ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Από πλευράς στατιστικής κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα εντός έδρας!

Ο Απόλλωνας αντιμετώπισε εντός έδρας τη Νέσ Σαλαμίνα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος τρεις φορές το 1966/67, 1969/70 μένοντας στην ισοπαλία τις δύο πρώτες χρονιές στην ισοπαλία 1-1 και το 2005/06 νικώντας με 5-1.

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ομάδας μας επί της Νέας Σαλαμίνας σε εντός έδρας αγώνες σημειώθηκε την περίοδο 1974/75 με 6-0. Τα γκολ τότε σημείωσαν  οι Σωτήρης Γεννάρης 2, Άκης Αριστείδου 2, Κυριάκος Μοράρης και Θωμά σε βάρος της ομάδας του, ενώ η μεγαλύτερη μας ήττα σημειώθηκε την περίοδο 1996/97 με 3-0.

Τα περισσότερα γκολ σε ένα αγώνα κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα σημειώθηκαν την περίοδο 1962/63 με τον αγώνα να λήγει ισόπαλος 5-5!

Ο ποδοσφαιριστής μας που έχει την καλύτερη παράδοση απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα είναι «το παιδί της αλάνας» Πανίκος Κρυστάλλης ο οποίος έχει σκοράρει 6 γκολ.

Οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Απόλλωνα που πέτυχαν χατ-τρικ κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα εντός έδρας είναι οι Πανίκος Κρυστάλλης, Μίνως Κακουλλής, Πάμπος Χριστοφή, Μπόπαν Κρισμάρεβιτς και Ούκας Σόσιν. Ο  Ούκας Σόσιν με 5 γκολ είναι ο «λεγεωνάριος» ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα εντός έδρας.

Οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα που σκόραραν σε τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιγνίδια κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα είναι οι Άντρος Κωνσταντίνου (φωτογράφος) και Μιλένκο Σπόλιαριτς ενώ ο τελευταίος κύπριος ποδοσφαιριστής μας που σκόραρε κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα είναι ο Μάριος Στυλιανού!

Το σκορ που έχει παρουσιαστεί πιο πολλές φορές είναι το 1-0 και 2-0 το οποίο παρουσιάστηκε από 5 φορές.

Comments
To Top