ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο παίκτης συνώνυμο του αμυντικού χαφ!

Ποδοσφαιριστής μαχητής, δυναμικός με ασίγαστο πάθος και νεύρο θεωρείται δίκαια ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του Θρύλου την δεκαετία του ‘90 και ένας από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους της γενιάς του.

Ο λόγος για τον Πάμπο Χριστοφή ποδοσφαιριστής ο οποίος απογείωσε την θέση του αμυντικού μέσου και έκανε καλύτερους όσους έπαιζαν δίπλα, καθώς τους κάλυπτε παντού και πάντα.

Το www.apollon365.com ξεφυλλίζει την ποδοσφαιρική ιστορία του Πάμπου Χριστοφή και σας την παρουσιάζει…

Ποδοσφαιριστής ο ορισμός του «σκύλου», δυνατός, τσαμπουκάς με αυταπάρνηση και με ανεξάντλητες δυνάμεις, ένα θηρίο ανήμερο όργωνε το γήπεδο, έκλεβε, μάρκαρε και έφερνε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία οποιαδήποτε αποστολή του ανέθετε ο προπονητής.

Ο Πάμπος Χριστοφή ήταν ποδοσφαιριστής με ποδοσφαιρικό μυαλό και ωριμότητα στο παιγνίδι του, ο οποίος αποτέλεσε για μια δεκαετία ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Απόλλωνα αλλά και ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του εκάστοτε προπονητή συνδυάζοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας σύγχρονος αμυντικός χαφ.

Ήταν βασικό μέλος της χρυσής εφηβικής ομάδας της περιόδου 1986/87 με μια τρομερή φουρνιά νεαρών ποδοσφαιριστών, όπως Τσολάκης, Μ. Χαραλάμπους, Γιώργος και Χρίστος Ιωσηφίδης, Νικόδημος Παπαβασιλείου κ.α, η οποία με προπονητή τον Σταύρο Στυλιανού κατέκτησε με άνεση το εφηβικό πρωτάθλημα σκοράροντας σχεδόν 100 γκολ (!) και με τον Πάμπο Χριστοφή να αναδεικνύεται 2ος σκόρερ της ομάδας με 14 γκολ!

Την επόμενη περίοδο 1987/88 δόθηκε με υποσχετική στην ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, η οποία αγωνιζόταν τότε στην Α’ κατηγορία, και οι εμπειρίες που απεκόμισε τον βοήθησαν να ανελιχτεί ως ποδοσφαιριστής και να αποτελέσει το εισιτήριο του για να επιστρέψει την επόμενη χρονιά στην ομάδα της καρδιάς του και έκτοτε να καθιερωθεί με τη φανέλα του Θρύλου.

Αγωνίστηκε στην ομάδα μας για 9 χρόνια (1988/89-1996/97) και σημείωσε 6 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος και 3 γκολ σε αγώνες κυπέλλου, (όλα στο Τσίρειο), όμως στάθηκε φοβερά άτυχος γιατί ένας σοβαρός τραυματισμός έθεσε πρόωρα τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο με την κυανόλευκη φανέλα και έντονα χαραγμένα στη μνήμη των φιλάθλων είναι οι επικές του μονομαχίες με τους Ομπίκου και Κετσπάγια στα παιγνίδια κόντρα στον κύριο ανταγωνιστή μας την Ανόρθωση όπου κυριαρχούσε έντονα η δύναμη, το πάθος και ο φανατισμός.

Το καλύτερο του γκολ το σημείωσε την περίοδο 1991/92, στη φάση των 16 του κυπέλλου, στον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στον Πεζοπορικό στο Τσίρειο, όπου με το παιγνίδι να είναι ισόπαλο στο 1-1 με φοβερή ατομική ενέργεια σημείωσε το 2-1 που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα μας αλλά και τη δυνατότητα να προχωρήσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Το πιο σημαντικό όμως γκολ της καριέρας του το σημείωσε στη «μάχη των μαχών» κόντρα στην Ανόρθωση την περίοδο 1990/91 στο Τσίρειο ανοίγοντας το δρόμο διάπλατα προς τη νίκη και την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας μας πετυχαίνοντας το πρώτο καθοριστικό γκολ με κεφαλιά και πανηγυρίζοντας με έξαλλο τρόπο μπροστά από την κερκίδα της Ανόρθωσης.

Σε ηλικία 21 ετών πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση στα ευρωπαϊκά σαλόνια κόντρα στη Ρεάλ Σαραγόσα στο Τσίρειο ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας 10 συμμετοχές στην Ευρώπη με τον Απόλλωνα, ανάμεσα σε αυτές και οι επικές προκρίσεις με Κραϊόβα Ρουμανίας και Βατς Ουγγαρίας.

Στις 23 Οκτωβρίου, 1991 πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση με τα χρώματα του Απόλλωνα στην Ευρώπη κόντρα στην κάτοχο του κυπέλλου πρωταθλητριών, Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, στη φάση των 16, όπου παίρνοντας οδηγίες να μαρκάρει man-to man ένα από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της τότε εποχής τον Ντέγιαν Σαβίσεβιτς είχε συγκλονιστική εμφάνιση.

Απολαύστε τον Πάμπο Χριστοφή στο πιο κάτω βιντεογράφημα.

 

Comments
To Top