ΑΝΤΡΕΣ

Ξετίναξε τα δίκτυα για πρώτη φορά!(video)

Αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ μπακ και θεωρείται ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας μας. Ο λόγος για τον, παλαίμαχο πια, αμυντικό ογκόλιθο της ομάδας μας, Φίλιππο Φιλίππου ο οποίος φημιζόταν για τη δύναμη, το πάθος και την αλτικότητα του.

Τρομερά αθλητικός, με καίρια τάκλιν, με τρομερή αυταπάρνηση, αντοχές και καλή τεχνική ο Φίλιππος αγωνίστηκε με την κυανόλευκη φανέλα 7 συνολικά χρόνια (1995/96-2001-02) έχοντας σημαντική συνεισφορά στην κατάκτηση του κυπέλλου του 2001 καταφέρνοντας στην καριέρα του με τα κυανόλευκα να σκοράρει συνολικά και 10 γκολ στον θεσμό του πρωταθλήματος.

Το πρώτο του γκολ ωστόσο με την φανέλα του Απόλλωνα το σημείωσε μια μέρα στις 25 Οκτωβρίου, 1996  σε ένα εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ όταν στο 33’ με υπέροχη κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πάμπου Πίττα σημείωσε το 0-2 σε ένα απίστευτο σε εξέλιξη αγώνα που ενώ η ομάδα μας κέρδιζε με 3-1 μέχρι το 90’ του αγώνα υποχρεώθηκε στο τέλος, με την βοήθεια και του τουρκοκύπριου διαιτητή Αλί Αχμέτ, σε οδυνηρή ισοπαλία 3-3!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Φίλιππος έχει  12 ευρωπαϊκές συμμετοχές με τον Απόλλωνα και είναι στην πρώτη 12άδα κύπριων ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

 

Comments
To Top