ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Χρόνια πολλά τεράστιε Πανίκο Κρυστάλλη!(video)

Πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που διακρίνονται στην καριέρα τους αλλά λίγοι αυτοί που σφραγίζουν με την ξεχωριστή παρουσία τους την εποχή τους και ο Πανίκος Κρυστάλλης υπήρξε μια μεγάλη προσωπικότητα και ένα σημαντικότατο κομμάτι όχι μόνο της ιστορίας του Απόλλωνα αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει γεννήσει το νησί μας και που φόρεσε και τίμησε την φανέλα με τον Θεό Απόλλωνα στο στήθος έχει τα γενέθλια του σήμερα και κλείνει τα 79 του χρόνια.

Εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής με απίστευτη τεχνική κατάρτιση ο οποίος συνδύαζε τη φινέτσα και τη φαντασία με την αποτελεσματικότητα ήταν ένας ζογκλέρ της μπάλας και ένας ποδοσφαιριστής που απλά ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της περιόδου 1960-61 με 26 γκολ, σημείωσε συνολικά 70 γκολ με την κυανόλευκη φανέλα (5ος στην σχετική λίστα με τους καλύτερους σκόρερ του Απόλλωνα όλων των εποχών) παρά το γεγονός ότι δεν ήταν επιθετικός και συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα όλων των εποχών του Κυπριακού ποδοσφαίρου και στην καλύτερη για τον 20ο αιώνα.

Πέραν της αδιαμφισβήτητης αξίας του ως ποδοσφαιριστής είναι όμως και ένας μεγάλος ΑΝΘΡΩΠΟΣ και αυτό αποδεικνύεται μέσα από το βιντεογράφημα και την ιστορία που μας διηγείται ο ίδιος μετά τον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Αλκή.

Μεγάλε Πανίκο Κρυστάλλη χρόνια σου πολλά να τα εκατοστήσεις!

 

Comments
To Top