ΣΤΗΛΕΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους!

Ανατροπή και νίκη για την ομάδα μας απέναντι στον εριστικό Έρμη με σκορ 4-2! Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου.

Μπρούνο Βάλε: Είχε 2,3 σωτήριες επεμβάσεις με αποκορύφωμα την έξοδο στην μεσαία γραμμή.Δεν φέρει ευθύνη στα δύο γκολ.

Ζοάο Πέδρο: Ανεβοκατέβαινε όλη την πλευρά και είχε αρκετές πλαγιοκοπήσεις.Η μια έγινε ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας. Αμυντικά θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στο δεύτερο γκολ αφού δεν αντιλήφθηκε σωστά τον χώρο και κάνοντας βήματα πίσω έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να σουτάρει και να σκοράρει.

Ζάντερ Σαντάνα: Μέτριος σε σχέση με άλλα παιχνίδια αφού δεν του έβγαιναν οι προσπάθειες επιθετικά.Στο πρώτο γκολ μπορεί να χάνει ο Σκέμπρι τον αντίπαλο του αλλά και ο ίδιος αντιλήφθηκε λάθος την φάση αφού βγήκε να καλύψει ψηλά και όχι να κλείσει στην περιοχή.

Έκτορ Γιούστε: Καλό παιχνίδι από τον Ισπανό που έκλεισε σωστά τους χώρους και είχε καλή συνεργασία και με τον Ρομπέρζ.Ειδικά όταν η ομάδα ανέβηκε ψηλά στις πλείστες φάσεις έβγαινε πρώτος αποτρέποντας τις αντεπιθέσεις.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: Σωστές τοποθετήσεις αμυντικά,βοήθεια στο οργανωτικό κομμάτι και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού από πίσω.Στα τελευταία λεπτά ανέβηκε ψηλά και έδωσε την λύση στις καθυστερήσεις αφού σκόραρε το χρυσό γκολ στις καθυστερήσεις,παίρνοντας και ο ίδιος τον τίτλο του κορυφαίου.

Εστεπάν Σακέτι: Αρκετή βρώμικη δουλειά από τον Αργεντίνο που μασούσε σίδερα για ακόμη ένα παιχνίδι.Έκλεισε τρύπες και ανανέωσε επιθέσεις με τα κλεψίματα του,βοηθώντας και οργανωτικά.

Άλαν Ροντρίγκεζ: Πρώτο παιχνίδι για τον Βραζιλιάνο,που μπήκε με τσαμπουκά,ζήτησε μπάλα και έκανε παιχνίδι πράγμα που δείχνει την ποιότητα του.Φάνηκε πως θα χρειαστεί χρόνο όμως για να προσαρμοστεί στα κυπριακά δεδομένα αφού χρειάζεται προσπάθεια για ένα ποδοσφαιριστή,ειδικά 20χρονο,που ήρθε από Μπουτεσλίγκα και Αγγλία για να αντιληφθεί πως και το κυπριακό πρωτάθλημα έχει τις δικές του δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.

Νίκο Μαρτίνες: Προσπάθησε να μοιράσει παιχνίδι αλλά ήταν καλά κλεισμένος.Όταν έπαιρνε μπάλα και απελευθερωνόταν η ομάδα έφτιαχνε φάσεις.Σκόραρε το πρώτο του γκολ μετά από την συνεργασία με Σκέμπρι χωρίς μπάλα που του άνοιξε τον χώρο.Πέρασε αλλαγή στο 60 περίπου όταν άλλαξε το σύστημα αφού στα πλάγια δεν μπορούσε να προσφέρει.

Αντριάν Σαρδινέρο: Δεν έφτασε σε ψηλά στάνταρ η απόδοση του Ισπανού αφού εκτός από μια δυο προσπάθειες και συνεργασίες με τον Πέδρο δεν παρουσίασε κάτι ουσιαστικό.

