ΑΝΤΡΕΣ

«Ο μεγάλος στόχος είναι να καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος της ομάδας μας, Νίκος Κίρζης μίλησε ζωντανά στον SUPER SPORT FM 104, για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα μας, τη χρονιά που πέρασε αλλά και τη νέα που ξεπροβάλλει.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το επιτυχημένο φινάλε της χρονιάς:

«Το είπα και στο τέλος του τελικού ότι τα συγχαρητήρια πάνε στον προπονητή και στους παίκτες που δούλεψαν σκληρά για να υλοποιήσουν τον στόχο του Κυπέλλου».

Ποια γεύση σας αφήνει το τέλος της σεζόν:

«Είναι λίγο από όλα. Είμαστε ευχαριστημένοι που πετύχαμε τον έναν από τους δύο στόχους αλλά μας αφήνει και μια γεύση πικρή η μη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλος ο φίλαθλος κόσμος θα συμφωνήσει μαζί μου ότι δικαιούμασταν περισσότερα από την 3η θέση. Η ομάδα μας ήταν η καλύτερη ομάδα. Αυτό που μετρά είναι η βαθμολογία όμως».

Τι δεν έκανε καλά ο Απόλλωνας και χάθηκε το πρωτάθλημα;

«Η ομάδα έμεινε μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Νομίζω είναι καθαρό ότι χάθηκαν αρκετοί βαθμοί στον Α΄ γύρο και αυτό στοίχησε. Στο Β΄ γύρο και από τότε που ανέλαβε ο Σωφρόνης Αυγουστή κάναμε μια φανταστική πορεία. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Είναι νούμερα απίστευτα καλά. Μας στοίχησε το κακό ξεκίνημα. Σε κάτι που δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι είναι ότι χάσαμε παίκτες κλειδιά σε κρίσιμα σημεία. Αρχικά Μακρίδης, Νουντού και Αγγελή, μετά στα πλέι οφ χάσαμε τους Μπεντόγια και Γκιέ για ασθένειες. Από τον Δεκέμβριο και μετά κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο από την προσπάθεια των παικτών».

Για την επιλογή Σωφρόνη Αυγουστή:

«Τον Σωφρόνη τον γνωρίζω πολλά χρόνια σαν ποδοσφαιριστή, τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε καθώς ήταν προπονητής της β΄ ομάδας. Η απόφαση ήταν ξεκάθαρη, ότι θέλαμε κάποιον που να ήξερε την ομάδα γιατί πιστεύαμε ότι υπήρχε ποιότητα στην ομάδα. Θέλαμε κάποιον που να βγάλει το 100% και πιστέψαμε ότι στο πρόσωπο του Σωφρόνη θα βρίσκαμε αυτό το άτομο. Και οι δύο πιστεύαμε ότι θα πήγαινε καλά, δεν ξέρω αν πιστεύαμε να πάμε τόσο πολύ καλά. Ένα χαρακτηριστικό του Σωφρόνη είναι ότι ανατρέπει αποτελέσματα. Στην β΄ ομάδα ανέτρεψε πέραν των 20 αγώνων. Αυτό το πνεύμα το μετέφερε και στην ανδρική ομάδα».

Αισθάνεστε ότι μπορεί να συνεργαστείτε για πολλά χρόνια με τον Σωφρόνη Αυγουστή;

«Στο Κυπριακό ποδόσφαιρο η λέξη μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει. Αν μου λέγατε ότι υπάρχει ένας προπονητής που έχει τα φόντα να είναι στην ομάδα για πολλά χρόνια θα σας έλεγα ότι αυτός είναι ο Σωφρόνης Αύγουστή».

Το τελευταίο Κύπελλο ήταν το πιο γλυκό;

«Και τα τρία Κύπελλα είχαν την δική τους σημασία. Το τελευταίο ήταν ξεχωριστό γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις στην έδρα του αντιπάλου, με δέκα ποδοσφαιριστές, με τις γνωστές απουσίες και να κερδίζεις και να είσαι καλύτερος. Το δικαιούμασταν το Κύπελλο. Τα παιδιά το έδειξαν μετά την αποβολή του Ντα Σίλβα ότι το ήθελαν περισσότερο».

Για την τελευταία πενταετία, κατά την οποία ο Απόλλωνας είχε πολλές επιτυχίες…

«Δεν μου αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου. Ο κόσμος πρέπει να κρίνει. Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος. Είμαι πολύ τυχερός που έχω εξαιρετικούς συνεργάτες. Είναι μια συνολική προσπάθεια και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Ο κόσμος θα κρίνει αν είναι καλό. Επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια σε αυτή την οργάνωση. Είναι κάτι που δουλεύουμε όλοι μαζί και το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του».

