μπαγκούρα».

Για τον απόηχο της μεταγραφής του Αβραάμ:

«Νας σας πω. Ήταν πλέον θέμα επιβίωσης οικονομικής του Απόλλωνα. Είχαμε μια χρονιά γεμάτη προβλήματα».

Για την φυγή του από τον Απόλλωνα:

«Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου έπαιρναν τηλέφωνο σπίτι μου και με απειλούσαν. Με είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα τότε, πικράθηκα, στεναχωρήθηκα, όλα αυτά έφεραν ένα πρόβλημα υγείας και μετά πήγα στο εξωτερικό για να ξεκουραστώ. Πήγα με τους φίλους μου στον Καναδά».

Για το αν πηγαίνει γήπεδο:

«Δεν πάω γήπεδο γιατί είναι πιο ξεκούραστο για εμένα που έχω έντονη επαγγελματική ζωή να κάτσω σπίτι και να δω το παιχνίδι. Σε όλα τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια πήγα».

 

Comments
To Top