Αντρέ Σκέμπρι: Καλά κλεισμένος ο Μαλτέζος που δεν πάτησε περιοχή αφού έπαιζε πάνω στην γραμμή την περισσότερη ώρα.Στο πρώτο γκολ χάνει τον αντίπαλο του αλλά θα έπρεπε να υπήρχαν βοήθειες στο συγκεκριμένο σημείο.

Άντον Μάγκλιτσα: Μπορεί και πάλι να μην σκόραρε αλλά έδωσε πολλές βοήθειες και άνοιξε χώρους για τους συμπαίκτες του δείχνοντας πόσο σημαντικός είναι για την λειτουργία της ομάδας.Σίγουρα και το γκολ είναι σημαντικό και όταν σπάσει η γκίνια του θα δώσει κι άλλες βοήθειες αφού θα τον τονώσει και ψυχολογικά.

Εμίλιο Ζελάγια: Μπήκε αλλαγή και σκόραρε δύο γκολ.Ειδικά το πρώτο ήταν πολύ σημαντικό αφού ισοφάρισε και σήμανε την αντεπίθεση για την ολοκληρωτική ανατροπή,βάζοντας και το κερασάκι στην τούρτα.

Αντόνιο Γιάκολις: Μπήκε στην θέση του Μαρτίνες και έδωσε λύσεις με τις πλαγιοκοπήσεις του μεγαλώνοντας τις αποστάσεις των αμυνομένων κάτι που δημιούργησε χώρους και ταυτόχρονα κενά στην αντίπαλη άμυνα.Από το δικό του πόδι έρχεται η ασίστ του τρίτου γκολ.

Άλεξ ντα Σίλβα: Πέρασε στο 80 ως τελευταία λύση για την ανατροπή.Πήρε πρωτοβουλίες μοίρασε παιχνίδι και έδωσε και ασίστ,καθόλου άσχημα για 15 λεπτά παιχνιδιού,έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για την ανατροπή.

Προπονητής: Ξεκίνησε με 4-2-3-1 με νέο πρόσωπο τον Άλαν που ανέλαβε τον ρόλο του συνδετικού κρίκου άμυνας και επίθεσης.Δέχτηκε η ομάδα 2 γκολ από λάθος αμυντικές επιλογές των δύο μπακ που έδωσαν χώρο στον αντίπαλο για την πάσα και το σουτ αντίστοιχα.Γενικά η αμυντική λειτουργία όμως ήταν καλή.Επιθετικά η ομάδα αναπτύχθηκε σωστά και από ότι φαίνεται όσο παιρνά ο χρόνος και μαθαίνουν οι ποδοσφαιριστές το παιχνίδι ο ένας του άλλου θα βλέπουμε και πιο όμορφα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.Για άλλο ένα παιχνίδι ο Σοφρώνης διαβάζει το παιχνίδι,μετατρέπει το 4-2-3-1 σε 4-4-2,βγάζει έγκαιρα τον Μαρτίνες που δείχνει να μην μπορεί πλάγια στο 4-4-2 να δώσει πολλά και βάζει τον Γιάκολις που φτιάχνει φάσεις από εκεί. Αφήνει τον Ντα Σίλβα στο τελευταίο δεκάλεπτο και παίζει ψηλά με ένα εξάρι και ένα δεκάρι και προς το τέλος κάνει εσωτερική αλλαγή και παίρνει μπροστά και τον Ρομπέρζ που σκοράρει το νικητήριο γκολ.Ζελαγια(2 γκολ),Γιάκολις και Ντα Σίλβα από μια ασίστ οι αλλαγές του προπονητή που βάζει το στίγμα του σε ακόμη έναν αγώνα. Φυσικά το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία του νικητή που υπάρχει στην ομάδα και η πίστη στην νίκη μέχρι το τέλος και ακόμη το μάθημα από τα λάθη,που διορθώνονται και δεν γίνονται εμμονές κάνοντας την ομάδα πιο ελκυστική και εξελίξιμη!

 

Comments
To Top