Αν νιώθει την αναγνώριση από τον κόσμο…

«Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δείχνει εκτίμηση στο έργο του δ.σ. Θα θέλαμε να δείξει και πιο έμπρακτα αυτή τη στήριξη με την αγορά διαρκείας και στην παρουσία του στα παιχνίδια, όπου φέτος ήταν απογοητευτική. Και οι παίκτες το έχουν σχολιάσει αυτό. Είναι κρίμα να μην έρχονται στο γήπεδο. Θέλουμε περισσότερους στο γήπεδο».

Για το ότι 2012 ο Απόλλωνας δεν ήταν ελκυστικός προορισμός και αν νιώθει δικαίωση για τα όσα κατάφερε…

«Πρωτίστως η ομάδα παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη και αυτό είναι κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Δεύτερον, είναι οι εγκαταστάσεις. Αυτή τη στιγμή πιθανότατα να είναι οι καλύτερες στην Κύπρο. Τρίτον, ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι μικρός, οι ποδοσφαιριστές συζητάνε μεταξύ τους και είναι εύκολο να μάθει ο καθένας κάποια πράγματα. Η ομάδα παρουσιάζει μια σοβαρή εικόνα και είναι σχεδόν κάθε χρόνο στους στόχους της. Και το οικονομικό είναι πολύ σημαντικό. Όλα αυτά έχουν αλλάξει την εικόνα».

Για τη δυσκολότερη στιγμή που έζησε στον Απόλλωνα…

«Ήταν οι απώλειες του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια που φτάσαμε κοντά. Το δικαιούμασταν το πρωτάθλημα. Πολύ άσχημη στιγμή ήταν και η φετινή όταν στο παιχνίδι με τον Εθνικό στο Τσίρειο, κάποιοι προσπάθησαν να διακόψουν το παιχνίδι αφού χάναμε. Ήταν δύσκολες στιγμές».

Για το ότι υπάρχει μερίδα κόσμου που ζητά πιο ακριβές μεταγραφές…

«Ο Απόλλωνας πρέπει να κινείται σε μπάτζετ που δεν καλύπτεται από τα έσοδα της ομάδας. Αν θέλουν πιο ακριβές μεταγραφές, θα πρέπει να βοηθήσουν και οι ίδιοι. Δεν μπορείς με 1.500 διαρκείας να ανταγωνίζεσαι ομάδες που έχουν 6.000 και 7.000 διαρκείας. Όταν πάμε στο καινούργιο γήπεδο ευελπιστούμε ότι θα είναι διαφορετικά. Ο κόσμος δεν συνεισφέρει αυτό που πρέπει».

Για τον προϋπολογισμό…

«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Το μπάτζετ είναι εκεί για όλους τους μετόχους. Τα βιβλία και οι οικονομικές καταστάσεις είναι εκεί. Είναι ένα αρκετά καλό μπάτζετ που θα διατηρηθεί και για τη νέα σεζόν».

Πως φαντάζεστε το νέο Απόλλωνα;

«Πολύ, πολύ νέος δεν μπορεί να είναι. Έχουμε έναν πολύ καλό κορμό και στόχος είναι η στελέχωση με λίγους και καλούς που θα μας δώσουν το κάτι περισσότερο για να διεκδικήσουμε τους στόχους σε Κύπρο και Ευρώπη. Θέλουμε να μπούμε ξανά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το πιστεύει ο προπονητής και είμαστε μαζί του».

Για γήπεδο:

« Το πιστεύω ακράδαντα ότι θα γίνει… Τώρα η ώρα έφτασε. Πριν λίγες μέρες με ενημέρωσαν ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου πληρώθηκε η άδεια οικοδομής.  Είμαι πολύ αισιόδοξος. Οι πρώτοι που το έχουμε ανάγκη είμαστε εμείς.   Δεν είναι γήπεδο το Τσίρειο για το 2017. Νομίζω το 2019 να είμαστε έτοιμοι»!

Για Γκίε και μεταγραφές:

« Εάν έρθει το δελτίο υγείας τότε θα συνεχίσει στην ομάδα μας, εάν όχι τότε δεν θα είναι μαζί μας. Θα γίνουν μεταγραφές, αφήστε να κάνει λίγη δουλειά ο Φανούρης. Θεωρείστε δεδομένο ότι Ζελάγια και Χατζηβασίλης θα είναι στον Απόλλωνα.  Επί της ευκαιρίας τους καλωσορίζω»

Επενδύετε πολύ και στις Ακαδημίες…

«Ο Απόλλωνας εδώ και πολλά χρόνια δουλεύει πολύ καλά τις Ακαδημίες του και βγήκαν πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι και σε άλλες ομάδες.  Το 2012 μόλις αναλάβαμε λόγω της άσχημης οικονομικής κατάσταση επενδύσαμε και θέσαμε σαν όρο ότι θα δίναμε ευκαιρίες. Γι’ αυτό ήρθε ο Αγγελής, ο Κωνσταντίνου, ο Χάμπος, ο Στυλιανού. Πέρσι ήρθε ο Καρώ, οι δυο τερματοφύλακες και υπάρχουν και άλλοι που είναι στην εφηβική ομάδα. Και ο Εμάνουελ και ο Αυγουστή το έκαναν χρησιμοποιώντας νεαρούς».

Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες για τον Χάμπο;

«Υπάρχουν φήμες αλλά επίσημα δεν πήραμε τίποτα. Αν υπάρχει επίσημο δεν σχολιάζουμε».

Για το γεγονός ότι στηρίξατε τον Πέδρο Εμάνουελ μετά από μια βαριά ήττα λειτουργώντας με μια νοοτροπία, όχι Κυπριακή…

«Το σημαντικό είναι ότι αυτή η διοίκηση δεν παίρνει αποφάσεις βάση συναισθήματος αλλά βάσης λογικής και κάποιων πραγμάτων που ξέρουμε μέσω της καθημερινής τριβής με την ομάδα. Ήταν άσχημο αποτέλεσμα εκείνο με την ΑΕΚ, τον στηρίξαμε και εξού τα αποτελέσματα».

Ήσασταν ο μόνος που τάχθηκε εναντίον της αύξησης των ομάδων. Νιώθετε δικαιωμένος σήμερα;

«Οι απόψεις μου είναι έντονες γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρέπει να ρίχνουμε όλα τα κακά στην αύξηση των ομάδων. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να διορθωθούν. Η αύξηση ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους που το ποδόσφαιρο μας έχασε την αξιοπιστία του και απομακρύνεται και ο κόσμος από τα γήπεδα. Όταν σε τελικό Κυπέλλου υπήρχαν 400 εισιτήρια αγορασμένα και ο κόσμος δεν ήρθε αυτό λέει πολλά. Εμείς τα είπαμε, τα προβλέψαμε αλλά κάποιοι άλλοι αποφάσισαν άλλα πράγματα. Δεν μπορεί η Κύπρος να έχει τόσες ομάδες. Το 12 ακόμα και το 10 θα ήταν ιδανικός αριθμός. Η επιστροφή στις 12 ομάδες θα είναι ένα βήμα. Θα πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα».

Ο πατέρας σας, σας βοηθά, σας δίνει συμβουλές, έχει μεγάλη εμπειρία…

«Μιλάμε καθημερινά. Έχει την άποψη του, τον συμβουλεύομαι, συζητάμε τα πάντα. Υπάρχουν και διαφωνίες αλλά στα σωστά πλαίσια. Είμαι τυχερός που μπορώ να έχω κάποιον με τις εμπειρίες του πατέρα μου».

Για το γεγονός ότι έχετε να ανταγωνιστείτε μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ όπως είναι το ΑΠΟΕΛ…

«Το ΑΠΟΕΛ δεν μας κέρδισε φέτος με περισσότερο μπάτζετ. Παίζει ρόλο μέχρι ενός σημείου αλλά δεν θα κρίνει αν θα πάρεις το πρωτάθλημα ή όχι».

Ποια είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση για εσάς;

«Είναι ξεκάθαρο και είναι να καταφέρουμε να πάρουμε ένα πρωτάθλημα, είναι ο μεγάλος στόχος. Όλοι πιστεύουμε ότι δικαιούμασταν ένα πρωτάθλημα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πιστεύουμε ότι δουλεύουμε σωστά και θέλουμε να επιβραβευτούν οι κόποι με ένα πρωτάθλημα. Το δεύτερο που θέλουμε είναι το γήπεδο το οποίο είναι θέμα χρόνου».

Ποια η σχέση του Απόλλωνα με τον Πίνι Ζάχαβι;

«Ο κ. Ζάχαβι έχει πολύ καλές προσωπικές σχέσεις μαζί μου. Δεν έχει σχέση με τον Απόλλωνα. Αυτά που λέγονται και γράφονται διοχετεύονται εσκεμμένα από κάποιους».

Με τον Στογιάνοβιτς τι θα κάνετε;

«Το κάθε πράγμα στην ώρα του».

Το καταληκτικό σας σχόλιο…

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στην ομάδα φέτος γιατί έκαναν τεράστια προσπάθεια από τον Νοέμβριο και μετά για να πάρουμε το Κύπελλο. Αν συνεχίσουμε και του χρόνου με την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος θα πάμε ακόμα πιο ψηλά. Ευχαριστώ σε όλους στο Κολόσσι, στα γραφεία και στο διοικητικό συμβούλιο για τη στήριξη».

 

Comments
To Top