ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Από το 2010 “πιστός στρατιώτης” της ομάδας των Ladies!(Φώτος)

Ο προπονητής της ομάδας των Ladies μας Αντρέας Προκοπίου και πιστός στρατιώτης της ομάδας μας για εφτά ολόκληρα χρόνια έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στην ιστσελίδα allaboutsoccer.net την οποία η ιστοσελίδα μας αναδημοσιεύει:

Αναλυτικά:

Ο Ανδρέας Προκοπίου ξεχωρίζει για το ήθος του, την ηρεμία του αλλά και την αφοσίωση του σ’αυτό που κάνει. Ειναι άτομο χαμηλών τόνων και το οτι βρίσκεται στο τιμόνι της APOLLON Ladies δεν ειναι καθόλου τυχαίο, πόσο μάλλον σε μια σεζον που ο δρόμος προς τον τίτλο συναρπάζει σαν ποτέ άλλοτε τους φίλους του αθλήματος στην Κύπρο. Ο Ανδρέας Προκοποίου φιλοξενείται στο Women Football και απαντά στα ερωτήματα μας που αφορούν τον ίδιο, το Γυναικείο Ποδόσφαιρο και φυσικά τις APOLLON Ladies.

Ανδρέα πόσα  χρόνια είσαι στο επαγγελμα και πόσα στις Απολλων ladiesΕίμαι 10 χρόνια στο επάγγελμα. Από το 2007 μέχρι το 2010 εργάστηκα στη γυναικεία ομάδα της Νέας Σαλαμίνας και από το 2010 και μετά στις APOLLON Ladies.

Ποιές ήταν οι φορές που αναλαβες και πάλι το τιμόνι της ομάδας ως υπηρεσιακός προπονητής και ποια ήταν τα αποτελέσματα; Ανέλαβα ως υπηρεσιακός προπονητής για πρώτη φορά οταν ο κ.Χριστάκης Χριστοφόρου είχε αναλάβει την αντρική ομαδα. Βέβαια ήταν για τα παιχνίδια κυπέλλου μόνο αφου το πρωτάθλημα ειχε ολοκληρωθεί κατακτώντας το μαζί με το κύπελλο. Περσι ανέλαβα τον Ιανουάριο οταν αποχώρησε ο κ.Τάσος Κυριάκου και κατακτήσαμε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κυπελλο!

Παρόλες τις επιτυχίες τι ήταν αυτό που σε κρατούσε πίσω από το να παραμείνεις ως Α’ προπονητης;Το ποδόσφαιρο και την προπονητική την αγαπώ τόσο πολύ που μου αρέσει να δουλεύω και να μαθαίνω. Έτσι δεν είχα ποτέ πρόβλημα αν θα ήμουν Α΄ η Β΄ προπονητής σε μια τόσο επιτυχημένη ομάδα!

Υπάρχει κάποιος προπονητής που ξεχώρισες για τη δουλειά του; Από όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα πήρα κάτι και στάθηκα πραγματικά τυχερός σε αυτό!Μάλιστα μέχρι τώρα πάντα με συμβουλέυουν και έχουμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας.

Ποιά ήταν η καλύτερη και ποιά η χειρότερη σου στιγμή με τις Ladies; Προσωπικά καλύτερη στιγμή ηταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου πέρσι. Η χειρότερη μου στιγμή υπήρξε ο καθε αποκλεισμός της ομάδας μας απο την Ευρώπη.

Ποιοί οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι με την ομαδα; Ο στόχος δεν ειναι άλλος απο τη διατήρηση των κεκτημένων.

Πως νιώθεις που ανέλαβες την ομάδα απο οτι φαίνεται στο μέσο του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της τελευταίας δεκαετίας; Σίγουρα το γεγονός οτι 3 ομάδες διεκδικούν τον τίτλο ειναι καλό για το γυναικείο Ποδόσφαιρο. Νιώθω το ίδιο όπως και πέρσι και όπως θα ένιωθε κάποιος που δουλεύει σε αυτην την ομάδα, οτι δηλαδή κάτι άλλο εκτός απο την κατάκτηση του τίτλου ειναι αποτυχία.

Την ερχόμενη Κυριακή έπεται το ντέρμπυ κορυφής και μετά από 3 εβδομαδες άλλο ακόμη ένα ντερμπυ. Δύο παιχνίδια που ίσως καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή. Ποια είναι η δική σου εκτίμηση;Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας με μια πολύ καλή ομάδα!  Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και σοβαροί για να πάρουμε την νίκη. Τη δεδομένη στιγμή μόνο αυτό το παιχνίδι είναι στο μυαλό μας

Ποιά η άποψη σου για την εξέλιξη του Γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο και ποιές ενέργειες κατά την άποψη σου θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του; Βλέπουμε οτι η Ομοσπονδία προσπαθεί να βοηθήσει το γυναικείο Ποδόσφαιρο ειδικά φετος με τις ζωντανές μεταδόσεις καθε βδομαδα ώστε να γνωρίσει ολο και περισσότερος κόσμος το γυναικείο Ποδόσφαιρο. Ειναι μια παρα πολυ καλή αρχή. Ενα άλλο βήμα ειναι με την Εθνική ομάδα να εχει περισσότερα παιχνίδια ίσως με την συμμετοχή σε όμιλο κάτι που δεν είχαμε ως τώρα! Αυτό μόνο καλό θα κάνει στις Κυπριες παίκτριες και θα τις γεμίσει εμπειρίες. Ενώ και οι μικρές θα εχουν κίνητρα να μεγαλώσουν και να παίξουν στην Εθνική ομαδα.

Comments
To Top