ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

1966/67: Το μοναδικό μέχρι στιγμής back to back Κύπελλο της ιστορίας μας! (video)

Τρίτος διαδοχικός τελικός τη σεζόν 1966-67, με την ομάδα μας να αναδεικνύεται Κυπελλούχος Κύπρου για δεύτερη φόρα στην ιστορία της, κερδίζοντας με 1-0 την Αλκή, στον τελικό που διεξήχθη στις 2 Ιουλίου, 1967 στο ΓΣΠ με τον Αντωνάκη Παναγίδη να σημειώνει το χρυσό γκολ στο 76’ μετά από σέντρα του Δήμου Καβάζη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διετία έμεινε στην ιστορία για την ομάδα μας αφού μέχρι και σήμερα, ποτέ δεν έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε δύο συνεχόμενα κύπελλα, παρά το γεγονός ότι φτάσαμε 3 φορές μια ανάσα από αυτό.

Για την ιστορία, η ομάδα μας, για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, απέκλεισε στον α’ γύρο τον ΑΣΙΛ Λύσης εντός έδρας με 3-1 χάρη στα γκολ των Πανίκου Κρυστάλλη (2) και Κωστάκη Βασιλειάδη, στη προημιτελική φάση το ΑΠΟΕΛ εντός έδρας με 3-1 με γκολ των Άντρου Κωνσταντίνου (φωτογράφο), Δημητράκη Αντωνίου (Πίου-Πίου) και Κωστάκη Βασιλειάδη, ενώ στα ημιτελικά η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με την πανίσχυρη ομάδα της Ανόρθωσης στο ΓΣΕ με τον Απόλλωνα να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ.

Ο Θρύλος κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με τους ποδοσφαιριστές του να επιστρατεύουν όλες τους τις δυνάμεις και την παλικαριά τους κέρδισαν στην παράταση με 1-0 με σκόρερ, ποιόν άλλο, τον Κωστάκη Βασιλειάδη.

Σύνθεση τελικού: Γιαννάκης Παπαϊωάννου, Χριστάκης Πολυκάρπου (Φασουλής), Ανδρέας Γεωργίου (Κύρου), Δήμος Καβάζης, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Μιχάλης Κωνσταντίνου (Γαβαλούδι), Δημητράκης Αντωνίου (Πίου-Πίου), Πανίκος Κρυστάλλης, Κωστάκης Βασιλειάδης, Γιαννάκης Βασιλειάδης, Αντωνάκης Παναγίδης.

Προπονητής: Πανίκος Κρυστάλλης.

Διαιτητής: Τζέρι Λάνγκλιν (Αγγλία).

Εισιτήρια: 9.000 θεατές.

 

Comments
To Top