ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σαν σήμερα πριν 26 χρόνια έγινε κι αυτό!

sougio11

Σαν σήμερα (17/2) πριν ακριβώς 26 χρόνια ο Απόλλωνας στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της ιστορικής περιόδου 1990/91 αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο.

Το έργο του Απόλλωνα ήταν δύσκολο με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αφού προερχόταν από 5 νίκες και μια ισοπαλία στους τελευταίους 6 αγώνες όμως η νίκη για την ομάδα μας ήταν μονόδρομος αφού απέχαμε 2 βαθμούς από την πρωτοπόρο Ανόρθωση και δεν επιτρέπονταν οποιεσδήποτε απώλειες βαθμών.

Το αξιοσημείωτο όμως του αγώνα είναι το γεγονός ότι λόγω άρνησης των διαιτητών να κατέλθουν για να σφυρίξουν τους αγώνες της αγωνιστικής ο αγώνας της ομάδας μας έγινε από διαιτητές της εξέδρας οι οποίοι έγιναν αποδεκτοί και από τις 2 ομάδες.

Οι πρόεδροι των δύο ομάδων, Πάμπος Γεωργιάδης και Δήμος Γεωργιάδης αποδέχτηκαν ως διαιτητή του αγώνα τον κ. Ερμή Ρέιρε με επόπτες γραμμών τους κ. κ. Ιωάννου και Βασιλείου και για την ιστορία ο Απόλλωνας κέρδισε με 2-0 με γκολ των Σουάτ Πεσίρεβιτς στο 1’ και Ευγένιο Πτακ στο 87’.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός εξέφρασε σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία γιατί στο 53’ και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 κακώς του ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ όμως η μνήμη είναι επιλεκτική αφού στο 35’ πέναλτι που «έβγαζε μάτια» πάνω στον Πάμπο Πίττα δεν σφυρίζεται και έτσι δεν δίνεται η ευκαιρία στην ομάδα μας να καθαρίσει το παιγνίδι!

Ο διαιτητής του αγώνα πάντως κ. Ερμής Ρέιρες σε ερώτηση του αθλητικογράφου Σάββα Κοσιάρη πως αξιολογεί την διαιτησία του δήλωσε ότι έκανε μια από τις καλύτερες διαιτησίες της καριέρας του.

 

Comments
To Top