ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο Απόλλωνας είναι η ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές»

Συνέντευξη παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της ομάδας μας, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ τεύχος 124(https://issuu.com/apollonlimassolfc/docs/apollon124), ο νεαρός ποδοσφαιριστής μας Νικόλας Γεωργίου.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

Είναι «γέννημα θρέμμα» Απολλωνίστικης οικογένειας και υποστηρίζει με πάθος τον Θρύλο της Λεμεσού. Ο Νικόλας Γεωργίου, γεννήθηκε στις 13/4/1999 και βρίσκεται στις τάξεις της Ακαδημίας της ομάδας μας. Έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια και είναι σήμερα βασικό στέλεχος της ομάδας των Κ18, υπό τις οδηγίες του Σωφρόνη Αυγουστή και Ιωακείμ Ιωακείμ. Αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου και είναι αριστεροπόδαρος παρόλο που χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια και το δεξί του πόδι.

Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε…

 Νικόλα, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο στην ηλικία των έξι χρονών στην ιδιωτική Ακαδημία «Calcomania» και στην ηλικία των δεκατριών χρονών ήρθα στον Απόλλωνα, όπου μέχρι σήμερα αγωνίζομαι ανελλιπώς. Ήμουν στην Κ13, στη συνέχεια πέρασα από την Κ15 και Κ17 και φέτος βρίσκομαι στη νεοσυσταθείσα ομάδα των Κ18 ενώ όποτε με χρειαστεί ο προπονητής μου αγωνίζομαι και με την Εφηβική ομάδα(Κ21). Αγωνίζομαι στο χώρο του κέντρου και πολλές φορές επωμίζομαι τις εκτελέσεις των στημένων.

Είσαι μαθητής απ΄ότι γνωρίζουμε. Πως καταφέρνεις να συνδυάζεις το σχολείο και το ποδόσφαιρο;

Ναι είμαι φέτος στην Γ΄Λυκείου και σίγουρα αυτό δυσκολεύει την κατάσταση, γιατί χρειάζεται χρόνος για διάβασμα, αλλά πρέπει να κάνουμε και προπονήσεις και υπάρχουν και τα παιχνίδια. Με θέληση και καλό προγραμματισμό τα καταφέρνω μέχρι στιγμής.

 Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Στόχος μου βέβαια είναι να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα και στην Α΄κατηγορία, κάτι για το οποίο δουλεύω καθημερινά πολύ σκληρά.

Νικόλα, αν δεν κάνουμε λάθος συμμετείχες και σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας στο προπονητικό κέντρο στο Κολόσσι. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

 Ακριβώς έκανα κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα στο προπονητικό κέντρο στο Κολόσσι. Οι εντυπώσεις μου είναι υπέροχες καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να προπονούμαι με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, σε πιο ψηλά επίπεδα εκγύμνασης και σε ένα τέλειο προπονητικό κέντρο. Το συναίσθημα είναι πολύ ωραίο γιατί νιώθεις ότι οι στόχοι σου αρχίζουν να εκπληρώνονται.

Ξεχωρίζεις κάποιον ποδοσφαιριστή από την πρώτη ομάδα;

Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές αλλά αυτός που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο Ντα Σίλβα, είναι τρομερό παίκτης.

Φέτος γίνετε μια νέα προσπάθεια στην ομάδα των U18. Πες μας λίγο πως είναι το κλίμα;

Στόχος είναι το πρωτάθλημα και φυσικά η έξοδος στην Ευρώπη στο Τσάμπιονς Λιγκ Κ19. Είμαστε όλη μια οικογένεια χωρίς προστριβές και ίντριγκες μεταξύ μας κάτι που γι αυτό μας βοηθούν και οι προπονητές μας.

Ποια είναι το πλεονέκτημα σου και σε τι μειονεκτείς;

Πλεονέκτημα μου είναι ότι είμαι ομαδικός παίκτης και μπορώ να αγωνιστώ σ διάφορες θέσεις. Σαν μειονέκτημα μου μπορώ να αναφέρω το ότι παθιάζομαι στον αγωνιστικό χώρο κάτι που μου επιφέρει και την τιμωρία με κάρτες.

Καλύτερη και χειρότερη σου στιγμή μέχρι τώρα;

Καλύτερη μου στιγμή μπορώ να αναφέρω το γκολ που σημείωσα την περσινή περίοδο κόντρα στην Καρμιώτισσα στο τελευταίο λεπτό και η ομάδα μου πήρε τη νίκη. Χειρότερη στιγμή δεν έχω μέχρι στιγμής, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να με έχει στεναχωρήσει τόσο πολύ.

Ποιος ποδοσφαιριστής είναι το ίνδαλμα σου και ποια ομάδα υποστηρίζεις στο εξωτερικό;

Μ΄αρέσει πολύ ο Λούκα Μοντριτς, ενώ υποστηρίζω την Τσέλσι.

Είχες και κάποιες συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές ομάδες;

Ήμουν στέλεχος των εθνικών ομάδων Παίδων Κ15 και Κ17 και παίξαμε κάποια παιχνίδια στην Αλβανία, αλλά είχα και συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά που έγιναν στην Κύπρο.

Τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι στην Ακαδημία του Απόλλωνα;

Καταρχήν είναι η ομάδα μου και κατά δεύτερο είναι η ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Σημαίνει πάρα πολλά για μένα και είναι υπέροχο το συναίσθημα.

Κλείνοντας Νικόλα, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Απόλλωνα.

Θα ήθελα να τους πω να στέκονται πάντα δίπλα στην ομάδα τόσο στα εύκολα αλλά περισσότερο στα δύσκολα. Όσο για τις μικρότερες ομάδες των Ακαδημιών, θα τους έλεγα ότι αν βρίσκουν ευκαιρίες να έρχονται στο γήπεδο και να μας υποστηρίζουν. Η παρουσία του κόσμου μας δίνει ώθηση να παλεύουμε γι αυτήν την ομάδα και να γινόμαστε καλύτεροι.

 

To Top