Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κάποτε ένας μάγος μοιραίος αλλά και λυτρωτής!(video)

Περίοδος 1995/96 και για την προημιτελική φάση του κυπέλλου ο Απόλλωνας κληρώνεται με την Ανόρθωση με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο Τσίρειο στάδιο.

Το χρονόμετρο σημαδεύει το 10’ όταν η ομάδα μας κερδίζει πέναλτι αλλά ο σπεσιαλίστας Μιλένκο Σπόλιαριτς, προς έκπληξη όλων, αποτυγχάνει να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα μας βρίσκοντας το κάθετο δοκάρι.

Όμως οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές λάμπουν στις δύσκολες στιγμές και έτσι ο «μάγος στο 51’ από μοιραίος αποδεικνύεται λυτρωτής και με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια αποφεύγει τον μουντιαλικό άσο της Ανόρθωσης Κιριάκοφ και «εκτελεί» τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης Νίκο Παναγιώτου διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 για την ομάδα μας.

Για την ιστορία η ομάδα μας κέρδισε και στον επαναληπτικό του «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 1-0 και προκρίθηκε για την ημιτελική φάση του κυπέλου όπου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ Λάρνακας μετά από δύο ισοπαλίες χάρις στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ.

Η αρχική σύνθεση της ομάδας μας: Μιχάλης Χριστοφή, Τζιούρας, Πάμπος Πίττας, Φίλιππος Φιλίππου, Κώστας Κωνσταντίνου (Κώτσιος), Μάριος Χαραλάμπους, Γιώργος Ιωσηφίδης, Νικόδημος Παπαβασιλείου, Μιλένκο Σπόλιαριτς, Σλάτζιαν Τσέποβιτς, Άγγελος Τσολάκης.

 

 

 

 

 

Comments
To Top