ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

1985/86: Ξανά κυπελλούχοι μετά από 19 χρόνια!(video)

Στις 23 Ιουλίου του 1986 μέσα στο Τσίρειο η ομάδα μας τίθεται αντιμέτωπη με το ΑΠΟΕΛ, (είχε στεφθεί πρωταθλητής λίγες μέρες νωρίτερα), με στόχο την κατάκτηση του τρίτου Κυπέλλου στην ιστορία της.

Η ομάδα μας με την παρότρυνση των χιλιάδων οπαδών της, ψυχωμένη και αποφασιστική δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα στο α’ ημιχρόνου μόνο από καθαρή ατυχία και λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Ωστόσο στο 57’ η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γιαγκουδάκη από τον Μισό και ο Σκωτσέζος Ντέηβιντ Κένι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου γράφοντας παράλληλα το όνομα του στην ιστορία του Απόλλωνα ως ο πρώτος μη Κύπριος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε τελικό και ο πρώτος που αναδείχτηκε κυπελλούχος με τη κυανόλευκη φανέλα!

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι κυριάρχησαν στο γήπεδο και 7 λεπτά αργότερα κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ με τον Ανδρέα Σωκράτους (Μοτόρα), μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Γιαγκουδάκη, επισφραγίζοντας το θρίαμβο της ομάδας μας και δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους χιλιάδες οπαδούς του θρύλου που είχαν κατακλύσει το Τσίρειο να πανηγυρίσουν ένα τίτλο μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες!

Για την ιστορία, η ομάδα μας, για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, απέκλεισε στον α’ γύρο τον ΑΣΟ Ορμήδειας 5-0 εντός (Γ. Ιωάννου 2, Ά. Χριστοδούλου 2, Τέμπλαρ) και 3-3 εκτός (Ευσταθίου, Δανός, Ερμογένους), στον β’ γύρο τον Άρη με 1-0 (Γ. Ιωάννου) και 1-0 (Ά. Χριστοδούλου), στη προημιτελική φάση την ΕΝΠ εντός έδρας με 4-1 (Ά. Χριστοδούλου, Γ. Ιωάννου, Κένι 2) και 2-0 εκτός (Εφραίμ, Ανδρέας Σωκράτους-Μοτόρας), ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε την Ομόνοια αποσπώντας ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας (Τέμπλαρ) και 0-0 εντός έδρας. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας μας στο θεσμό του κυπέλλου οι Γ. Ιωάννου και Ά. Χριστοδούλου με 4 γκολ.

Σύνθεση τελικού: Θράσος Κονιώτης, Γιαννάκης Πιερής, Πάμπος Πίττας, Αντρελλής, Ηλίας Χρυσοστόμου, Γιαννάκης Γιαγκουδάκης, Ανδρέας Σωκράτους-Μοτόρας (87΄ Σταύρος Στυλιανού), Ντέηβιντ Κένι, Άντρος Χριστοδούλου (80΄ Άντρος Εφραίμ), Γιαννάκης Ιωάννου, Γιώργος Τέμπλαρ.

Προπονητής: Γιόζεφ Ζάτινα.

Διαιτητής: Στέφανος Χατζηστεφάνου.

Εισιτήρια: 11.963 και εισπράχθηκαν 32.789 λίρες. Οι σύλλογοι εισέπραξαν από 9.050 λίρες.

 

Comments
To Top