ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Αξιόλογη παρουσία, παρακαταθήκη για την επόμενη σεζόν!

Μια αξιοπρόσεκτη πορεία διέγραψαν φέτος τα τμήματα Ακαδημιών της Γυναικείας Καλαθόσφαιρας του Απόλλωνα μας.

Συγκεκριμένα οι ομάδες των Κ18, Κ16 και Κ14, αγωνίστηκαν φέτος στα πρωταθλήματα που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, έχοντας αξιόλογες μέχρι πολύ καλές παρουσίες. Πριν προχωρήσουμε αναλυτικά για το κάθε κλιμάκιο, αξίζει να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην υπεύθυνη του τμήματος Αφροδίτη Σαρκά αλλά και στα άτομα που βρίσκονται διπλά της για να υπάρχει το τμήμα της Γυναικείας Καλαθόσφαιρας!

Κ18: Η ομάδα έπαιξε στον Α΄ όμιλο του πρωταθλήματος όπου κατέλαβε την 5η θέση έχοντας 11 βαθμούς, πετυχαίνοντας 1 νίκη και έχοντας 9 ήττες. Πέτυχε 301 πόντους και δέχθηκε 557. Στη συνέχεια προχώρησε στο πρωτάθλημα Περιφέρειας εκεί όπου κατέλαβε την 4η θέση με 6 βαθμούς αφού δέχθηκε 6 ήττες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα ξεκίνησε κάτω από μεγάλες δυσκολίες, ενώ στα επόμενα χρόνια η ομάδα θα στελεχωθεί από νεαρά κορίτσια των πιο κάτω τμημάτων.

Κ16: Εξαιρετική παρουσία από το συγκεκριμένο κλιμάκιο αφού τα κορίτσια μαζί με τη βοήθεια της προπονήτριας τους Έλενας Αντωνίου κατέκτησαν το πρωτάθλημα Περιφέρειας. Συγκεκριμένα αφού ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στον Β΄όμιλο κατέλαβαν την 6η θέση με 9 βαθμούς έχοντας 2 νίκες και 5 ήττες, μετρώντας 238 πόντους και δέχθηκαν 290. Στη συνέχεια αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα Περιφέρειας Λεμεσού, όπου κατέκτησαν την 1η θέση με 11 βαθμούς μετρώντας 5 νίκες και 1 ήττα, έχοντας 256 υπέρ και 195 κατά. Έτσι κέρδισαν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά εκεί όπου απέκλεισαν την ομάδα Youth stars σε δύο παιχνίδια εκτός(νίκη 54-40) και εντός(ήττα 34-39) στη διαφορά των πόντων, για να κερδίσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό εκεί όπου κέρδισαν τον τίτλο κόντρα στην ομάδα N.B.A B.C και πάλι στη διαφορά πόντων εκτός(ήττα 54-53) και εντός(νίκη 45-35).

Κ14: Πολύ καλή παρουσία είχε το κλιμάκιο όπου για πρώτη φορά κέρδισε τη συμμετοχή της στην Επίλεκτη κατηγορία φτάνοντας μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα αφού κατέλαβε την 5η θέση στον Α΄ όμιλο έχοντας 8 βαθμούς μετρώντας 2 νίκες και 4 ήττες, με 157 υπέρ και 176 κατά κέρδισε τη συμμετοχή της στην Επίλεκτη Κατηγορία. Εκεί κατέλαβε την 5η θέση με 19 βαθμούς μετρώντας 5 νίκες και 9 ήττες, με 295 υπέρ και 450 κατά. Στη συνέχεια στη προημιτελική φάση απέκλεισε την ΑΕΚ με δύο νίκες εκτός(22-15) και εντός(30-26). Στην ημιτελική φάση αντιμετώπισε την ΕΘΑ, όπου με δύο ήττες εκτός(42-18) και εντός(39-17) αποκλείστηκε από τους τελικούς.

Η αξιόλογη πορεία των τμημάτων μας τη φετινή σεζόν είναι η παρακαταθήκη για την επόμενη όπου ευελπιστούμε σε καλύτερες παρουσίες, όπως όλοι όσοι εργάζονται στο τμήμα και για ακόμα μια φορά τους δίνουμε τα συγχαρητήρια μας.

. Η φωτογραφία είναι από την προπονήτρια Έλενα Αντωνίου(προπονήτρια τμημάτων Κ16 και Κ14) που την ευχαριστούμε πολύ που μας τη δάνεισε.

 

Comments
To Top