ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σαν σήμερα πριν 23 χρόνια!(video)

Σαν σήμερα (02/04) πριν ακριβώς 23 χρόνια στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της περιόδου 1993/94, διεξάγεται στο Τσίρειο το ντέρμπι τίτλου μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης.

Σαν σήμερα λοιπόν στον μεγάλο αυτό αγώνα, ο Χρυσόστομος Τζιούρας, ένας ποδοσφαιριστής σεμνός με χαμηλό προφίλ που αγαπήθηκε από τους οπαδούς του Απόλλωνα όσο λίγοι, πέτυχε το καθοριστικό πρώτο γκολ που ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο στην ομάδα μας. Ποδοσφαιριστής πολυεργαλείο, με γερά πνευμόνια, πειθαρχημένος με σωστές τοποθετήσεις και δυνατό ευθύβολο σουτ ήταν η προσωποποίηση της φιλοτιμίας και της μαχητικότητας.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του στο apollon.365 ο Τζιούρας είχε αναφέρει για τον αγώνα αυτό: «Ο αγώνας Απόλλωνα και Ανόρθωσης θεωρήθηκε τότε σαν τελικός πρωταθλήματος γιατί διεξαγόταν 4-5 παιγνίδια πριν το τέλος. Θυμάμαι η Ανόρθωση ήταν αήττητη και βολευόταν ακόμη και με ισοπαλία γιατί βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ένα πόντο διαφορά.Για το γκολ που πέτυχα απλά θα σου πω ότι δεν το έχω ξαναδεί από τότε στην τηλεόραση και το μοναδικό πράγμα που θυμάμαι είναι να έρχεται η μπάλα στρωμένη προς το μέρος μου, λίγο έξω από την περιοχή, κι εγώ να σουτάρω με το δεξί (τελικά σκόραρε με το αδύνατο του πόδι το αριστερό!) σε πρώτο χρόνο αιφνιδιάζοντας τον Νίκο Παναγιώτου.

Τα συναισθήματα μου μόλις είδα τη μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Ένιωσα απέραντη χαρά και συγκίνηση γιατί είχα πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας του αγώνα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι σε ένα τόσο σημαντικό παιγνίδι είχα την τύχη να σκοράρω το πρώτο μου γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα και για να καταλάβεις ούτε πώς να πανηγυρίσω δεν ήξερα! Κατευθύνθηκα προς την κερκίδα μας με υψωμένα τα χέρια και σε κλάσματα δευτερολέπτου βρέθηκα να πνίγομαι στις αγκαλιές και στα φιλιά των συμποδοσφαιριστών μου. Πραγματικά ανεπανάληπτες στιγμές που ανατριχιάζω μόνο που τις φέρνω ξανά στη μνήμη μου».

 

Comments
To Top