ΣΤΗΛΕΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους!

Νίκη για την ομάδας μας εκτός έδρας με 1-4 επί της Αλκής Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου.

Μπρούνο Βάλε: Πολύ καλός ο Πορτογάλος που έβγαλε όλα τα σουτ που πήγαν μέσα πλην του γκολ.Αποκορύφωμα το τετ α τετ στο 61 που απέτρεψε το 2-1 και στην επόμενη φάση προηγηθήκαμε.

Μάριος Στυλιανού: Ξεκίνησε βασικός στην θέση του Πέδρο μετά από καιρό.Είχε κάποια θέματα αμυντικά ειδικά μετά το 30.Επιθετικά έβγαλε φάσεις και βρέθηκε σε επίκαιρες θέσεις αλλά τα χαλούσε στην τελική.

Ζάντερ Σαντάνα: Γκολ και ασσίστ μαρτυρούν την βοήθεια που δίνει στο επιθετικό κομμάτι.Αμυντικά όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά αφού οι πλείστες φάσεις βγαίνουν από την πλευρά του.Πρέπει να διορθώσει τα μαρκαρίσματα του και να βοηθά ουσιαστικά.

Βαλενριν Ρομπέρζ: Ο γνωστός Ρομπέρζ,τα πήγε εξαιρετικά αμυντικά,βοήθησε και όταν η ομάδα κρατούσε την μπάλα.Στέκεται άτυχος στην φάση του γκολ αφού στο τετ α τετ που έβγαινε ο αντίπαλος,τον προλαβαίνει αλλά δεν κάνει δική του την μπάλα και στην εξέλιξη δεχόμαστε το γκολ.

Έκτορ Γιούστε: Σωστές τοποθετήσεις,”διάβασμα” των φάσεων και τελείωμα αυτών πριν ξεκινήσουν.Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ισπανό.

Εστεπάν Σακέτι: Στα παιχνίδια που έχουμε κατοχή,δουλειά του είναι να κλέβει μπάλες και να δίνει την πρώτη πάσα.Το έκανε πολύ καλά και συνέχισε να το κάνει ακόμα και στο 1-4.

Άλαν Σόουζα: Κράτησε την θέση του στο κέντρο κάνοντας βέβαια και λάθη. Γνωρίζει ποδόσφαιρο,όπως είναι ακόμα πιο φανερό πως δεν το βγάζει στο γήπεδο για να έχει ικανοποιητική απόδοση ή μάλλον απόδοση που θα κάνει την διαφορά.

Νίκο Μαρτίνες: Καλός ο Αργεντίνος μοίρασε παιχνίδι,έβγαλε κάποιες φάσεις όμως δεν τον βοήθησαν οι υπόλοιποι μέσοι να ελευθερωθεί .Αλλαγή πιστεύω πως έγινε λόγω αλλαγής του τρόπου παιχνιδιού που ήθελε να εφαρμόσει ο προπονητής και όχι λόγω απόδοσης.

Φώτης Παπουλής: Είναι φανερό πως χρειάζεται παιχνίδια,φανερό είναι και πως ανεβαίνει.Ήταν σε αρκετές φάσεις μέσα αλλά στάθηκε άτυχος.Βοήθησε και αμυντικά.Όταν δε πέρασε πίσω από τον επιθετικό αυτό έκανε την ομάδα πιο γρήγορη κάτι που έφερε σε ανισορροπία τον αντίπαλο.

Αντόνιο Γιάκολις: Άλλες 2 ασσίστ στο ενεργητικό του.Πρώτος στο πρωτάθλημα ήδη με 7.Πολλές άλλες φάσεις που δεν έγιναν γκολ και σίγουρα ο πολυτιμότερος του αγώνα.Εκρηκτικότητα,ταχύτητα και σωστή πάσα σε κάνουν να αδημονείς πότε θα πάρει την μπάλα.

Άντον Μαγκλίτσα: Δυο γκολ και ασσίστ δεν τα λες λίγα.Ο Κροάτης ανεβαίνει και σκορπά πανικό.Στο νήμα χάνει τον τίτλο του πολυτιμότερου.Έφτασε αν δεν κάνω λάθος τα 6 γκολ και έδειξε πως επανήλθε χαροποιόντας όλους στην ομάδα.

Αντριάν Σαρδινέρο: Πέρασε στην θέση του Στυλιανού για να δώσει πιο πολλή επιθετικότητα.Τα κατάφερε αλλά βοήθησε και η απόδοση της ομάδας που δεν τον ανάγκασε να αμύνεται.Παίζει έξυπνα και γρήγορα στο τρίτο γκολ.

Αντρέ Σκέμπρι: Πέρασε στην θέση του Μαρτίνες και πήγε στα πλάγια γιατί πατάει πιο πολύ περιοχή και στο πρώτο πάτημα σκόραρε.Κράτησε και μπάλα άνοιξε χώρους και βοήθησε στην νίκη που ήρθε.

Άλεξ ντα Σίλβα: Μπήκε όταν όλα τελείωσαν,έδειξε διάθεση και δεν άφησε το παιχνίδι να ατονίσει.

Προπονητής:Ξεκίνησε με κάποιες αλλαγές ο προπονητής στο ψεσινό αγώνα.Μπήκαμε δυνατά προηγηθήκαμε,ψάξαμε το δεύτερο γκολ αλλά μετά το 30 χαθήκαμε.Συμφωνώ πως και ο αντίπαλος θα κρατήσει μπάλα αλλά δεν γίνεται σε αυτό το διάστημα να δέχεσαι συνεχώς φάσεις.Ακόμη και με Ολυμπιακό που δεν φτιάχνει φάσεις, ένα λεπτό πριν το γκολ είχαν δοκάρι.Στο δεύτερο άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού και όχι την διάταξη κάνοντας την ομάδα πιο γρήγορη κάτι που πέτυχε αφού η διπλή αλλαγή άλλαξε την ροή του αγώνα.

Μπορεί να κερδίσαμε 1-4 αλλά ο προπονητής έχει πολλά να διορθώσει. Όταν η ομάδα προηγείται και ενώ έχει την ψυχολογία αρέσκεται στο να ψάχνει το γκολ κάνοντας το κάτι παραπάνω και όχι το απλό.

Στα κενά που έχει η ομάδα ή καλύτερα στο διάστημα που η άλλη ομάδα κρατάει την μπάλα δεχόμαστε εύκολα φάσεις και κυριευόμαστε κάποιες φορές από πανικό αδικαιολόγητα.

Χαρακτηριστική η φάση του 61 που αποκρούει ο Βάλε αφού την ίδια δεχτήκαμε και με την Δόξα πάλι στο 1-0 αλλά εκείνη την φορά ήταν άστοχος ο αντίπαλος.Το πιο σημαντικό όμως είναι πως σε αυτό το διάστημα όταν δεν έχουμε εμείς μπάλα αλλά ο αντίπαλος να μάθουμε να σπάζουμε ρυθμό.Επίσης εξίσου σημαντικό είναι η αμυντική συμπεριφορά των πλάγιων μπακ μας που τις πλείστες φορές είναι επιπόλαια εκτέθοντας και τα κεντρικά μπακ και τον τερματοφύλακα. Εν κατακλείδι βλέποντας την ομάδα να κερδίζει 1-4 και να φτιάχνει φάσεις σε μια μέτρια βραδιά που για άλλες ομάδες θα ήταν μαγική με κάνει ακόμα πιο αισιόδοξο.

Comments
To Top