ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ο Βάσος Κωνσταντίνου «έβαζε» γυαλιά στον Κώστα Θεοδότου!(video)

Πριν 33 χρόνια, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της περιόδου 1983/84, οκτώ μόλις στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα μας, εκστρατεύει στο Μακάρειο στάδιο, όντας πρωτοπόρος και αήττητη στη βαθμολογία, για να αντιμετωπίσει το αδιάφορο στη βαθμολογία ΑΠΟΕΛ.

Αυτό που συνέβηκε την μέρα εκείνη είναι πολύ δύσκολο να ξεχαστεί από όσους το έζησαν ( ο γράφων ήταν παρών στο γήπεδο). Ένα ανεκδιήγητος διαιτητής, ο Βάσος Κωνσταντίνου (ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας) έσφαξε την ομάδα μας χωρίς αναισθητικό, έκανε ρεσιτάλ μεροληπτικής διαιτησίας και στο τέλος το εμπόδιο του αποδείχτηκε ανυπέρβλητο αφού δεχτήκαμε την πρώτη μας ήττα στο πρωτάθλημα με 3-0 δίνοντας έτσι χέρι βοηθείας στην συμπολίτιδα Ομόνοια να ανεβεί στην κορυφή όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πανηγυρίζοντας στο τέλος την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο «μεγάλος» καθηγητής διαιτησίας απλά τα έκανε όλα, αγνόησε καθαρό πέναλτι υπέρ της ομάδας μας πάνω στον Αντρέα Κισσονέργη, μέτρησε τέρμα του αντιπάλου με το χέρι, άφησε την ομάδα μας με 10 παίκτες αποβάλλοντας όχι κάποιον τυχαίο αλλά ένα τζέντλεμαν των γηπέδων τον αρχηγό μας Γιαννάκη Γιαγκουδάκη αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήταν το ανύπαρκτο πέναλτι εκτός περιοχής εναντίον της ομάδας μας σε δήθεν σπρώξιμο του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Γιαννάκη Πιερή στον Παναγιώτη Μαραγκό!

Τουλάχιστον ο ίδιος θα έχει να καυχιέται ότι κατέχει τα πρωτεία από έναν άλλο φάκτορα της διαιτησίας τον Κώστα Θεοδότου που έδωσε πέναλτι εκτός περιοχής και πάλι υπέρ του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, 21 χρόνια αργότερα την περίοδο 2005/06!

 

Comments
To Top