ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μόνο αυτός το έχει καταφέρει!

Ένα ξεχωριστό επίτευγμα απολαμβάνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Μίνως Κακουλλής.

Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Απόλλωνα που έχει καταφέρει να πανηγυρίσει σε μια αγωνιστική περίοδο δύο νίκες κόντρα στο ΑΠΟΕΛ σε εντός και εκτός έδρας αγώνα αλλά ταυτόχρονα να έχει καταφέρει να σκοράρει και στους δύο νικηφόρους αυτούς αγώνες!

Αυτό συνέβηκε την περίοδο 1971/72 όταν στο ΓΣΟ κερδίσαμε το ΑΠΟΕΛ με 2-1 με γκολ του Μίνου Κακουλλή και Μίμη Πελεντρίτη ενώ στον δεύτερο γύρο στο παλαιό ΓΣΠ όταν κερδίσαμε ξανά το ΑΠΟΕΛ με 2-0 ο Μίνως Κακουλλής σκόραρε ξανά δις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μίνως Κακουλλής την περίοδο εκείνη αναδείχτηκε 1ος σκόρερ του Απόλλωνα με 10 γκολ, πράγμα που κατάφερε ακόμη 2 φορές στην 13χρονη καριέρα του στην ομάδα μας.

Ήταν ποδοσφαιριστής που είχε ιδιαίτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα αφού έχει σκοράρει 46 συνολικά γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα φιγουράροντας στην 8η θέση των καλύτερων κύπριων σκόρερ του Απόλλωνα όλων των εποχών, διατελώντας παράλληλα και αρχηγός της ομάδας μας.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας υπήρξε επί σειρά ετών βοηθός προπονητής του Απόλλωνα, κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα, κάτι που δεν είχε καταφέρει ως ποδοσφαιριστής.

Comments
To Top