ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόνο αυτός..!(Φώτος)

Αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ιστορίας του Απόλλωνα! Ο λόγος για τον Άντρο Κωνσταντίνου (φωτογράφο) ο οποίος διέπρεψε στα μέσα της δεκαετίας του ‘60 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70 φορώντας την κυανόλευκη φανέλα.

Υπήρξε ένας από τους ποιοτικότερους δεξιούς εξτρέμ που αγωνίστηκαν ποτέ στην ομάδα μας και απολαμβάνει ένα απίστευτο και μοναδικό ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα βρεθεί ποδοσφαιριστής για να το «καταρρίψει»!

Αυτό δεν είναι άλλο από τα 4 γκολ που πέτυχε κόντρα στο ΑΠΟΕΛ στο μυθικό 6-2 την αγωνιστική περίοδο 1967/68 στις 24 Μαρτίου 1968! Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που σκόραρε 4 γκολ σε ένα παιχνίδι κόντρα στους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας και μάλιστα σε εκτός έδρας αγώνα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άντρος Κωνσταντίνου ολοκλήρωσε την χρονιά εκείνη με 20 γκολ στο ενεργητικό του. Μόνο ένας κύπριος ποδοσφαιριστής που φόρεσε την φανέλα του Απόλλωνα έχει καταφέρει να σημειώσει περισσότερα γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο κι αυτός δεν είναι άλλος από τον μεγάλο Πανίκο Κριστάλλη που σημείωσε 26 γκολ την περίοδο 1960/61!

Την αγωνιστική περίοδο 1967/68 η ομάδα μας πέτυχε το δύο στα δύο κόντρα στο ΑΠΟΕΛ αφού είχε προηγουμένως κερδίσει και στο ΓΣΟ με 2-0 το ΑΠΟΕΛ γεγονός που συνέβηκε μόνο ακόμα μια φορά την περίοδο 1971/72.

 

To Top