ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ραγδαία αύξηση στημένων ματς στην Κύπρο!

Ραγδαία αύξηση ποσοστού που αφορά τη χειραγώγηση κυπριακών ποδοσφαιρικών αγώνων στην Κύπρο.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΠ:

«Στην έρευνα της FIFPro συμμετείχαν 13.867 ποδοσφαιριστές από 87 πρωταθλήματα. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ποδοσφαιριστές απ’ όλες τις ομάδες της A’ κατηγορίας…
Ραγδαία αύξηση ποσοστού που αφορά τη χειραγώγηση κυπριακών ποδοσφαιρικών αγώνων! Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας της FIFPro που παρουσίασε απόψε (29/01) ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ).

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Νεοφυτίδης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Ιδιωτική Σχολή Forum, υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 19% των ερωτηθέντων ποδοσφαιριστών δήλωσαν ότι έχουν προσεγγιστεί για να συμμετάσχουν σε χειραγώγηση αγώνα, ενώ το 40,5% δήλωσε ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια.

Το 2012 το ποσοστό σε ό,τι αφορά παίκτες που προσεγγίστηκαν για να στήσουν παιχνίδι, ήταν 4%. Αυτό δείχνει την δραματική επιδείνωση του αρνητικού αυτού φαινομένου.

Σύμφωνα με την έρευνα της FIFPro, προκύπτουν και τα ακόλουθα συμπεράσματα:

* 49% των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο υπογράφουν δεύτερο συμβόλαιο (πρώτη χώρα στον κόσμο – ο μέσος όρος είναι 9%).

* 17% των ποδοσφαιριστών δήλωσαν ΄ποτι δεν τους δίδεται αντίγραφο του συμβολαίου τους

* 65% των ποδοσφασιριστών στην Κύπρο πληρώνονται καθυστερημένα τον μισθό τους.

* Μέσος όρος διάρκειας των συμβολαίων στην Κύπρο είναι οι 18 μήνες.

* 50% των ποδοσφαιριστών ήταν μη Κύπριοι (πρώτη χώρα στον κόσμο με περισσότερους ξένους)

* 3,2% έχουν μισθό κάτω από 300$ τον μήνα, 14% από 300-1000$ μηνιαίως και μόλις 4,1% έχει πάνω από 15000$. Μεγαλύτερο ποσοστό είναι από 2000-4000$ το 22,7%.

* Τέλος 21% δήλωσαν ότι άρχισαν πρόγραμμα επιμόρφωσης τους μέσω πανεπιστημίων.

Στην έρευνα της FIFPro συμμετείχαν 13.867 ποδοσφαιριστές από 87 πρωταθλήματα. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ποδοσφαιριστές απ’ όλες τις ομάδες της A’ κατηγορίας. Την Τετάρτη (30/11) ολόκληρη η έρευνα θα είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Π., pasp.org.cy»

To Top