ΑΝΤΡΕΣ

Τι ισχύει για το πρωτάθλημα και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις

Ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος Cyta 2017-18, η ΚΟΠ υπενθυμίζει τι ισχύει για τον προγραμματισμό των αγώνων των ομάδων οι οποίες έχουν υποχρεώσεις στη φάση των play-off των διοργανώσεων της UEFA.

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχουν αγώνες λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών μας ομάδων Ανδρών και Ελπίδων.

Σύμφωνα λοιπόν με την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta, ισχύουν τα πιο κάτω:

13.4 Σε περίπτωση που ομάδα του Πρωταθλήματος Cyta θα αγωνιστεί στα Play-off των Πρωταθλημάτων της UEFA, ο αγώνας του Πρωταθλήματος Cyta που είναι στο μέσο των δύο αγώνων των Play-off θα μπορεί με κοινό αίτημα των δύο διαγωνιζομένων σωματείων να αναβληθεί και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. To ίδιο δικαίωμα (για αναβολή του αγώνα) θα έχει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

13.5 Σε περίπτωση που ομάδα αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό αγώνα και στις επιλογές της είναι ο επόμενος αγώνας της για το Πρωτάθλημα να διεξαχθεί Δευτέρα, εφόσον την Δευτέρα είναι μέρα που θα πρέπει να αποδεσμευτούν οι ποδοσφαιριστές των Εθνικών Ομάδων, τότε δικαιούται αν δεν θέλει να αγωνιστεί Κυριακή, πέντε τουλάχιστον μέρες προηγουμένως, να ζητήσει αναβολή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα Πρωταθλήματος για μεταγενέστερο στάδιο.

Λόγω της προγραμματισμένης για σήμερα κλήρωσης των play-off του Champions και του Europa League, η ΚΟΠ προτίθεται να ανακοινώσει το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών του Πρωταθλήματος Cyta το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017.

Comments
To Top