ΣΤΗΛΕΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους

Κυπελλούχος για ακόμη μια χρονιά (δεύτερη συνεχόμενη) ο Θρύλος που κέρδισε πανάξια τον ΑΠΟΕΛ με 1-0 στο ΓΣΠ! Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου.

Μπρούνο Βάλε: Ο Πορτογάλος μπήκε αγχωμένος στο γήπεδο.Είχε δύο,τρεις κακές συνεννοήσεις με τους συμπαίκτες του που ευτυχώς δεν στοίχισαν.Επίσης εκτίμησε λάθος την φάση του κόρνερ που ήταν και το καμπανάκι αφού μετά από αυτό ήταν ανίκητος τόσο στις στατικές,όσο και στα τετ α τετ πραγματοποιώντας δύο σωτήριες αποκρούσεις.

Ζοάο Πέδρο: Άψογος τακτικά,κάλυψε την δεξιά πλευρά σαν γνήσιο μπακ και δεν άφησε τον Αλωνεύτη να κάνει τα γνωστά του.Είχε αρκετά ανεβάσματα και επιθετικά.Σε αυτόν χρεώνεται και η ασίστ στο γκολ!

Γιώργος Βασιλείου: Έδωσε το είναι του για 90 λεπτά.Η αυταπάρνηση του σε κάθε μάχη τον έβγαζε νικητή.Βρήκε την ευκαιρία να γίνει και ο ήρωας του παιχνιδιού αλλά του το στέρησε ο αντίπαλος.Από τα καλύτερα του παιχνίδια στον Απόλλωνα.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: Δεν μπήκε πολύ καλά ο Γάλλος στο παιχνίδι αφού έκανε 2 τσαφ που παρολίγο να στοιχίσουν και “έφαγε” και εύκολες ντρίπλες.Έσωσε φυσικά με το κεφάλι ένα επικίνδυνο σουτ.Στο δεύτερο ανέβηκε κατακόρυφα η απόδοση του και δεν επέτρεψε πολλά αφού δύσκολα περνούσε η μπάλα από την γραμμή του.

Πάολο Βινίσιους: Σωστός βράχος ο Βραζιλιάνος έσβησε τον Σωτηρίου και μαζί τις όποιεσδηποτε φάσεις στο τετράγωνο.Σκόραρε το χρυσό γκολ και δίκαια πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Εστεπαν Σακέτι: Τελικός,ημιτελικός,παιχνίδια προετοιμασίας αυτός ο τύπος τρέχει στο ίδιο τέμπο,με το ίδιο πάθος.Έκλεισε τους χώρους και μασούσε σίδερα στην μεσαία γραμμή δείχνοντας στους αντιπάλους πως πρέπει να φτύσουν αίμα ακόμη και για μια πάσα.Έδωσε αρκετή βοήθεια και στους πλάγιους.

Χάμπος Κυριάκου: Τι να πει κανείς για αυτή την ποιότητα,σπάνιας πάστας ποδοσφαιριστής.Ώριμος ετών 23 και κάτι.Μεστό παιχνίδι,αρχοντικό όταν κρατά την μπάλα,σκυλίσιο παθιασμένο όταν θέλει να την πάρει από τον αντίπαλο.Ο τρόπος παιχνιδιού του έκαναν τους έμπειρους αντίπαλους μέσους να μοιάζουν πρωτάρηδες.Όταν δε μείναμε με 10 ακόμη πιο πολύ ανέβηκε και στο τέλος το πανηγύρισε με την ψυχή του.

Άλεξ ντα Σίλβα: Η συνολική κούραση του δεν τον άφησε να έχει καθαρό μυαλό,αφού όποτε έπαιρνε την μπάλα έπεφταν πάνω του 2 και 3.Στο μεσοδιάστημα των καρτών ανέβασε την απόδοση του και δημιούργησε ρήγματα που δεν ήταν αρκετά για το γκολ.

Φώτης Παπουλής: Πολύ καλός τακτικά ο Φώτης έπραξε στο ακέραιο στις αμυντικές του υποχρεώσεις.Επιθετικά έφτιαξε φάσεις,βρήκε χώρους αν και πιστεύω πως τον “αδίκησαν” οι συμπαίκτες του αφού δεν του έδωσαν μια καθαρή πάσα σε στιγμές που ήταν μόνος.

Μαγκλίτσα: Συγκλονιστικός ο Κροάτης τόσο σαν φορ όσο και σαν δεξιός εξτρέμ/χαφ.Έφαγε απίστευτο ξύλο αλλά ούτε αυτό ήταν ικανό για να χάσει τις μάχες στο τετράγωνο.Αν το παιχνίδι δεν κρινόταν στο γκολ για μένα αυτός θα ήταν ο πολυτιμότερος.

Αντριάν Σαρδινέρο: Και αυτός πολύ καλός τακτικά.Επιθετικά ήταν δημιουργικός αλλά έπαιρνε λάθος αποφάσεις στην τελική πάσα.

Άμπραχαμ Γκίε:Το κλείδι της επιτυχίας.Μπήκε άνοιξε χώρους,εφτιαξε φάσεις και συν τοις άλλοις δεν επέτρεπε στους αμυντικούς να ανεβούν για να εκμεταλλευτεί η ομάδα τους το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Μάριο Σέρτζιο:Έπαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

Προπονητής:Διάβασε σωστά το παιχνίδι και έστησε την ομάδα όπως έπρεπε.Ρίσκαρε με την αλλαγή Γκίε αλλά δικαιώθηκε αφού αυτή ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Αν και με 10 παίκτες αυτή η αλλαγή δεν το άφησε να φανεί στο γήπεδο αφού ο Γκίε απασχολούσε 2 και 3 ποδοσφαιριστές.Πολύ καλό κοουτσάρισμα και μεγάλη η συμβολή του στο να στεφθεί ο Απόλλωνας κυπελλούχος.

Comments
To Top