ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σαν σήμερα το πρώτο γκολ από ένα «ιερό τέρας» του κυπριακού ποδοσφαίρου!

Σαν σήμερα (23/11) πριν ακριβώς 59 χρόνια στο πλαίσιο της περιόδου 1957/58, διεξάγεται για πρώτη φορά στο ΓΣΟ το τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα στην ομάδα μας και την ομάδα της ΑΕΛ.

Ο ιστορικός αυτός αγώνας διεξήχθηκε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής και οι δύο ομάδες αναδέχθηκαν τελικά ισόπαλες 1-1 όμως το αξιοσημείωτο  είναι ότι στον αγώνα αυτό θα άρχιζε η ιστορία ενός μύθου, ενός ιερού τέρατος του κυπριακού ποδοσφαίρου. Στον αγώνα αυτό σε ηλικία 19 ετών σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Α’ κατηγορία με τη «κυανόλευκη» φανέλα ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που γέννησε η Κύπρος, το παιδί της αλάνας Πανίκος Κρυστάλλης.

Ο Πανίκος Κρυστάλλης θα ολοκλήρωνε την καριέρα του στον Απόλλωνα σημειώνοντας ακόμα 69 γκολ ρεκόρ που μόνο τρεις ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Απόλλωνα έχουν ξεπεράσει οι Μιλένκο Σπόλιαριτς, Ούκας Σοσιν και Κωστάκης Βασιλειάδης.

Στο πρώτο ιστορικό αυτό ντέρμπι, η ομάδα μας αγωνίστηκε με την ακόλουθη ενδεκάδα: Κώστας Κωνσταντίνου (Φανταίος), Ράκης Σταυρινίδης, Γιώργος Πρωτοπαπάς, Λούκας Λαμάρης, Κώστας Αντωνίου (Ταβέλλας), Περικλής Ιωαννίδης, Ανδρέας Γεωργίου (Καντηλανάφτης), Κώστας Σταύρου (Σιαμαλάς), Πανίκος Κρυστάλλης, Ανδρέας Κονναρής, Γιαννάκης Βασιλειάδης.

 

To Top