ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Από πλευράς στατιστικής κόντρα στην Ανόρθωση εντός έδρας!

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Απόλλωνα επί της Ανόρθωσης σε εντός έδρας αγώνες σημειώθηκε την 19η αγωνιστική της περιόδου 1986/87 με σκορ 5-0 με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τέμπλαρ που σημείωσε καρέ τερμάτων, (το άλλο γκολ ο Γιαννάκης Ιωάννου), ποδοσφαιριστής που είχε και την καλύτερη παράδοση σε εντός έδρας αγώνες κόντρα στην Ανόρθωση αφού πέτυχε συνολικά 6 γκολ τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Ο αρχηγός μας Γιαννάκης Γιαγκουδάκης είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής μας που έχει καταφέρει να πετύχει χατ-τρικ σε εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση την περίοδο 1980/81 στην νίκη μας με 5-2 (τα άλλα 2 γκολ οι Τέμπλαρ και Σταύρος Στυλιανού).

Η μεγαλύτερη μας ήττα από την Ανόρθωση σημειώθηκε την περίοδο 1959/60 με 5-2 στην δεύτερη μας παρουσία στην ‘ κατηγορία ενώ τα περισσότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί σε ένα αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στη Λεμεσό ήταν στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της περιόδου 1969/70 στην επιβλητική μας νίκη με 6-3 με σκόρερς τους Κακουλλή (2), Πλεντρίτη (2), Πανίκο Γιολίτη και Χριστάκη Νεοφυτίδη!

Ο ποδοσφαιριστής μας που είχε την καλύτερη παράδοση απέναντι στην Ανόρθωση σε εντός έδρας αγώνες ήταν ο Γιώργος Τέμπλαρ με 6 γκολ. Ο Μιλένκο Σπόλιαριτς με 4 γκολ είναι ο λεγεωνάριος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ κόντρα στην Ανόρθωση εντός έδρας.

Το σκορ που έχει παρουσιαστεί πιο πολλές φορές 8 στο σύνολο είναι το 1-0 και 2-0.

To Top