ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Γκάμπορ Ζαβάντσκι

Πέρασαν 12 χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα, που o Θεός θέλησε να πάρει μαζί του, τον Γκάμπορ Ζαβάνσκι, αλλά κανείς Απολλωνίστας δεν θα ξεχάσει ποτέ τον αγαπημένο Ούγγρο ποδοσφαιριστή. Ήταν 6 Ιανουαρίου 2006, που ο Ζαβάνσκι εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι του στο διαμέρισμα του στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

Από την αυτοψία που ακολούθησε, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Σημειώνεται πως ο Ζαβάνσκι τέθηκε εκτός αποστολής για τον αγώνα με το ΘΟΙ λόγω θλάσης στο δεξί πόδι.

O Γκάμπορ Ζαβάντσκι ήταν το χαμογελαστό παιδί του Απόλλωνα…. Και μπορεί να «κοιμήθηκε» σε ηλικία μόλις 31 ετών, αλλά πάντα ήταν για όλους και αυτό επιβεβαιώνεται με τις πράξεις του… ένα παιδί.

Στο επίσημο περιοδικό του Απόλλωνα είχε αναφέρει πως είναι πολύ ευαίσθητος και πως συγκινείται εύκολα, αλλά και πως δε θα ήθελε να εγκαταλείψει την ομάδα μας παρά μόνο όταν αυτή δεν το θέλει.

Είχε δηλώσει τότε πως τον τελευταίο καιρό παρακολουθούσε δια αλληλογραφίας μαθήματα της νομικής επιστήμης, αποδεικνύοντας πως διψούσε για ζωή και δεν το φόβιζε το ρίσκο ούτε οι δυσκολίες που ενδεχομένως να παρουσιάζονταν παίρνοντας ριψοκίνδυνες αποφάσεις.

Δάκρυσε για τελευταία φορά την πρώτη φορά που έμεινε εκτός αποστολής σε αγώνα του Απόλλωνα και αγωνίστηκε με την εφηβική ομάδα. Ως σημαντικότερη αξία στη ζωή θεωρούσε την υγεία… Τι τραγική ειρωνεία;

Ο Γκάμπορ μπορεί να «κοιμήθηκε» και να εγκατέλειψε σύζυγο και δύο δίδυμα αγοράκια (ηλικίας τότε 7 ετών), αλλά θα είναι πάντοτε μαζί μας ντυμένος ως άγγελος στα κυανόλευκα.

Συντετριμμένοι ήταν όλοι στον Απόλλωνα μετά το άκουσμα του τραγικού συμβάν. Στους παίκτες ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου μόλις έγινε αποδεκτό το γραπτό αίτημα του Απόλλωνα για αναβολή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων του σωματείου, ανδρών, νέων και παίδων, που θα διεξάγονταν το Σαββατοκύριακο.

Ο τότε προπονητής μας κ.Μπέρντ Στάγκε ήταν απαρηγόρητος. Ο Γερμανός τεχνικός δεν μπόρεσε συγκρατήσει τα δάκρια του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και μόλις που κατάφερε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του λέγοντας: «Χάσαμε ένα από τα καλύτερα παιδιά των αποδυτηρίων. Μετά το γεγονός αυτό το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα».

Ο Γκάμπορ ανήκε στο δυναμικό της ομάδας μας από τον Ιανουάριο του 2005. Είχε αποκτηθεί στην χειμερινή μετεγγραφική περίοδο 2004-2005, με εισήγηση του τότε προπονητή της ομάδας Γιαννάκη Γιαγκουδάκη. Προτού έρθει στην ομάδα μας είχε αγωνιστεί στις Φερεντσβάρος, ΜΤΚ Βουδαπέστης και Ντούναφερ. Ήταν μεσοεπιθετικός, αλλά στο δεύτερο μισό της περιόδου 2004-2005, χρησιμοποιήθηκε αδιαμαρτύρητα και με μεγάλη επιτυχία σε ρόλο λίμπερο από τον προπονητή μας Μπερντ Στάγκε.

Βοήθησε μάλιστα την ομάδα μας να αποφύγει τις περιπέτειες στον τότε μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Αυτό το παιδί μάλαμα, στην περίοδο 2005-2006 είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, ωστόσο ποτέ δε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Απόλλωνα ήταν την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς. Είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Πολωνού Ράντεκ Μίχαλσκι στο 71ο λεπτό.

Και μπορεί συνολικά να αγωνίστηκε λίγα παιχνίδια με τη φανέλα της ομάδας μας, αλλά πάντοτε ήταν ΚΥΡΙΟΣ, σεβόμενος τις αποφάσεις του εκάστοτε προπονητή…

 

Με λίγα λόγια αυτός ήταν ο Γκάμπορ όλων μας…

Γκάμπορ σε ευχαριστούμε για όλα…

Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

 

Comments
To Top