ΑΝΤΡΕΣ

«Περήφανος που θα αγωνιστώ στον Απόλλωνα»

Tις φιλοδοξίες και τους στόχους του ερχόμενος στον Απόλλωνα εξέφρασε με δηλώσεις του μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου www.apollon.com .cy o Αργεντινός επιθετικός Εμίλιο Ζελάγια ο οποίος αποτέλεσε και το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Εμίλιο καλωσόρισες στον Απόλλωνα, ποιες οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον σύλλογο;

Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος αφού στόχος μου ήταν να επανέλθω σε μία μεγάλη ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους, η οποία να διεκδικεί πρωταθλήματα και τίτλους και να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πάντα από μικρός στόχευα ψηλά. Τα κατάφερα στην Αργεντινή πανηγυρίζοντας πρωτάθλημα και κύπελλο με τον Άρσεναλ Σαραντί, το ίδιο προσδοκώ και τώρα με τον Απόλλωνα.

Το βιογραφικό σου είναι αξιοπρόσεκτο , ωστόσο πιστεύω πως καθυστέρησες να δοκιμάσεις την τύχη σου στην Ευρώπη. Γιατί συνέβη αυτό;

Οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα στο παρελθόν ήταν πολύ καλές και ήμουν «αναγκαίος» γι΄αυτούς. Δεν ήταν εύκολο για μένα να φύγω. Επίσης σε σημαντικές στιγμές στις οποίες ήμουν έτοιμος για μια μεταγραφή στην Ευρώπη είχα τραυματισμούς και οι οποίοι δεν με άφησαν να έρθω νωρίτερα. Παρόλα αυτά τα κατάφερα και ήρθα στην Κύπρο. Είμαι ενθουσιασμένος με την ζωή εδώ, με το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ. Η καλή μου παρουσία στον Εθνικό με έφερε στον Απόλλωνα και νιώθω πολύ περήφανος γι αυτό.

Τη λήξασα αγωνιστική περίοδο σκόραρες 16 γκολ με την φανέλα του Εθνικού Άχνας. Ποιος ο φετινός σου στόχος;

Το σημαντικότερο είναι η ομάδα να επιτύχει τους στόχους της. Να παλέψουμε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα και να το κατακτήσουμε. Πέρα από την Κύπρο, στοχεύουμε στην είσοδό μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Προφανώς, θέλω να αγωνίζομαι για να μπορώ να βοηθώ την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της. Η δουλειά μου είναι να σκοράρω, γι αυτό θα προσπαθήσω να βάλω όσα περισσότερα τέρματα μπορώ. Το κύριο όπως είπα και πριν όμως είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και να εισέλθουμε στους ομίλους.

Ποια είναι η κατάλληλη θέση για τα δικά σου αγωνιστικά χαρακτηριστικά;

Πέρσι αγωνίστηκα τις μισές φορές ως δεύτερος επιθετικός και τις υπόλοιπες ως επιθετικός περιοχής. Νιώθω καλά και στους δύο ρόλους αλλά η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να βρίσκομαι όσο πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα γίνεται. Η επιλογή βέβαια ανήκει στον προπονητή και εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι να είμαι έτοιμος.

Υπήρξε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες για να σε εντάξουν στο δυναμικό τους;

Έγιναν κάποιες συζητήσεις με άλλες ομάδες αλλά συμφώνησα με τον Απόλλωνα από νωρίς και από τότε ανυπομονούσα να έρθω. Δεν υπήρχε καμιά άλλη ομάδα στο μυαλό μου από τη στιγμή που υπέγραψα με τη νέα μου ομάδα.

Μίλησες με κάποιο άλλο ποδοσφαιριστή για να πληροφορηθείς για τον Απόλλωνα πριν συμφωνήσεις;

Συνομίλησα με τον Μπάρμπαρο, ήταν συμπαίκτης μου στην Μπάνφιλντ, και μου είπε εξαιρετικά λόγια για τον Απόλλωνα. Για την οργάνωση που υπάρχει, για τις εγκαταστάσεις που προσφέρει, για τους πιστούς  του οπαδούς, για τον πρόεδρο που βρίσκεται πάντα κοντά στους ποδοσφαιριστές και για όλο το προπονητικό τιμ που εργάζεται εδώ στον Απόλλωνα και μας βοηθά σε ότι χρειαστούμε. Ίσως να επαναλαμβάνομαι, αλλά νιώθω πολύ χαρούμενος που συνεχίζω εδώ την καριέρα μου.

Τέλος, τι θα ήθελες να πεις στους οπαδούς του Απόλλωνα;

Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να τους κάνω χαρούμενος, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε τους στόχους μας και θα ήθελα να γνωρίζουν ότι ξέρω που ήρθα και τι απαιτήσεις υπάρχουν από τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα.

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (ΔΗΜΟΣΙΑ) Λτδ

Comments
To Top