ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το «ξανθό βέλος» ο πρώτος Θρυλικός ξένος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής!(video)

Είναι  ένας ποδοσφαιριστής  που έγραψε τη δική του ιστορία στην ομάδα μας και είναι ένας από τους πρώτους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Ο λόγος για το «ξανθό βέλος» τον παλαίμαχο Σκοτσέζο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Ντέβιντ Κέννι ,ο οποίος ήταν ο 4ος χρονολογικά ξένος ποδοσφαιριστής μας μετά τους Μάρκ Άντονι, Τόνι Γκρέις και Τεντ Στόρτει αλλά και ο 1ος αλλοδαπός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Απόλλωνα!

Αγωνίστηκε στον Απόλλωνα 6 συνολικά χρόνια σε δύο ξεχωριστές περιόδους από την περίοδο 1983/84 – 1986/1987 και, μετά από μια περιδιάβαση 4 χρόνων στο ΑΠΟΕΛ, Άρη  και ΑΠΟΠ Πάφου, επέστρεψε ξανά στην ομάδα μας και αγωνίστηκε για 2 χρόνια,  1991/92 και 1992/93 κλείνοντας την καριέρα του στον Ολυμπιακό Λευκωσίας το 1995 σε ηλικία 33 χρόνων όπου αγωνίστηκε για 2 χρόνια.

Σκόραρε  18 γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα στο θεσμό του πρωταθλήματος, και αξίζει να αναφερθεί ότι  μόνο 14 ξένοι ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Απόλλωνα έχουν καταφέρει να σκοράρει περισσότερα τέρματα από αυτόν!

Σκόραρε επίσης 4 γκολ στο θεσμό του κυπέλλου και 1 γκολ στην Ευρώπη όντας ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στην Μποέμιανς Τσεχοσλοβακίας.

Ο Ντέβιντ Κέννι  αγωνίστηκε με τη φανέλα του Απόλλωνα σε 10 αγώνες στην Ευρώπη και βρίσκεται στην 14η θέση στην σχετική λίστα των «λεγεωνάριων» με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Ευτύχησε να αγωνιστεί και να πανηγυρίσει την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Απόλλωνα επί της Μάλμο Σουηδίας με 2-1 αλλά και να ζήσει αγωνιζόμενος την πρώτη μεγάλη πρόκριση της ομάδας μας επί της  Κραϊόβα Ρουμανίας με 3-0.

Αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς κυπέλλου με τον Απόλλωνα,1986, 1987 και 1992 και πανηγύρισε 2 κύπελλα και ήταν ο παίκτης που με δικό του γκολ άνοιξε το δρόμο προς την κατάκτηση του 3ου κυπέλλου κόντρα στο ΑΠΟΕΛ το 1986.

 

Comments
To Top