ΑΝΤΡΕΣ

Πρωτόγνωρη φιλοσοφία για τα κυπριακά δεδομένα!

Πήγες στην έδρα της Λυών απέναντι σε μια ομάδα με προϋπολογισμό των €200 εκ. απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League και έπαιξες ορθόδοξα με ποδοσφαιρικό θράσος χωρίς ίχνος κόμπλεξ με άγνοια κινδύνου παρουσιάζοντας ένα ελκυστικό και όχι παθητικό ποδόσφαιρο.

Έκανες 13 τελικές προσπάθειες όσες και η Λυών, έχοντας μάλιστα κατοχή της μπάλας, όμως οι αντίπαλοι εκμεταλλευόμενοι και τα ατομικά λάθη σου από τις 6 τελικές στον στόχο μετουσίωσαν τις 4 σε γκολ,70% επιτυχία (!), σε αντίθεση με σένα που, πέραν των άστοχων προσπαθειών, οι τρεις τελικές στον στόχο βρήκαν εμπόδιο τον αντίπαλο τερματοφύλακα!

Ο προπονητής μας Σωφρόνης Αυγουστή έχει εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές μας μια πρωτόγνωρη φιλοσοφία για τα κυπριακά δεδομένα ανεξαρτήτως αντιπάλου είτε εκτός είτε εντός να κοιτάζουν τον αντίπαλο κατάματα παίζοντας με τον δικό του αγωνιστικό τρόπο και φιλοσοφία.

Αυτό ασφαλώς και εμπεριέχει πολλά ρίσκα και πιθανόν να το πληρώσεις σε κάποια παιγνίδια πολύ ακριβά, όπως συνέβηκε χθες, όμως είναι η σωστή νοοτροπία και η σωστή προσέγγιση των αγώνων που έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Εξάλλου ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα δεχόμασταν λιγότερα από 4 γκολ αν η ομάδα μας αγωνιζόταν με φουλ αμυντικό προσανατολισμό και με παθητικό τρόπο κυνηγώντας μια τιμητική ήττα;

Τουλάχιστον έχουμε να λέμε ότι χάσαμε μεν αλλά παίζοντας με την δική μας αγωνιστική φιλοσοφία και στυλ δε επιδεικνύοντας θάρρος και όχι δειλία στον αγωνιστικό χώρο παρά το βαρύ όνομα του αντιπάλου με ένα αποτέλεσμα που όπως παραδέχτηκε περίπου και ο αντίπαλος προπονητής ήταν μια μαγική εικόνα.

Κλείνοντας απλά θα αναφέρω ότι η Αταλάντα, απέναντι στην Λυών στη Γαλλία στο ισόπαλο 1-1, είχε μόλις 5 τελικές (20% επιτυχία) ενώ η Λυών 21 τελικές (4% επιτυχία) σε σχέση με ψες που η Γαλλική ομάδα είχε 30% επιτυχία, 4 γκολ σε 13 προσπάθειες!

 

Comments
To Top