ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Από πλευράς στατιστικής κόντρα στον Άρη!

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Απόλλωνα επί του Άρη, σε αγώνες β’ γύρου, σημειώθηκε την 23η αγωνιστική της περιόδου 1983/84 με σκορ 6-1 με σκόρερς τους Γιαννάκη Ιωάννου (2), Σταύρο Στυλιανού (2), Αντρελλή και Δημήτρη Αγά τα οποία είναι και τα περισσότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί σε ένα αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων σε αγώνες β’ γύρου.

Οι ποδοσφαιριστές μας που είχαν την καλύτερη παράδοση, κόντρα στον Άρη σε αγώνες β’ γύρου ήταν οι Κωστάκης Βασιλειάδης, Γιαννάκης Ιωάννου και Σουάτ Πεσίρεβιτς με 4 γκολ με τον Πεσίρεβιτς να είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει χατ-τρικ απέναντι στον Άρη, σε αγώνες β’ γύρου.

Ο Κωστάκης Βασιλειάδης είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που έχει καταφέρει να σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιγνίδια β’ γύρου κόντρα στον Άρη, από την περίοδο 1965/66 μέχρι την περίοδο 1967/68.

Ο τελευταίος γηγενής ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που κατάφερε να σκοράρει και στους δύο αγώνες, Α’ και Β’ γύρου, είναι αντίπαλος μας στο αυριανό παιγνίδι και δεν είναι άλλος από τον πρώην αρχηγό της ομάδας μας Κρίστη Θεοφίλου!

Το σκορ που έχει παρουσιαστεί πιο πολλές φορές μεταξύ των δύο ομάδων σε αγώνες β’ γύρου είναι το 2-1, οκτώ φορές με την ομάδα να κερδίζει στις έξι και να χάνει στις άλλες δύο!

To Top